Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Reklama

Reklama