Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (700)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja som skor ocakaval nejaku priemernu komediu, ale nasmial som sa viac, nez som cakal, za co vdacim predovsetkym nesikovnemu Simonovi Peggovi, s ktorym som len pred par dnami videl sci-fi komediu PAUL (2011) a ktoreho ako komika zacinam mat kazdym filmom stale radsej. Scena s Chihuahou, alebo s opitou Kirsten Dunst nemali chybu, ale komickych situacii tam bolo omnoho viac, na ktorich som sa s chutou zasmial. Jeff Bridges bol ako vzdy super a Megan Fox bola opät velmi krasna, pricom svoju krasu este pred uspechom v Transformeroch mohla predviest uz v tomto filme. Proste pre mna jedna mila nadpriemerna komedia, ktoru by som si v buducnosti este rad niekedy zopakoval. ________ Simon Pegg - (Sidney Young) +++ Kirsten Dunst - (Alison Olsen) +++ Jeff Bridges - (Clayton Harding) +++ Megan Fox - (Sophie Maes) +++ Gillian Anderson - (Eleanor Johnson) +++ Danny Huston - (Lawrence Maddox) +++ Max Minghella - (Vincent Lepak) +++ Miriam Margolyes - (Mrs. Kowalski) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale stárnoucí geek Simon Pegg není vtipnej. Měl svoje momenty, ale vesměs mě oproti obecnému nadšení ostatních úplně nenadchnul (Jednotka příliš rychlého nasazení, Paul). Tady je to stejné. Ofrklý (a pořád dost ňoumovitý) editor anglického bulvárního plátku zesměšní šéfa velkého amerického magazínu, ten díky tomu zavzpomíná na mladá bezstarostná léta, kdy mediální nezávislost ještě měla svou váhu a Brita překvapivě za velkou louží přijme do své redaktorské party. Vytřít zrak Američanům nebude tak snadné, jak si původně myslel. Doufá, že se podívá pod šaty jedné z vycházejících hvězd, mezitím se přitom zamiluje do ctižádostivé kolegyně. Pegg měl možná zůstat na ostrovech, kde by látka dopadla lépe. Protože takhle je to jen další romantická komedie hollywoodského střihu. Nic víc, nic míň. Romantika je docela umělá, bez náboje a horko těžko jí lze uvěřit, viděl jsem navrch tucet lepších kousků, kde si tvůrci utahovali z Američanů. Téměř žádné satirické ostří se ke mně nedostalo, situační komiky je zoufale málo, Peggova šaškování naopak docela dost. Tým za kamerou chce vyprávět o povrchnosti mediálního světa, ale do hloubky vůbec nejde, jen si prostě v klidu šnorchluje na hladině bezpečných vod. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V postavě ztvárněnou Simonem Peggem jsem se během té necelé dvouhodinky poměrně úspěšně uzřel. Ne snad úplně tím vším, co vyváděl, nýbrž svým přístupem ke světu. Proč bychom měli padat na zadek ze slavných hvězd, proč bychom nemohli přijít první den do práce v červeném tričku s nápise "mladý, blbý a nadržený"? Proč bychom se měli řídit všemi těmi takzvanými společenskými normami jen proto, aby nás pak ostatní plácali po ramenou? Fandím všem, kteří dokáží rozvíjet svou vlastní originální osobnost a nebojí se tu a tam plavat proti proudu. Film samotný mě velice příjemně překvapil, potěšil a pobavil. Průměrná ´zápletka´ povýšena zdařilou hudbou a precizním obsazením gradujícím okouzlující a smyslnou Megan Fox. Za zcela nejpodstatnější však považuji to, že pod názvem tohoto filmu se zračí britská vlajka. Víc nemám, co bych k tomu dodal. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Existuje zhruba šest příznaků, proč je tenhle film duševně nemocný: 1, Současné romantické komedie nechápou jednu zásadní skutečnost – první polovinu jedou v režimu komedie, druhou v režimu romantika. Problém je, že komedie je ze své podstaty lehčím žánrem než romantika, a když se přepne z etikety do etiky, rozuměje ze skečů Simona Pegga a vynalézavých narážek do „serious issues“, a začne se vyprávět příběh, nefunguje to, protože první komediální půle pro tyhle události nezbudovala podloží. A tudíž tyhle události nelze brát vážně. 2, Princezna Megan Fox se zase odmítla svléknout. Velmi zjednodušeně řečeno je stále jen náhražkou touhy konkrétním symbolem, který má blízko k tzv. fetiši. Nikoliv herečkou. Dal bych nicméně rád na srozuměnou, kritikům Megan zvláště, že krásných žen chodí po světě tisíce, z čehož vyplývá, že k prosazení se v Hollywoodu je třeba vždy víc než jen krásy; nějaké přidané hodnoty. 3, Naverbujete-li do kteréhokoliv bijáku slavný herce – a tady se jich sešlo nemálo –, zaděláváte si na potíže, protože celebrity v originálních a rizikových projektech hrát odmítají, tudíž takový film musí jet podle šablon. Schválně si dosaďte do příběhu neznámé herce – výsledkem nebude nic jiného než defraudace, korupce, hereze, simonie, pedofilie a sodomie. 4, Jestliže si odmyslíte Simona Pegga, nezbude absolutně nic, co by za to stálo. Ale když se nad tím zamyslíte, zjistíte, že díky jeho křupanskému chování ten film není anti-americký, ale ve skutečnosti anti-britský. Tudíž i Simon pozbývá smyslu. Vzniká prostor mezi Magdeburskými polokoulemi, rozuměje vakuum. 5, Režisér a celý tvůrčí kolektiv zjevně nepochopil, že i nižší žánry se musí dělat s elegancí a na úrovni. Tohle dílo je laciný, a o to je truchlivější, že má tu drzost vpasovávat do svého tajtrlíkovského rámce vážný věci. 6, Sympatický je, že příběh schází, takže nevíte, kam to bude zpočátku směřovat, ovšem díky tomu, že to nemá příběh, vás nezajímá ani to směřování, tudíž tu máme co do činění s dvojsečnou břitvou. Protože kde chybí organická jednota tématu (jednotná zápletka), chybí i vnitřní nutnost děje (konkrétní dění). Abych to uzavřel: Vážně jsem se v průběhu filmu snažil o smích – to ovšem spíše z přesvědčení, že smích podporuje zažívání, než z přirozeného sklonu se smát –, ale jak řekl Friedrich Nietzsche: „ženatý filosof náleží do komedie“, a tam patří i divák tohohle filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SVĚT BULVÁRU. Obyčejní lidé TO čtou, protože tam nebyli. Smetánka TO čte, protože se dozví, že tam byli. A oni musí vědět, KDE JE ,,TAM“! ..... Sidney Young a jeho cesta na výsluní. Omegy, oblek od Armaniho, - ale jeho život nebýval vždycky takovej. Jaké to je navštěvovat večírky a filmové premiéry? Jaký je svět celebrit Hollywoodu? V podání S.Pegg a jeho drsnýho britskýho humoru, jenž hraničí s trapností – vlastně je často pořádný hovado! –občas velmi zábavný! Všechny ty trapasy (často vtipný), charismatický J.Bridges a romantická komedie na britský způsob. To je film o cestě ,,trotla až k novinářské Šagri-La“. Závěr filmu už sice takové ,,novum“ není, ale každá legrace nějak končí (tady trailerem během závěrečných titulek). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nosím triko s nápisem ,,Mladé vemeno plné semene“. 2.) Nevím jak se zachovat, když ve výtahu flusnu kus jídla šéfově manželce na záda. 3.) Jsem začínající herečka a chci to dotáhnout hóódně daleko. 4.) Nevím, kdo posílá lidem mrtvý ryby. 5.) Chci se stát novinářem v Besku. Nebo v Hromu. Nebo v Aha. Nebo v .... PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * Víte, že? Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám byla původně životopisná kniha britského novináře Tobyho Younga? Dle fotografie taky poznáme, proč Toby Daniela Moorsom Younga hrál právě Simon Pegg! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Komedie vznikla podle vzpomínek Tobyho Younga, který se pět let pokoušel uspět jako editor magazínu Vanity Fair, a její název paroduje rubriky typu Jak získávat přátele a působit na lidi. (Pumiiix)
  • Název filmu v originále How to Lose Friends & Alienate People je parodií na známou příručku o jednání s lidmi Dala Carnegieho "How to Win Friends and Influence People" ("Jak získávat přátele a působit na lidi"). (Frigi)

Reklama

Reklama