Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová verze příběhu o hrdinném válečníkovi Beowulfovi, který se se svými válečníky postavil stvůře jménem Grendel. Grendel je netvor, terorizující severské království - je strašlivý, silný a plný nenávisti. Pouze neohrožený Beowulf a jeho meč jej mohou zastavit jednou provždy. Bájný hrdina Beowulf z Geatsu cestuje se svou družinou světem a bojuje s démony a nestvůrami, které páchají na lidech zlo. Na pozvání krále přichází do dánského království Heorotu, které je sužováno netvorem Grendelem. Tato stvůra zabíjí celá léta strážce města a celé království je sužováno kletbou Grendelovy matky. Beowulf se utkává v rozhodujícím boji s Grendelem i jeho matkou a rozhoduje tak o dalším osudu království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Přijedou na galéře,Beowulf má speciální kuši asi na osm šípů s hlavicema s obohacenym uranem,to je jeho ,zřejmě, božská síla.V nějakym polozbořenym severskym antickym městě ho očekává král B.Cross,kterej se tváří ještě víc jakože spolknul žížalu než obvykle, a de se na to!Alespoň je to krátký a podezřívám,že to mělo bejt původně dvojdílný,to by se teprve táhlo,takhle to alespoň odsejpá. ()

pida123 odpad!

všechny recenze uživatele

To co jsem viděla, mě donutilo ten film smazat a už nikdy si na něj nevzpomenout. Byl by to film s dobrýma hercema, dobrou hudbou a scénářem, ale totálně to zkurvili příšerou kterou tam nasadili - efekty jako ze špatné počítačové hry. Ten film to totálně pohřbilo - takže už vím, proč jsem o týhle verzi ještě nikdy neslyšela. ()

Reklama

zliteonit 

všechny recenze uživatele

Mám rád mýty a legendy. Vyprávění z dob kdy bohové udávali svými hrátkami směr světa. Hrdiny, kteří se nebáli jít do čehokoli, aby zachránili kohokoli. Ale tenhle film je pro mě zklamání. Nezaujala mě hudba, příběh je přímočarý a smrt obou nestvůr příliš snadný. Snad jen herecké obsazení je celkem ucházející. Průměrné hodnocení jen pro mou slabost k těmto filmům. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Příběh je klišovitý, podprůměrný a naivní, animace už ale svým zpracováním překračují mez tolerance - na to, že je film natočený v roce 2007, jsou naprosto směšné. Jedna hvězda za tento kousek je velmi pozitivní hodnocení... Grendel se dočkal několika zpracování, za nejpovedenější považuji snímek s Angelinou Jolie, u kterého jsem se aspoň trochu bavil. ()

Ficik 

všechny recenze uživatele

Opravdu JEDINEČNÉ :] Herecké výkony, dialogy, grafika "záporňáků", příběh a vlastně vše bylo prostě hrozné. Velmi se mi ale zalíbil minomet s optickým zaměřováním převlečený za kuši. * uděluji, protože jsem se místy opravdu bavil :D Beowulf: Vracím vám vaše království, urozený Hrothgare. King Hrothgar: Děkuji. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jezdci na koních v mají třmeny, které se však začali používat až o několik staletí později. (Terva)
  • Film je volně založený na anglosaském eposu „Beowulf“, který byl napsán neznámým anglo-saským pisatelem v 8. - 11. století. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku v okolí města Sofie. (Terva)

Reklama

Reklama