Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tady se zase píše historie. Ze dvou třetin mizerné avšak do určité míry snesitelné klišé a běžností naplněné fantasy z dalekého východu se rozpadne na padrť v momentě, kdy se do příběhu navrátí po hodině Nicolas Cage coby Británií řízlý, náboženstvím kovaný a vojáky zjizvený Bílý duch, neboli konečně v roli, která překoná svoji špatností i legendární Rituál. Ne že by ostatní podávali výkony lepší, nicméně v zemi slepých je i jednooký králem (to jsem si holt nemohl odpustit). [30%] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to s Nicolasem znovu zkusil. Hodnocení poměrně bídné, tvůrci a další herci podprůměrní, prostě s ohledem na oscarového herce, který ještě na počátku milénia excelovat třeba v Adaptaci nebo docela nedávno překvapil v dramatu Joe, člověk jen zapláče. Tentokrát po boku Haydena Christensena, který, kdyby raději vyvážel popelnice, udělal by líp, bojuje za lepší příští, aby ho po letech jeho žák na cestách našel. Mezitím se zaplete do mocenského boje o trůn, který odstartuje snahou chápavého panovníka o nastolení míru, zamiluje se do sestry budoucího Veličenstva, no, víc po mně nechtějte. Jakmile svého mentora Cage najde, jsme svědky nejen na duši zjizveného klauna, který to tentokrát herecky moc nezvládl. Abych ovšem nekřivdil, drtivá většina příběhu je snesitelná, bojové scény jsou na daný rozpočet a očekávání solidní, tempo docela šlape a exteriéry se „musí“ líbit. Neřeším klišé, úsměvný závěr, minimum krve. Samozřejmě vše po závěrečných titulcích prakticky hned zapomeneme, ale zase buďme jednou fér. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jasný, příběh je viděl v lepším či horším provedení již nesčetněkrát stejně tak i zahrání jinými herci. Přesto se mi tento příběh a podání líbil a jako odreagovárnu si to zas za čas pustím. Hlavní roli zde nemá Cage ale jeho žák ze starých křižáckých výprav Christensen (zde vyměnil laserový meč, za křižácký a seká protivníky hlava nehlava až cákance krve létají), který se rozhodne pro vyšší dobro pomoci uprchlému princi a princezně. V příběhu asi nikoho nic nepřekvapí, zahrané je to celkem pěkně. Odehrává se to v pěkných scenériích a hraje k tomu příjemná hudba. Tak že já s tím problém nemám a dávám tomu 75% :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy s Nicolasem Cagem brzo nazvu uklízecími filmy. Jsou totiž poslední dobou hloupý, jednoduchý a uklízet u nich je neuvěřitelně akční zážitek. K plusu filmu Outcast jde rozhodně taky to, že Nick Powell pracoval třeba na Statečném srdci nebo na Poslednímu samurajovi coby tvůrce všech bojůvek a rozepří. Natočit si film byl tedy evidentně zážitek a tak to udělal nejjednodušeji, jak jen mohl. S historií si vůbec neláme hlavu a jeho dvě hlavní postavy v příběhu jsou jasným zpodobněním drsného tehdejšího středověku. Hayden Christensen mi sice udělal radost tím, že ho zase někde vidím, ale jeho komedii na hlavě bych radši viděl v týmu Real Madrid, než v čínském středověku. Do toho Niky se svými přirozeně dlouhými vlasy a hadem na krku také do filmu nepřidal moře klidu, ba naopak. Oba ale vytvářeli parádní dvojku, u které se nešlo nepobavit. Tudíž tři hvězdičky dávám naprosto zaslouženě. V dnešní záplavě přechytralých a zaručeně pravdivých historických řezničin se tento film jeví jako bleší hovno. Na druhou stranu, v devadesátých letech by na béčkové VHSkové scéně dokázal udělat humbuk. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama