Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 388)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Zabijte ho potichu, mám tu hosty.“ Zlí lidé jsou nepoučitelní. Už mohli vidět tolik filmů, v nichž hodný americký taťka vezme spravedlnost a střelnou zbraň do svých rukou… ale ne, oni si nedají pokoj. A tak dceru bývalého elitního agenta hned po uvedení diváka do nezbytného stavu nadrženosti (na krvavou a nesmlouvavou akci) osloví na pařížském letišti francouzský Leoš Mareš, bezpáteřní dohazovač bílého masa albánské mafii. Kdyby tak ubozí Albánci tušili, jak malými myšmi jsou v porovnání s kocourem, který jim jde po krcích. Že jeho výhružka „Najdu tě. A zabiju tě“ není planá, následně dosvědčí vážně míněným sdělením francouzskému Kevinu Spaceymu „Klidně zbořím Eiffelovku, když budu muset“. Z výrazu Liama Neesona lze vyčíst jediné – myslí to k smrti vážně. Což mysleli i tvůrci této super high conceptové akce. Proč by ne, vždyť podobné filmy sledujeme právě pro jejich přímočarost a nehumánní nebrání ohledů na kohokoliv, na cokoliv. Nepatřičnost „zabijáckých“ vět, použitých v různých obměnách už v tolika předchůdcích, jenom podtrhuje odklon od reality a únikový charakter těchto „kill ‘em all“ kousků. V současnosti, kdy ambicióznější snímky usilují o maximální realističnost a hrdinové povětšinou nevítězí kdovíjak suverénně (Bourneovo ultimátum, bitka ve Východních příslibech), je příjemné představovat si u rozumně dlouhých 96 hodin, že byste v případě únosu vlastní dcery dokázali totéž, co Bryan. Apendix: Z celého filmu jsem nabyl dojmu, že Luc Besson je pravičák nenávidějící Paříž, město plné úchylů a mafiánů odjinud. Doupě neřesti je navíc ironicky umístěno na Rue de Paradis. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, choze, castor, Niktorius, uzzi, gu-staff, Dallas, zdenny ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Mark Kamen, Luc Besson .. I told you I would find you. ___ Akční rychlokvaška francouzského stylu o které Rob Roy mluví tak o dva desetiprocentní stupně hůře než nakonec hodnotí ;-)) ___ Ano, základ je hrozné klišé - otcovsky paranoidní úvod jde ruku v ruce s naivitou a rozmazleností ženské části, k tomu pár prostřihů na motivace a zkušenosti zachránce a už se jede na plný plyn po stopách nejvyšší ligy obchodníků s mladým, bílým masíčkem. Film však neskutečně příjemně utíká, nedrhne, baví nekompromisní řemeslnou akcí, Liam Neeson se s máločím sere a všechno kráčí k předem vyprofilovanému závěru. Přijatelně hloupý obsah a přijatelně silácký styl, ale v tom už snad Luc Besson nepřekvapí. 85%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €30miliónovTržby USA $145,000,989Tržby Celosvetovo $226,941,585Tržby od roku 2009 za predaj Blu-ray v USA $10,069,116 //počet predaných kusov 607,073Tržby za predaj DVD v USA $79,798,171 //počet predaných kusov 5,388,963"Pripravte sa na akčný nárez v takých dravých rozmeroch ako od žánrového majstra akým je John Woo!" Toto je niečo čo poteší fanúšika akčného žánru. V niečom to dokonca pripomenie klasiku ako je Komando, je tu citeľne vidieť kde bola asi hlavná inšpiráciu u Luca Bessona, minimálne čerpal určité dejové body z tohto spomínaného filmu ale samozrejme, že to mu nechcem ani nebudem vyčítať, lebo všetko to zúročil na úrodnú pôdu. Hoci miestami je tej akcie až príliš a začne to vo veľkom pripomínať karate rezanice ako so Stevenom Seagalom v celku sa to dá zniesť a fakt užiť, lebo miestami to príde až Bourneovsky nadupané, kde človek zatajuje až dych a to ja mám moc rád. /videl v kine: 90%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Now´s not the time for dick measuring..“ Máš pravdu Liame, nemá cenu se s tebou přeměřovat a já si tě přeji za taťku.. Pierre Morel se rovnou pustil do horké kaše a nabízí přímočarou jízdu ve stylu agenta Bournea zatíženého otcovskými povinnostmi a házejícího exkrement na logiku příběhu i politickou korektnost. Hlavní devizou je nekompromisní brácha žuly Neeson, jenž na trestné výpravě za záchranou panenství dcery mlátí zločineckou lůzu pistolí do ohryzků a přitom všem se drží výrazu ustaraného tatínka. Na můj vkus ještě mohl občas odlehčit atmosféru nějakým tím vtipem, když by třeba ve scéně mučení elektrickým proudem na rozloučenou prohodil: „Nechám ti rozsvíceno, ať se nebojíš..“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete zažít akci na vlastní kůži, tak koukněte na 96 hodin. Režisér to v sobě má. Získal si mě Okrskem 13 a dodělal mě právě tímhle kusem, na který jen tak nezapomenu a na který snad budu mít chuť pokaždé, při jakékoliv náladě, ať už špatné, nebo dobré, ať už šťastné nebo smutné. Tenhle film mě vždycky dokáže rozptýlit a donutí mě zapomenout na svět okolo a užívat si právě svět tohoto filmu. 96 Hodin a jeho hlavní hvězda, Liam Neeson, popravdě se přiznám, že jsem do doby než jsem viděl tento film nevěnoval tomuto herci příliš pozornosti, ale to co tam předvádí, to co tam předvede, to se musí vidět, takovou silnou roli v akčním filmu jsem snad ještě ani neviděl. Tenhle film si mě získal, okamžitě na začáku si mě získal. A na konci filmu mě absolutně oddělal devítimilimetrovou ráží přímo do hlavy. Nemůžu ho odtamtud totiž setřást ani po několika dnech, kdy jsem ho viděl. Možná by se dalo namítat, že při akci se hodně kmitá kamera, možná až moc, ale to se tomu všemu dá odpustit. Až doteď pro mě akční skvosty 21. století byly Zastav nebo nepřežiješ a Kurýr, teď už vím, který film se stane jejich králem. 96 hodin má všecko co správný akční film má mít a to všecko v produkci Luca Bessona, co víc si přát. Možná jen popkorn a kolu, nebo vytopený křesílko a skleničku s dvacetiletou whiskou a nakonec jako třešnička tento film...jen se nechat unášet na vlně dokonalosti. Co víc si přát... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Nůž, který proti Bryanu Millsovi (Liam Neeson) použije předposlední padouch na lodi, je tzv. karambit. (kwaicheng)
  • V roku 2019, v snahe podporiť cestovný ruch a čeliť negatívnemu vnímaniu Albáncov v západných médiách, albánska vláda spolu so zahraničnými darcami vytvorila reklamu v oblasti cestovného ruchu s názvom „Nechajte sa zajať Albánskom“, pričom Liama Neesona oficiálne požiadali, aby navštívil Albánsko a preskúmal kultúrne, kulinárske a turistické miesta v krajine. (Arsenal83)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama