Reklama

Reklama

Mezame no hakobune

  • angličtina Open Your Mind
Krátkometrážní / Fantasy / Hudební / Sci-Fi
Japonsko, 2005, 36 min

Obsahy(1)

Mezame no hakobune (Archa zobudenia) - muzikál, vytvorený počítačovou grafikou pre kiná IMAX, prezentovaný po prvý raz na World Exposition 2005 v Japonsku. Je to akási cesta vesmírom, pri ktorej navštevujeme iné civilizácie a čas tu nezohráva žiadnu rolu. Na ceste nás sprevádza okrem krásnej grafiky aj strhujúca hudba, ktorú skomponoval Kenji Kawai. (Flipper)

(více)

Recenze (13)

molotov 

všechny recenze uživatele

Nádherná půlhodinová audiovizuální show připravená pro světovou výstavu Expo Aichi. Krásné obrazy doplněné nádhernou hudbou mě na několika místech doslova přenesly do jiné světa. Vřele doporučuji. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Open your mind - přesně to byste měli udělat v případě, že si chcete vychutnat toto (i když teď už tomu tak být nemusí) těžce sehnatelné dílko. Ve filmu nenajdete žádný příběh, jsou to vlastně jen obrazy podbarvené hudbou, něco na způsob obrazců ve Winampu nebo WMPlayeru. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Psycho záležitosť. Ak sa nemýlim, bolo to určené pre 3D, takže vo formáte, v akom sa to dá bežne vidieť, to stráca na zaujímavosti. Ak by som otvoril myseľ a odmyslel si, že to robil Mamoru Oshii, bol by to len vizuálny experiment, ktorý má prepísknutú stopáž. Ale Mamoru Oshii to robil a človek má skrátka nutkanie hľadať v tom hlbší zmysel... ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Meditativní odpočinek je to hlavní, co tento animovaný mix nabízí. Několik krátkých filmů, které nevypráví příběh ani nikam nespěchají. Stylem mi to připomínalo Qatsi trilogii (Godfrey Reggio), ale v kresleném světě. Hezky se to sleduje a zážitek doplňuje téměř až duchovní hudba. Smysl jsem nepochopil, ale osvítila mě na chvíli mimotělesná nálada - nic jsem neřešil a jen se nechal unášet. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelný zážitek nudných pomalu se měnících grafických orgií. Když jsem to zkoušel večer po několika minutách mě to uspalo. Odpoledne mi to zavíralo oči už v půlce filmu. Je to jen pomalé proplouvání mnoha nápady v nichž se autoři vyžívali, ale z pohledu zábavnosti to je na bodu mrazu. Něco tak uspávajícího snad ještě nikdo nikdy nestvořil. To by se dalo předepisovat místo prášků. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek vás od první chvíle nenechá na pochybách co se týče autora hudby. A jelikož jsem tak trochu soundtrackový fanatik a tvorbu Kenjiho Kawai mám hrozně ráda, bylo to něco pro mě. Spíš než obrazy doprovázené hudbou jsem to celé vnímala jako půlhodinové hudební dílko s obrázky, které se k tomu docela hodí... Jinak název v tomto případě naprosto odpovídá, musíte prostě vypnout, nepřemýšlet a nechat se vtáhnout do světa fantazie. Hudební stránka mě naprosto dostala, ta obrazová už o něco méně. Na plný počet to nakonec vytáhla část, kterou bych nazvala asi jako „průlet nad městem v mlze“ (nevím jak to líp popsat), takže ode mně za 5*. ()

Reklama

Reklama