Reklama

Reklama

Marnie (Famke Janssen) si v domácí vazbě má odpykat trest za vraždu svého manžela Mikea (Michael Paré). Ten ji v manželství týral a nehodlá s tím, jak se zdá, přestat ani po smrti. Jeho návštěvy jsou čím dál častější. Pomoc a pochopení hledá Marnie u svého přítele Joeye (Ed Westwick) a u bývalého Mikeova parťáka Shankse (Bobby Cannavale). Otázkou je, zda se jí dá pomoci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Marně vzpomínám, kdy naposled vznikla v Americe opravdu nadprůměrná duchařina. Nestalo se tak ani v případě 100 Feet, takže pokud nemusíte vidět opravdu všechno, otočte se a na tenhle film zapomeňte. Děj se točí kolem ženy, jež v sebeobraně zabila svého manžela (policistu) a jako trest jí bylo určeno domácí vězení. V domě je však samozřejmě uvězněn i duch onoho zesnulého manžela, který nemá zrovna nejčistší úmysly. Celý film jsem očekával velice očekávatelnou pointu, ale na konci jsem byl přecijenom překvapený. Snímek totiž žádnou pointu nemá. Malý plus má u mne tato řemeslně průměrně zvládnutá záležitost za to, že se většinu času velmi snaží býti strašidelná a napínavá, byť se jí to ani na chvilku opravdu nepodaří. Lokace jednoho domu vyčpělému scenáristovi nenabízí zrovna přehršel možností jak zaplnit (pro tento typ filmu přehnanou) stopáž cca 100 minut, takže se divák dočká snad všech myslitelných vatovitých klišé která existují a tím pádem se brzy začne nudit. Nejlepší scéna je potrestání ženina milence, škoda, že je tu taková jen jedna. Celkové hodnocení 45%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Snaha o komorní duchařský snímek. Těžko říci, jde-li spíš o horor či thriller. Uměřené, svým způsobem poctivé, respektive snaha o poctivost se filmu upřít nedá. Famke Janssen svoji titulní roli zvládá a absence křečovité pointy si zaslouží pochvalu. Ale to je asi tak všechno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Domáce väzenie je filmovo vďačná, atraktívna vec, ale v Distubrii a Delirium bolo spracované lepšie. Tu nás čaká len nesympatická hrdinka, nesympatická herečka a značne blbý scenár s nanič koncom. Atmoška zo začiatku fajn, ale akonáhle sa začne hrať s otvorenými kartami a trikmi, začne to byť béčko hraničiace s céčkom. Samostatnou kapitolou je brutálna scéna „umlátenie duchom na smrť“, ktorá je po stránke gore fakt odporná, na strane druhej vôbec sa nehodí do dovtedajšieho konceptu/štýlu snímky. Režisér Búrky s Charlesom Danceom a scenárista Stopára s Rutgerom Hauerom sa veru moc nevytiahol. Za zmienku stojí ústredný vzťah medzi 44-ročnou ženou a ledva 21 ročným chalanom, tak ale život je všelijaký. 30 % ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ač se to teda moc nezdá, tak to je rozhodně dobrej horor/thriller, kterej mě zejména v první polovině dokázal celkem slušně napínat a jestli se dobře pamatuju, tak jednou i vylekat a navíc Famke Jansen je stále sexy ženská, to se musí nechat. Jenže je tu bohužel i druhá půlka, která, pod správným dojmem, aby takovejhle horor nejel dvě hodiny, to vezme celkem rychle ke konci, všechno urychlí, něco vynechá a hop sme na konci a ani nevíme jak, ale i tam se daj najít solidní pasáže a rozhodně bych to hodnotil výš, než to teď je (53%). ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Celkom obyčajná ducharina, ktorá ale nenudí. Celý film som čakal neaký prekvapivý záver že kto to tam vlastne straší, a ... veď si to pozrite. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Marnie je z väzenia eskortovaná do svojho veľkého domu v Brooklyne, aby si tam odpykala v domácej väzbe zbytok trestu. Na nohu jej pripevnia elektronický náramok, ktorý ju monitoruje a obmedzuje jej pohyb v okruhu sto stôp ("30 a pol metra"). Zdá sa, že je to pre ňu dobrá alternatíva. Lenže v byte nie je sama. Máta ju a terorizuje duch jej tyranského mŕtveho manžela, ktorého zavraždila. Tento americký film je priemerný, komorný, duchársky horror. *** ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jako celek hloupé, nicméně drtič odpadků, propadající se strop a nečekaná brutalita v jedné nejmenované scéně musí potěšit snad každého správného fanouška horrorů.;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke mdlé a nezáživné. Hororové prvky sa síce snažili trochu diváka postrašiť, pričom na záver prišlo aj na trochu krvi, no nebolo to nič extra a dokonca miestami sa mi to strašenie zdalo trochu trápne. Keby nebolo tých pár ľakačiek, tak by som asi zaspal od nudy. Ten bubák a zákerný exmanžel v jednej osobe stál skrátka na hlinených nohách. Podpriemer. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Famke Janssen v sebeobraně zabila svého násilnického manžela a zkorumpovaného policistu (Michael Paré), který ji roky týral a zbytek svého trestu si odsedí doma, respektive ve svém domě s elektronickým náramkem na noze a s dosahem 30 a půl metru (odtud název filmu) od detekčního zařízení, má po domě jen omezený pohyb. Problém to však není zdaleka největší. Ze záhrobí se v podobě ducha vrací její muž, aby se jí krutě pomstil za to, co na něm spáchala. A protože je velmi vytrvalý a silný, bude obtížné se ho jednou provždy zbavit. Mysteriozní horor, který disponuje obstojně hrající i vypadající Janssen (těžko jí lze hádat blížící se padesátku) se z 99 procent odehrává v domě, ve kterém to zprvu nepříjemně praská na půdě, svíce samovolně zhasínají a vzduchem létají talíře z kredence, ale (strašidelná) atmosféra houstne a divák se dočká i jednoho dost brutálního zabití poslíčka (Ed Westwick), který se krátce stane i milencem paní domácí a slídící policista (Bobby Cannavale) nakonec uvěří, jak se věci skutečně mají a nebude chybět ani celkem překvapivý konec. Mně se to líbilo. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som si myslel, že pôjde o nejaký horor z baníckeho prostredia a tých 30 a pol metra bude znamenať hĺbku, v ktorej uviazli nejakí nešťastní baníci. Ako som však neskôr zistil, názov má zrejme vystihnúť, aký veľký je akčný rádius hlavnej hrdinky postihnutej domácim väzením a zjavovaním sa usmrteného manžela, ktorý je na ňu naštvatý, akoby mu dala na stôl studenú večeru. Že tvorcovia trošku duchársku tému upgradovali a týpek tu veselo presúva a hádže vecami po izbe a fackuje svoju bývalú, to už ani nejdem rozoberať. Nakoniec ešte jedna ľudová múdrosť: Zlého ducha z domu nevyženieš ani dobrou súložou :) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Až na některé nelogičnosti především v závěru se jedná o velice příjemný horor, který nad vodou drží příjemná a na svůj věk nepopiratelně sexy Famke Janssen. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Red se po nějakých 12 letech vrací k režii a myslím že se vydařila. Opět spojil síly s Parém s kterým měl co dočinění s filmem Bad moon, což se mi líbilo. Tohle bylo sice o třídu slabší ale i tak po dlouhý době kvalitní film. Je to sice plný klišé a Janssen nějak moc dobrá herečka není. Ale má to pár světlých chvilek a navíc zabití toho kluka nemělo chybu a vypadalo skvěle. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Famke Janssen sama doma (tedy pokud nepočítám jí samotnou před lety zabitého manžela). Režisérovi se sice daří budovat hutnou hororovou atmosféru, ale tuhle snahu moc nepodporuje velmi řídký scénář a už vůbec ne hodně laciné efekty. Duch je zkrátka nejstrašidelnější v těch záběrech, kde není vidět vůbec, a pyrotechnické finále je také zbytečně přehnané. Famke to sice zuby nehty drží pohromadě, ale bylo to tak na plichtu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom vyjde maximálne jedna ľakačka pri zapaľovaní zapaľovača, ale inak je to neskutočne amatérska ducharina, ktorá by nevystrašila ani pred 50 rokmi. Veľmi trápne efekty a duch nielen, že vôbec nevystraší, ale je robený tak amatérsky, že strašidelnejší je, a to bez nadsádzky, aj rozprávkový Casper. Toto je nefalšovaná karikatúra hororu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jde o průměrnou duchařinu, která má opravdu několik velice pěkných míst a hlavní tahounkou je Famke Janssen. Ta podala docela solidní výkon, který ovšem už nedokázal napodobit ani jeden z mužských kolegů. Atmosféra rovněž ušla stejně jako hudební doprovod, bohužel speciální efekty už tak dobré nebyli. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Můžete-li Famke, film si určitě užijete. Protože tenhle film je Famke a pak dlouho dlouho nic. Přemýšlel jsem, jestli její věčně odhalená ramena (vždy alespoň jedno) byla náhoda, nebo čirý záměr. V každém případě chvályhodné. Asi to byl záměr, ale Famke prostě ukradla celý film pro sebe. V žádném jiném filmu, který Famke natočila po Zlatém oku mi už něpřišla tak žhavá a šukézní, jako v této bondovce. Což mě dost mrzelo. Až do teď. Ve 100 Feet je to stará dobrá Famke, která by vás pouhým pohybem prstu dokázala přimět k čemukoliv. Zajímavý mi film přišel ještě z několika stránek. Je docela dobrý, pokud se odehrává v dramatické rovině (žena odsouzená za vraždu svého tyranského manžela, sama v domě, balí mladičkého poslíčka a bojuje s kolegou svého zavražděného manžela). Ta duchařina tam je jaksi navíc a v podstatě nepřináší vůbec nic nového a zajímavého. Přesto mě ten duch něčím trochu zaujal (ne jen tím, že jeho předobrazem je můj oblíbený Michael Paré). Měl prostě něco, co nemá každý filmový duch. Závěr je dost kýčovitý a jaksi vycucaný z prstu (dost ten film shazuje), ale není to vůbec iritující podívaná. Protože Famke vládne! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nejde tady moc ani o strach a lekáni ve filmu ano jedna scéna je solidně povedená ale jde tady o děj celého filmu a to pátraní spravedlnosti kde temnota je za každým rohem dobře napínavé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téhle duchařině drží hlavu nad vodou pouze Famke, která stárne do čím dál tím větší krásy. Samozřejmě nelze upřít solidní nápad a několik povedených záblesků napětí, ale celkově to působí spíš jako jedna epizoda ze seriálu Lovci duchů s tím, že v Lovcích jsou kolikrát lepší triky. 40% ()

Reklama

Reklama