Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (640)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě nepřehlédnutelné devizy - herecké obsazení (Kevin Spacey může po celou dobu stát jen suše v záběru a já ho stejně budu zbožňovat; navíc nám to tady celkem slušně rozehrává i plejáda mladých a nadějných tváří - obzvláště Jim Sturgess a Kate Bosworth) a lákavé prostředí kasina a hazardních her (což zabírá vždy, jak už ostatně bylo mnohokrát dokázáno, např. Casino Marty Scorseseho nebo obligátní Rain Main...). Ale tady to tak nějak trošku drhne... Film příjemně zabaví, příjemně uteče, ale taky tak stejně (příjemně) vyšumí z hlavy pět minut po závěrečných titulcích. Celkem samozřejmě si při tom neodpustí nějaké to morální poselství jako že hazard je špatný a propůjčovat se mu třeba i ve jménu přivýdělku na studia se nemá... Ach jo, když on je ten divák úplně blbej a je třeba mu to furt mlátit o hlavu :-)) Ale jinak joo, celkem fajn to bylo, za 3*. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neuveriteľne predvídateľné, nudné a ničím zaujímavé klišé, ktoré ide až priveľmi okato podľa overenej a naplánovanej schémy, takže tomu chýba život, šťava, ani ten spacey nie je kúzelník, aby to celé utiahol a tak sa nechá stiahnuť, a toho najlepšieho - pribratého tlčhubu fishburnea je tam tak strašne málo . . . no skrátka prázdna bublina; ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Sardy: 1. You Can't Always Get What You Want - The Rolling Stones [6:09] ,2. Time To Pretend - MGMT [4:20] ,3. Big Ideas - LCD Soundsystem [5:40] ,4. Giant - D. Sardy/Liela Moss [3:42] ,5. Always - Amon Tobin [3:38] ,6. Young Folks - Peter Bjorn And John [4:37] ,7. Mad Pursuit - Junkie XL/Electrocute [4:16] ,8. Sister Self Doubt - Get Shakes [4:22] ,9. I Am The Unknown - Aliens [5:27] ,10. Shut Up And Drive - Rihanna [3:34] ,11. Alright - Knivez Out [3:31] ,12. Tropical Moonlight - Domino [3:27] ,13. Hold My Hand - Unkle [4:58] ,14. L.S.F. - Mark Ronson/Kasabian [3:32] ,15. Tender Buttons - Broadcast [2:51], ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Variace parťáků s méně známými herci, "zamilovanějším" scénářem a narozdíl od vyzrálého "staromládeneckého" feelingu prvního zmiňovaného filmu se zde dočkáme spíše dravosti a nespoutanosti mládí. Bohužel vše trochu sráží fakt, že je celý scénář sice efektivně zpracovaný, oku lahodící a po celou dobu se snaží být velmi cool, čemuž notně pomáhá periferie města světel a kasin, nicméně nemohl jsem se ubránit jistému dějovému klišé a klasicky kopírovaným hodnotám. Otázkou zůstává, nakolik se tvůrci mohli v příběhu takovéhoto kalibru těmto věcem vyvarovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem viděl modré hodnocení a tak jsem si řekl, že na večer si to pustit můžu a uvidím, co se z toho nakonec dokáže vyklubat. Nečekal jsem, že to bude až tak moc chytlavé, jako to na první pohled absolutně nevypadalo. Sympatičtí herci, zajímavý matematikou propletený příběh. Asi bych si také přál mít mozkovnu plnou matematických výpočtů. Jen si to představit. Přijít do casína s pár šupy a odejít s miliony v kapse. Hezky by to hřálo, ale špatně by to dopadlo. To je jednou jasné. Peníze dokáží člověka změnit, ať si řiká co chce, takže je tu jedna věc k dobru, ale další věci naopak k zlu. Tenhle film to vlastně ukáže dost znatelně, jen se chce do toho všeho pořádně zahledět. Do jádra filmu, do jeho karet, které rozvrhne po stole a už jen závisí na divákovi, zdali bude chtít jeho hru hrát až do konce. Každopádně já jsem to zkusil a rozhodně jsem nelitoval. Ten král s desítkou na stole, představující jednadvacet, totiž řikal pravdu a tu, že tento film si lepší ohodnocení rozhodně zaslouží. --- Winner winner, chicken dinner ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Autor knižní předlohy "Bringing Down the House" Ben Mezrich je sám absolventem Harvardské univerzity. O své alma mater napsal také další knihu, a to "The Social Network", která se stala předlohou pro film Sociální síť (2010). (Ganka)

Reklama

Reklama