Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (640)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú somarinu, ale po čase si ma ten film získal.Veľmi zaujímavé a koniec bo tiež dobrý.Ale keď sa tak zamyslím, ani neviem čo je na tom tak super.Proste som len pozeral a bavilo ma to. Ma to tempo, fajn hercov, strih, hudbu ... mimochodom Kevinovi Spayceymu a Laurenceovi Fishburnovi role padli ako riť na šerbeľ. 85% - 4* ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Slabší odvar"silnej témy!Ústredná téma je vážne zaujímavá a dokáže vtiahnuť diváka,avšak R.Luketic nato nejak nestačí!V dnešnej dobe"premakaných"snímkov je 21thriller skôr 80rokov...Kevin Spacey ako dozor nádejných tvári Hollywoodu,ktorý sa drží v pozadí(škoda)!Scenár zaostáva,ale celkový dojem zostáva-3*."Ľahké počty"ma celkom nechcene vzali... ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey si tuhle roli ve svém životopisu nejspíš speciálně zvýrazňovačem nepodtrhne, soundtrack velký úspěch na iTunes asi taky slavit nebude. Tedy možná ano, hudba by to možná byla ještě celkem poslouchatelná (téměř se neliší od 3/4 toho, co se k nám většinou valí z rádia jako moderní hudba pro teenagery), to ale nemění nic na tom, že zatímco lidi jako Hans Zimmer nebo John Williams dokáží notami příběh provázet a často i povznést o několik příček výš (jak se mi během filmu zastesklo po The Doors, kteří hrají v traileru), u tohohle filmu spíš s každou novou skladbou naprosto vypadnete z děje. Nejdřív si zvyknete na pomalou bezvýraznou romatickou skladbičku, bum, spustí se rocková vypalovačka, bum, je tu hudba jak z Karibiku. Když nad tím ale tak uvažuju, možná bych ani neměla vinit režiséra hudebního doprovodu jako spíš toho, kdo sestavoval scénář; toho, kdo tak rád za 10 minut stihl proskákat z casina ve Vegas, do nočního klubu, následně university MIT a znovu do casina. A jakkoliv budou jednotlivé střípky této skládanky zajímavé, dohromady bohužel moc smyslu nedávají a zpočátku i trochu nudí. Jednoduše typ filmu, který nenadchne, neurazí, neoslní. Lepší tři hvězdičky, nebo horší čtyři? Jakožto nadšený hráč Texas Hold'emu (druh pokeru), který se s každou vyloženou kartou dostával více a více do svého živlu (škoda, že tam těch scén z casina nebylo víc), nakonec dávám to vyšší číslo. Ale výhra jistá jako 21 v blackjacku to rozhodně není. / Poznámka: Naprosto nejvtipnější mi na celém filmu přišel moment, kdy při závěrečných titulcích naskočil nápis: "Nezapomeňte tento film ohodnotit na www.CSFS.cz" :D ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné. Sturgess mě navíc celou dobu štval a přál jsem mu pád do hlubin pekelných. Spacy paradní (připoměl mi jednoho mého učitele) stejně tak Laurence Fishburne. Závěrečná moralitka sice skřípe jako nalakované nehty o tabuli, ale natočené je to jinak pěkně. Faktem ale zůstává, že je spousta kvalitnějších karetních filmů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pravá oddechovka. Kevin Spacey se zase jednou propůjčil k zajímavé roli, která z počátku vypadá nevinně, ale končí skvěle. Jim Sturgess odvádí zajímavý a poutavý výkon. Oko bere je především pro milovníky Las Vegas a hazardu velmi zajímavý a dá se říct i poučný snímek. Konečně jsem se dozvěděl, jak funguje slavné "počítání karet" v Blackjacku a můžu vyrazit do města plného automatů a karet. Herecké obsazení je na malý snímek až překvapivě příjemné a překvapí nadhledem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)
  • Interiéry školy, kolej MIT a tělocvična se natáčely na Bostonské univerzitě, protože Massachusettský technologický institut nedovolil natáčení v areálu školy. (duklak2)

Reklama

Reklama