Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu v originále How to Lose Friends & Alienate People je parodií na známou příručku o jednání s lidmi Dala Carnegieho "How to Win Friends and Influence People" ("Jak získávat přátele a působit na lidi"). (Frigi)
  • Mobilní telefon Sidneyho Younga (Simon Pegg) je Sonny Ericson k550i. (Ficik)
  • Komedie vznikla podle vzpomínek Tobyho Younga, který se pět let pokoušel uspět jako editor magazínu Vanity Fair, a její název paroduje rubriky typu Jak získávat přátele a působit na lidi. (Pumiiix)
  • Sidney Young se snaží ve filmu prokázat kartičkou do knihovny z města Gloucester. Ve městě Gloucester se narodil Simon Pegg, představitel právě Younga. (don corleone)
  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)
  • Megan Fox byla do filmu obsazena ještě před uvedením trháku Transformers (2007), díky kterému se z ní stala velká hvězda a sexsymbol. Režisér Robert B. Weide prohlásil, že byl zklamaný, že to nemohl být on, kdo ji pro filmový svět objeví. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)

Reklama

Reklama