Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Na co já to poslední dobou koukám? Další explicitní náser. __ Až půjdete zase jednou na koncert a budete se .. potit rozkoší z idola, co tam poskakuje, vydloubněte si ty růžový oči. __ Inteligence je mocná. Mocná a přichází s ní povýšenost. Pocit nadhledu který izoluje. Soukromá laboratoř, pokusný krysy. Člověk se nesmí nechat stáhnout svou individualitou do separé místečka bytí. Je pak prázdný a krutý. __ Kde že je ten ideál lidskosti? Proboha mnězemě bylo při tom filmu hrozně ouzko. Protože jestli něco šlo na dřeň lidský přirozenosti, tak tento hnusfest. A jak jinak jí zobrazit, než přes primitivní a svou nebetyčnou idiocií přirozené zvířectvo či výkvět inteligence s lupou v ruce nad mraveništěm. Nevim, kdo by vyhrál bludišťáka za nejvíce hodného pohrdání. Dost mě děsí představa sebe sama, když vím jak málo stačí abych se rochnil v tom bahně animální show nebo se stal minimengelem .. A já na i vně myslel že si užiju ten učesanej sex, drogy a Rock'N'Roll. Pche. Třikrát ti děkuju, 666teen, za nevymazatelnej hnus z hlavy. Asi se před příštim koncertem, než vylezu na podium, pomažu výkaly. Jo, to bych měl. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám vyjímečnej film. Absolutně svůj film. Něco tak drsnýho, hnusnýho, zvrhlýho a ujetýho jsem ještě neviděl. A rád se na to podívám zas. Všechno je tam naopak, nic tam není normální. Hej to se nedá okecávat, to se musí vidět. Já su z toho úplně nadšenej a jsem rád, že se ještě točí takovýhle filmy. ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Nikde taký diamant nenajdete. Film, pri ktorom znasilnenie 50cm pérom berete ako samozrejmosť. Ale ináč to smrdi chcankami. Krutá sonda do najväčšej spodiny, hold ten pravý underground. Každý herec je tam obzvlášť postihnutý, rozoberajúce rôzne sexuálne odchylky a iné zverstva. Ináč absolutne bizárne (kde sa hrabe Taxidermia), vizuálne geniálne a strihovo neskutočné. a záver nestkučné psycho, bol som z toho pár dni mimo. ()

Bones! odpad!

všechny recenze uživatele

Za prvních cca 20 minut by si asi zasloužil lepší hodnocení, ale pak se to zvrhlo v samoúčelnou kravinu a to co na začátku připomínalo pokus o recesi, zapadlo pod vrstvou trapností. Rozhodně se nepohoršuji nad zobrazováním násilí, sexu a všemožných nekonvenčních záležitostí, nicméně dělat kult z filmu, kterej si klade ambice snad jenom šokovat co možná nejbrutálnějšími scénami a přitom postrádá nějakou myšlenku mi přijde přinejmenším přehnaný(Se zamyšlením nad manipulátorstvím, které by se mohlo nabízet, se nespokojím). Ale dovedu si představit, že si na tomhle snímku někdo něco najde. Navzdory mnoha jiným odpadům, ale nemůžu říct, že bych litoval návštěvy projekce. Když nic jiného stal se podnětem k zajímavé diskusi. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Krváky mě neberou, ale když se oprostím od zaujatosti a na film se dívám s nadhledem, tak vidím zvláštní a zcela nekonformní dílko plné drogového humusu, oplzlosti, šílenosti, špíny fyzické i duševní a na druhé straně dobrá hudba, černý humor, úlet, nadlehčenost vyprávění těch nejdivočejších scén (včetně toho obrovského ptáčka, či spíše megaptáka), skoro všechno naopak včetně závěrečných titulků … 5565 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu (1994) Hermana Brusselmanse. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festival Fant-Asia 2007, kde získal Cenu poroty. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Middelkerke a Ostend v Belgii. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama