Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Recenze (115)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když člověka posedne nevysvětlitelná chuť na nějakou nízkorozpočtovou pičovinu s Kejdžem ve stylu křižáci versus nindžové, v níž Análkin Skájvókr jen vyměnil světelný meč za desetikilový železný obouručák a s naprosto stejně koženým xichtem jím jednou rukou místo armády droidů decimuje zástupy ťamanských kungfistů, dá se tohle přežít bez vážnější psychické újmy. Tedy pokud se vám podaří uprostřed asi tak na dvacet minut usnout jako mně. Ani to nebylo nutno vracet zpět, navázal jsem plynule a nepřišel jsem, počítám, o žádné dějové zvratky, jen o asi tak čtyřicet neumětelsky zabitých čínských statistů. Rest in Piss, Mikuláši, už jen čekám, kdy ze zoufalství začneš hrát záporáky v Segalových „velkofilmech“. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy s Nicolasem Cagem brzo nazvu uklízecími filmy. Jsou totiž poslední dobou hloupý, jednoduchý a uklízet u nich je neuvěřitelně akční zážitek. K plusu filmu Outcast jde rozhodně taky to, že Nick Powell pracoval třeba na Statečném srdci nebo na Poslednímu samurajovi coby tvůrce všech bojůvek a rozepří. Natočit si film byl tedy evidentně zážitek a tak to udělal nejjednodušeji, jak jen mohl. S historií si vůbec neláme hlavu a jeho dvě hlavní postavy v příběhu jsou jasným zpodobněním drsného tehdejšího středověku. Hayden Christensen mi sice udělal radost tím, že ho zase někde vidím, ale jeho komedii na hlavě bych radši viděl v týmu Real Madrid, než v čínském středověku. Do toho Niky se svými přirozeně dlouhými vlasy a hadem na krku také do filmu nepřidal moře klidu, ba naopak. Oba ale vytvářeli parádní dvojku, u které se nešlo nepobavit. Tudíž tři hvězdičky dávám naprosto zaslouženě. V dnešní záplavě přechytralých a zaručeně pravdivých historických řezničin se tento film jeví jako bleší hovno. Na druhou stranu, v devadesátých letech by na béčkové VHSkové scéně dokázal udělat humbuk. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $5,127,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,437 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $96,458 //počet predaných kusov ?║ krvavý masaker, rúbanica, ktorá vsádza aj na dramatickú notu a v tomto ohľade to nejde, ináč ako taký dobrodružný film sa to dá, Nicolas Cage s dlhými vlasmi je otrasný ale aspoň má celkom dobré akčné scény, Hayden v pohode, má to ako takú výpravnosť ale bližšie to má úrovňou k video filmu, hlavne je škoda toho záveru ten vyznel úplne čudne /45%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný historický film. Má pomerne dobrý príbeh o schopnom križiakovi, ktorého už unavili všetky tie zbytočné boje v mene viery a tak skončil až v ďalekej Číne, ale tu narazí na mladého následníka trónu s jeho sestrou, ktorí sú na úteku pred vojakmi na čele s chlapcovým starším bratom, keďže po tróne túži on sám, pričom otca zavražil a z jeho smrti obvinil práve chlapca. A tak sa im rozhodne pomôcť a spoločne putujú do bezpečia, ale cestou ich čakajú len samé problémy. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Už od začiatku je jasné, že to bude len štandardná žánrovka bez vyšších ambícií, ale aj tak mi to celkom sadlo, síce dej je úplne predvídateľný, nenájde sa tu vôbec nič, čo by aspoň trochu prekvapilo, ale aspoň celá prvá hodina má výborné tempo, keďže tu sa stále niečo deje a pozerá sa na to celkom dobre. Ale v poslednej tretine sa to predsa len trochu pokazí, celé ma to už prestalo zaujímať a tak som to dopozeral už len zo zotrvačnosti. Akcie je tu dosť, ale je iba priemerná. Tvoria ju hlavne rôzne súboje s presilou, ktoré majú slušnú choreografiu, obzvlášť súboj mnícha s ozbrojenými vojakmi, ale sklamaním je vizuálna stránka, síce sú prehľadné, ale aj tak by to chcelo lepší strih, kamera pôsobí lacnejšie, než by bolo vhodné a navyše tu aj chýba krv. Takže na akciu sa pozerá pomerne dobre, ale ani jedna nestojí za pochvalu. Herecké obsadenie je celkom slušné, Hayden Christensen v hlavnej úlohe, vždy rád vidím Liu Yi-Fei, k tomu hlavný záporák Andy On, ale z vedľajších postáv už nie je moc o čo stáť a aj Nicolas Cage je určite sklamaním. Ešte spočiatku je bez väčších problémov, ale v tej poslednej tretine, kedy dostane trochu viac priestoru to už len kazí. Réžia a technická stránka sú určite sklamaním, síce nie sú úplne zlé, ale od historického filmu z čínskej produkcie čakám určite viac a to po všetkých stránkach, mali to radšej prenechať na svojich tvorcov. Takže jedno pozretie neľutujem, nenudil som sa a rád si podobné filmy občas pozriem, ale nie je tu nič, čo by stálo skutočne za pochvalu. 57% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to s Nicolasem znovu zkusil. Hodnocení poměrně bídné, tvůrci a další herci podprůměrní, prostě s ohledem na oscarového herce, který ještě na počátku milénia excelovat třeba v Adaptaci nebo docela nedávno překvapil v dramatu Joe, člověk jen zapláče. Tentokrát po boku Haydena Christensena, který, kdyby raději vyvážel popelnice, udělal by líp, bojuje za lepší příští, aby ho po letech jeho žák na cestách našel. Mezitím se zaplete do mocenského boje o trůn, který odstartuje snahou chápavého panovníka o nastolení míru, zamiluje se do sestry budoucího Veličenstva, no, víc po mně nechtějte. Jakmile svého mentora Cage najde, jsme svědky nejen na duši zjizveného klauna, který to tentokrát herecky moc nezvládl. Abych ovšem nekřivdil, drtivá většina příběhu je snesitelná, bojové scény jsou na daný rozpočet a očekávání solidní, tempo docela šlape a exteriéry se „musí“ líbit. Neřeším klišé, úsměvný závěr, minimum krve. Samozřejmě vše po závěrečných titulcích prakticky hned zapomeneme, ale zase buďme jednou fér. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

K tomuhle skvostu se ani nenajde nic extra co by se dalo napsat. Je to prostě taková nevinná, zdraví nijak trvale nepoškozující vocasárna na jedno shlédnutí a zabití nudnýho zimního večera. Největším plusem filmu je, že samotnej Cage se v něm moc nevyskytuje. Jeho mladičký žák si vede celkem dobře, ale nijak mě neoslnil. Zápletka je obehraná a stokrát viděná. Tím obalem se nenechte zmást. Píšou tam sice něco o slovu epic, ale na mě to působilo dost lacině. Akční scény sem tam přehledný, sem tam zase sestříhaný nůžkama na plech. Záporák mi přišel takovej nijakej. No asi zhruba takový jaký jsem to čekal. Není to katastrofa, ale hitparáda taky ne. Nakonec Nick v kleci překvapil jednou solidní hláškou : Díky vám je tu lidí jako much v zadku prdící kozy! Za tenhle hlod si zaslouží lajk. Jinak už nevím co dalšího na tom hodnotit. Konečný verdikt.40% ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Takže rok 2014 pro Cage, dvakrát odpad, z toho jednou hodně tutovej a špatnej Tokarev. A Outcast byl jako pro někoho dobrej film? Představte si blbý film a vynásobte deseti a přesně to dostanete. Nicu, prober se. Hrát umíš, tak se vyser na tyhle sračky! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Oh bohové, který bezmyslný koncentrát blbosti schválil tenhle film? Přitom kulisy a řemeslo kameramana, stejně jako některá akce, si nestojí vůbec zle (rejža je zkušenej vedoucí kaskadérskejch scén), jenže ten ultradebilní scénář?! Tupé postavy, nudná a prudce odpudivě béčková zápletka (ale neskutečně béčková a hloupá), vytírání zadnic s blízko a dálnovýchodníma reáliema a k tomu ultratrapní herci (chudák Anakin, sice není kdoví jaký herec, ale je alespoň dobře nacastovanej a umí to s mečem, to banda bezejmenejch čínskejch dřev a Nic Cage, co mnhouří oko a mluví jednolitým chraplákem je daleko, daleko horší a k smíchu). Jsem si jistý, že kdyby produkci neměl na starosti űberblb, mohl to bejt slušnej béčkovej film, takhle je to jen stupeň nad odpadovou propastí, díky náznaku jistého slušného řemesla a GP gezichtu Haydena Christensena. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to najlepšie, ale je to natočené celkom svižne a dynamicky a vďaka krátkej stopáži film moc nemá kedy nudiť. Zarazilo ma, že Nic Cage je nie odsunutí ale doslova odhodený na vedľajšiu koľaj. Na druhu stranu mi to ani moc nevadilo, pretože keď Anakin využíval svoju temnu stránku sily, sekal nepriateľov jedna radosť (aj keď trochu s nešťastným strihom a kamerou) a zachraňoval Čínsku slečnu a potomkov trónu, za doprovodu peknej výpravy, kostýmov, krajiny a ešte lepšej hudby, nenudil som sa. 60% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výprava priemerná, príbeh podpriemerný, herci priemerní, ale na druhú stranu je tu veľa osobných súbojov. Snímok je preto vhodný hlavne pre nenáročného, popcornového diváka, pre takých, ktorí práve dostali chuť na lacnú zábavu a oddych nezaťažený ničím komplikovaným. Film sa dá pozerať v polokómatickom stave len s prižmúrenými očami, na druhú stranu mám však pre vrcholný stredovek v súčasnej filmovej mizérii slabosť. 55/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jejda, to byla zase snůžka nudy pro mé oči.. Z lehka mě to hodně nebavilo. Anakin tam šermuje s mečem, Kejdž tam simuluje utrápený xichty, souboje na ůrovni člověče nezlob se. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V jednom letošním filmu nemá Cage ucho, v tomhle nemá pro změnu oko a celkově už asi nemá moc mozek.I když je Outcast letos jednoznačně Nicolasův nejleší film, paradoxně se v něm moc neobjevuje a co je horší, je to prostě jen laciné dvd béčko.Příběh je úplně obyčejný, akce je fádní a hrozivě nasnímaná, kameramana bych nakopal do prdele.Když vám totiž film točí imbecil s Parkinsonem, hned je to o kus slabší, nebýt toho, možná bych v hodnocení nebyl tak přísnej.Anakin sice dospěl a jeho herecký projev nebyl úplně marný, ale jakmile se po pár slušných minutách objevil na plátně Cage a začal zase pekelně přehrávat, šlo to celý úplně do prdele a ten debilní konec mě leda tak nasral.Nejvíc mě asi pobavil začátek filmu, který je od A do Z vykradený z Nicolasova filmu Hon na čarodějnice.Na Outcast jsem se docela tešil, Cage patřil k mým velice oblíbeným hercům a já mu pořád a pořád naivně věřim jako panna hošanům na discotéce, ale letošní rok jasně a nejspíš jednou provždy ukázal, že Nicolas a jeho kariéra jsou definitivě na konci sil.45%. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Průměrné historické béčko, které naštěstí rychle ubíhá, takže moc nenudí. Příběh není zrovna nic objevného a vlastně všechny ostatní složky snímku nejsou ničím překvapujícím (akce je často, ale ne moc dobře sestříhaná). Cage hodně přehrává, avšak k té jeho postavě to i docela sedělo. Christensen není zrovna skvělý herec, ale v soubojích se v celku dobře ohání, tak to vynahradí alespoň tímto způsobem:). V klidu za 3 hvězdy. Čínské exteriéry přidaly filmu půl hvězdy:o)). ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový tradiční čínský historický film. Král umře, předá moc jednomu synovi a druhý ji chce pro sebe a tak se snaží svého bratříčka zabít. A chrání ho neznámý cizinec, který je čistě náhodou v Číně. Příběhem tedy tento film úplně neoslní, ale i tak se na to dalo dívat. Celý film táhne Hayden Christensen, u kterého jsem opravdu rád, že se vrátil k hraní. Byl jsem zvědav i na Nica Cage, ale tomu ta role tady vůbec nesedla a bylo tak dobré, že v tomto filmu moc prostoru nedostal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný historický kousek, možná i proto že Nicolas Cage tu nedostal zas až tolik prostoru. I z toho důvodu nechápu, proč tu zas tolik lidí na něj pluje – to už jen tak ze stereotypního zvyku. Jasně, poslední roky se objevuje vesměs v samých podřadných filmech (až na pár výjimek), ale tady hraje naprosto druhé housle (vždyť se objevil jen na začátku a pak v poslední půlhodině). Příběh je úplně o něčem jiném a nový Anakin Hayden Christensen si nevedl vůbec špatně, stejně tak Yifei Liu. Většina soubojů má rovněž slušnou úroveň, takže nemám žádný důvod, proč tomu nedát alespoň průměrné ohodnocení. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film do nepohody, jenž je kvůli svému hereckému obsazení u spousty diváků už předem odsouzen do škatulky "Nicolasovy filmové faily". Pokud však, stejně jako já, přistupujete k filmu bez zbytečných předsudků, dostanete veskrze zábavný film, který si na nic víc ani nehraje. Za zmínku ještě stojí parádní soundtrack a naprosté minimum speciálních efektů. ()

Reklama

Reklama