Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Deimos

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +v originále Kristen Bell jako vypravěčka, hodně solidní hudba, moderní zpracování, některé vyloženě zajímavé scény -je to hodně povrchní, někdy mi to přijde vyumělkované, zmatek v postavách, jsou celkem nepřehledné a mnohdy nesympatické, nedokázalo mě to zaujmout natolik, abych u toho zůstal/// Viděl jsem zhruba prvních 12 částí a je možný, že někdy tomuto seriálu dám druhou šanci. Ale to bude až v době, kdy nebude v telce nic lepšího. Tento seriál jsem očekával především proto, že tam měla hrát Kristen Bell. Bohužel až později jsem zjistil, že jí náleží pouze hlas vypravěčky. Což pochopitelně v češtině postrádá smysl. Netvrdím že by český dabing hlavní vypravěčky nestál za to, ale Kristen je přeci jen jedna. Vše je tady takové na půl cesty za úspěchem. Horních deset tisíc teenagerů a jejich strasti a starosti, to už tu bylo mnohokrát a evidentně na to mladší a mladší generace stále letí, tak proč netočit další seriál na toto téma a o těchto lidech. Pochvalu určitě zaslouží technická stránka seriálu, která splňuje dnešní standardy, což znamená, že je vše podřízeno dnešní moderní době (hudba, kamera, výprava, chování postav...) Horší je to však s postavami. Blake Lively je taková nemastná, neslaná a ostatní postavy tam škoda hovořit. Každý z vás si někoho oblíbí, ale tady to bude celkem obtížné. Jediným charismatickým hercem je Matthew Settle. Tím bych to prozatím uzavřel. Být mi 15 a nemít na co koukat, tak tohle stačí, ale tato situace už nenastane, takže snad někdy příště./// Celkem 62%/// ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pilot mě navnadil a mile překvapil, nicméně další 3 díly už měly sestupnou tendenci ve smyslu kvality. Ještě navíc se k tomu přidal i fakt, že já vlastně nemám vůbec rád příběhy prachatých mladých idiotů, kteří nevědí co se životem, ve kterém mají toliko možností jak se uplatnit. Všechno je zde lesklé, krásné a nablískané a mě se z toho postupem času začalo dělat poněkud špatně. Po 4 dílech hodnotím jako přihlouplé a poměrně nudné "drama" pár zazobanců, co nevědí jak říct tátovi, že chtějí jinam na školu, protože se bojí o své milionové konto. Smutné! Plusové body jsou i za Taylor Momsen, která je parádní :-) 4/10! A projekce ukončena :-) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tori Black konečně prorazila i mimo videa pro dospělé, to jí moc přeju, navíc hraje zábavněji než Sasha Grey.... moment... cože? Leighton Meester? No, Tori Black bylo určitě mnohem lepší umělecké jméno;) Ale vážně - se zjištěním mého "error in personam" ještě neklesl můj zájem o obraz běhající na obrazovkách "žlutých linek" na trase HK-Praha a zpět pod úroveň, kdy obvykle přemísťuju jack sluchátek ke svým MP3, ale faktem je, že bez zvuku je Gossip Girl kromě úvodních titulků (čímž myslím samozřejmě původní znění, kde do nich mluví Kristen Bell aka už jednou provždy Verča z Marsu) skutečně hodnotnější zážitek:) Děj je kombinací Dynastie, Cruel Intentions a Beverly Hills, ale esteticky je to skutečně pozoruhodná podívaná, a Blake Lively to tady sluší pravidelně tak, že Green Lantern by možná mohl konečně upadnout v zapomnění... BTW Kelly Rutherford snad opravdu nestárne, tahle nymfa je tu přece s námi už od Melrose Place, a to už si zaslouží velký respekt. Ale tady asi pozitivní ohlasy k obsazení skončí, protože pánské části souboru vévodí úlisný gay Ed Westwick, jehož herectví snese srovnání snad jen s pověstnou tvárností Daniela Craiga... který ovšem narozdíl od svého mladšího kolegy nestřídá pouze polohy "povýšený floutek s diamantovým piercingem frenula" s "trpitelem, kterého Ona nechce, a tak se jí bude muset pomstít". A ti ostatní absolutně nestojí za zapamatování. Nedovedu si představit, že by seriál ze života teenagerské smetánky Ňů Jorku mohl být nějak inovativní nebo nedej bože mít nějakou hloubku, ale když dokážu s vypnutým zvukem sledovat nejenom děj, ale i odhadovat jednotlivé repliky (jel jsem jednou s manželkou, tak jsem toho využil pro tento sociální experiment;)), je to možná ještě o něco marnější, než byste čekali. Mě tyhle dekorativní hračky rychle omrzí, ale evidentně jsem v menšině, když to početná divácká obec udržela při životě šest sezón (respektive pět a půl). Ode mě 50%, protože objektivně vzato - je to luxusně se tvářící teror, stále o tomtéž hmmmně, a tím nemyslím "humorně". ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Anděl s duší rebela, ďábel s dobrým srdcem, ambice a ctižádost pod maskou nesmělosti, hédonistický casanova s osobitým životním stylem a morální kompas schopný obětovat se pro své přátele. Pět životních příběhů prolínajících se na bojišti nemilosrdného světa plného intrik mocných a ctižádostivých. A jeden z nich je slavná Gossip Girl. Guess who ? 1. Série: 90%, 2. Série: 90%, 3. Série: 85%, 4. Série: 85%, 5. Série: 75%, 6. Série: 85%. Oblíbené postavy: Blair Waldorf, Chuck Bass. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať jsi nám přišel říct cokoli perverzního, tak to prostě řekni a vypadni." Drby a pomluvy mám hrozně rád, protože mě neskutečně baví na ně nereagovat a prudit tím jejich tvůrce. Nicméně tady musí mládež řešit úplně všechny pseudoproblémy světa, což mě nebaví, ale ty holky mají tak solidní design, že jsem se to pár dílů pokoušel sledovat. Jasně, že jsem přitom spiklenecky pomrkával na Serenu, Blair a Vanessu, ale když žádná z nich neprojevila zájem o výměnu tělesných tekutin, tak jsem se přestal s drbáním trápit. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Blake Lively (Serena), Taylor Momsen (Jenny) a Connor Paolo (Eric) byli navzdory skutečnosti, že se jedná o seriál z prostřední střední školy, na začátku natáčení jedinými náctiletými. (SuperDbna)
  • Seriál je založený na stejnojmenné knižní předloze od Cecily von Ziegesar, která se objevila v poslední epizodě 4. série. (tb_23)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama