Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Recenze (116)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Upírský žánr poslední dobou dostává jeden políček za druhým. Nejdříve totálně degradující Twilight, potom Seagalova troufalá zoufalost Against the Dark a teď tahle digitální nuda, která ve svých klíčových momentech ani nevypadá jako film. Diváci, kteří špatně snášejí takové scény, kdy hrdinové spadnou s náklaďákem do 100metrové strže, oklepou se a jdou dál, jsou tady opravdu na špatné adrese. Školačka Saya to sice kosí s výkonností asi dvou Chucků Norrisů, ale bezpohlavní Nahonova režie dělá z teoreticky zábavného masakru nudnou frašku, u níž máte po 30 minutách pocit, že ji sledujete dvě hodině. Jeden z těch filmů, kterým sice nemůžu napařit odpad, ale současně lituji, že jsem s nimi ztrácel čas. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ojoj. Blade v dievčenskom vydaní a stredoškolskej uniforme zachraňuje riedkovlasý klon Kristen Stewart vo filme, ktorý sa snaží tváriť drsne a štýlovo, ale v skutočnosti je to bulšit ešte pod úrovňou Dragonballu a Street Fightera. Keď napíšem, že scenár je dementný, dialógy katastrofálne, herecké výkony smiešne, digitálne triky treťotriedne a masky ešte horšie, ešte stále budem k tomuto veľdielu zhovievavý. Celé je to sympaticky brutálne a hlavná hrdinka naporcuje viac mäsa ako Uma v prvom Kill Billovi, ale čo z toho, keď bitky sú okrem solídnej flashbackovej sekanice v lese len mizerne zostrihaný bordel? Záchvaty smiechu pri šušľavej angličtine hlavnej záporáčky počas záverečného "záporáckeho vykecávania sa" to už len zaklincujú. Ten film je taký stupídny a miestami tak silne wtf ("muži v čiernom"), že som na pochybách, či to naozaj bolo myslené tak vážne, ako sa to tvári. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film sice je stupidní, ale to pouze pokud ho budeme posuzovat dle měřítek západní kinematografie. Z opačného, tedy dálnovýchodního pohledu lze říci, že Francouz Chris Nahon konečně natočil ekvivalent hongkongského filmu. Také je třeba si uvědomit, že toto nemá být realistický film s bojovým uměním, ale fantaskní komiksový příběh s hyperestetizovaně nadsazenou choreografií (Corey Yuen opět přichází s "žensky" extravagantním konceptem ala "DOA" a "Smrtící andílci"). Navíc, když se odhlédne od několika ohyzdně laciných CGI záběrů působících dojmem starých videoher, pak nelze upřít bravurní práci kamaramana. Nejen, že některé scény přímo kopírují původní anime (úvod v metru), ale i vizuál je naprosto totožný - rapidmontáže záběrů z extrémních úhlů, měkké světlo, pohyby kamery a vytváření dojmu dynamiky elypsami v akčních scénách (souboje nejsou přehledné, klíčový je estetický dojem ze scény a ne bojová choreografie coby přehlídka dovedností). Z hlediska stylu, rytmu a elyptičnosti je "Blood" výtečný "komiksový" film. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem tomu ještě dávala naději - jo, bude to fajn, alespoň průměrné. Houby s octem. Začalo to nudit. Hodně. Hlavní hdrinka, její americká kamarádka, všechny postavy byly ploché s hloupými dialogy. Nejlepší dialogy byly v Japonštině (asi hlavně proto že jsem jim rozumněla jen na půl...). Navíc v polovině filmu už jsem to nevydržela a posouvala děj. Někdy i o deset minut. Světe div se, o nic jsem nepřišla. Grafika jak z nějaké hry za 99,- v Levných knihách. Hezkej film... Pokud se budete přesto dívat, koukejte na to s českým dabingem - standard. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Blood: The Last Vampire vychází ze stejnojmenného 50 minutového anime z roku 2000. Potud dobrý... Zbytek je průser nejtěžšího kalibru. Původní akční zápletka je z 50 minut zredukována na 25, přičemž skutečně věrně se drží jen v prvních pěti minutách. To je také jediný moment, kdy je film dobrý (pak ještě souboj v lese, ale ten už nemá s původním filmem co dělat). Dobře navíc není ani to, že poměrně střídmou "lokální" zápletku tvůrci totálně zglobalizovali, díky čemuž působí nechtěně směšně a samozřejmě strašně nelogicky. Podstatné každopádně je, že anime bylo jen krátké podhoubí pro seriál, který má monstrózních 50 dílů, zatímco Chris Nahon odvypráví celou mytologii ve zbylé hodině. Nemám páru, zda má děj vůbec nějaké styčné body se seriálem (který jsem zatím neviděl), i kdyby tam ale něco společného bylo, z těch 50 dílů mělo šanci dostat se do filmu jen naprosté minimum. To, co se ve filmu děje, je především strašný guláš, v němž se zbytečně objevuje a umírá hrozná spousta postav, nešetří se efekty, na kterých se zjevně strašně šetřilo, takže jsou daleko za úrovní prvního Underworldu a divák má velice často pocit, že sleduje intro z videohry pro Playstation 2. Počínaje absolutně šílenou "honičkou" s kamionem v horách a pádem do bůhvíkolika kilometrové propasti pak přichází na řadu finále, které doslova škytne, prdne a omdlí, přičemž ještě stihne dokonale (d)efektním způsobem vykrást Ramba a Hvězdný války a tradá...Jde se domů zvracet do mísy :( Blood: The Last Vampire je bohužel jasným důkazem toho, že japonskou kulturu pochopí zhollywoodizovaní tvůrci jen stěží a jediní lidé široko daleko, kteří si mohou s klidným svědomím dovolit fušovat do anime a mangy, jsou sourozenci Wachovští. Zato Chrise Nahona by někdo měl od filmu definitivně odstavit... Jedna hvězdička za dva světlé momenty a překvapivě solidní výkony některých herců. Každopádně ale ruce pryč! PS: Psema má naprostou pravdu. Nebýt krátké rauchpauzy, u filmu bych opravdu zkolaboval... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Scénář to má děravej a blbej jako byli Arnoldovi nepřátele v Komandu, takže pro ty, co znaj animovanej seriál a film, tuhle verzi, která je hodně cejtit americkým stylem kurvení předloh, asi budou těžko rozdejchávat, což je zjevný i na hodnocení, navíc ani triky nejsou výborný, respektive démoni by potřebovali značně vylepšit, ale pokud dojde na akci, tak v rámci toho, že Ji-hyeon Jeon neni žádná bojovnice, to je udělaný moc pěkně, kdy ve studentským oblečku tam švihá katatnou pěkně rychle a kosí upíry ve velkým stylu po desítkách a to všechno zabalený v docela pěkným vizuálním zpracování, snad jen tam nemusela mluvit anglicky, působilo to hodně nuceně a nepřirozeně, ale jinak sem se, až na pár nudnejch pasáží bavil, když stupidní dialogy mi šly jednim uchem dovnitř a druhým, bez zbytečnýho zdržování a přemýšlení, hned zase rychle ven . ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Imbecilní scénář, úsměvní druholigoví herci, katastrofální střih, triky na úrovni her pro druhý Playstation a režisér, starající se víc o vizuál a vykrádačky (Od Bladea přes 300 až po Wanted snadno a rychle!) než o "příběh" a vyprávění. Spojte si to dohromady a dostanete devadesátiminutový klystýr, který je spolu s novým Street Fighterem jasný kandidát na akční ZLO ROKU. Fanouškům předlohy hrozí při sledování psychický kolaps. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný fantasy horor. Má celkom dobrý príbeh o skvelej bojovníčke, napoly upírke, ktorá pracuje pre tajnú vládnu organizáciu, ktorej cieľom je odstraňovať démonov. Bojovníčka je poslaná na americkú základňu v Japonsku, aby tu odstránila skupinu upírov, čo sa jej aj podarí, ale nanešťastie tým výrazne ovplyvní aj život mladej študentky, dcéry generála, ktorá je toho svedkom a odvtedy sa už musí obávať o svoj život. A navyše sa práve chystá prísť aj jeden z najmocnejších démonov, s ktorým má bojovníčka účty z minulosti. Spracovanie nie je najhoršie, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Ešte spočiatku to vyzerá dosť nádejne, ukáže sa niekoľko zaujímavých prvkov, ktoré by sa dali dobre využiť a cítiť slušný potenciál, či už v rámci možností serióznejšom, ale aj zábavne béčkovom prevedení, no tvorcovia si nanešťastie zvolili inú cestu. A tak z toho vznikla zvláštna kombinácia západných upírskych projektov, ako Blade, Underworld alebo Buffy, pričom viaceré prvky sú takmer totožné a východnej poetiky, obzvlášť čínskych wu xia, čo by som tiež ocenil, lenže tvorcovia na to viditeľne nemajú schopnosti a tak je to až príliš teenagerské, trochu brakové a navyše aj pri tejto krátkej dĺžke to má viacero hluchých miest. Aj takto sa na to dá bez väčších problémov pozerať, nájdu sa aj nejaké klady, ale to je všetko, moc ma to nezaujalo. Akcie je tu pomerne dosť a síce nie je najhoršia, ale ani o spokojnosti určite hovoriť nemôžem. Jednotlivé akcie sú rozmanité, majú celkom slušnú choreografiu, pár dobrých nápadov a vydarený výber prostredí, lenže sú zle natočené, hlavne to množstvo nevhodných spomaľovačiek a zrýchľovačiek a navyše s mizernými efektami, kvôli čomu ani násilie nemôže zaujať a tak som mal z toho skôr taký brakový pocit. Herecké obsadenie je výborné, moja obľúbenkyňa Jeon Ji-Hyeon v hlavnej úlohe, ktorá síce hrá Japonku, čo teda pôsobí poriadne hlúpo, ale aj tak je hlavným kladom tohto filmu a k tomu slušný výber vedľajších postáv, obzvlášť Liam Cunningham alebo aj Colin Salmon, no ten už nemá moc priestoru. Réžia a technická stránka zase pôsobia úplne rozporuplne, na jednej strane sa mi páči vizuálna stránka mimo akcie, hlavne zvolený filter a práca so svetlom a kamerou, ale na druhej zase spomínané zlé triky, no hlavne to celkové nezvládnutie filmu. Škoda, toto malo slušný potenciál, ktorý scenár veľmi pokazil, ale na ten slabý priemer mi to stačí, k čomu ale výrazne napomohlo obsadenie a vizuálna stránka. 52% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Bohužel to dopadlo celkem dost špatně... a nejvíc na facku je herečka, která hrála Alice.. horší hereckou píču by člověk pohledal.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hudba: Clint Mansell. Action director: Corey Yuen. Adaptácia krvavého anime Blood The Last Vampire (2000) v hlavnej úlohe s kráskou Ji-hyeon Jeon (Il Mare, My Sassy Girl) ktorej to náramne sekne, sa predlohy v podstate verne drží od úvodnej akcii vo vlaku spolu s likvidáciou upíra pri lietadle, s menšou obmenou boja vo vojenskej škole a pridaným masakrálnym skupinovým bojom od návštevy baru plného upírov a spomienkovej akčnej scény v lese. Škoda okopírovanej akcii z Underworl Evolution (nákladné auto) a Wanted (pád do priepasti). Za zmienku stoji aj záverečné imaginárne fantasy zúčtovanie. Akciou je film napchatý po okraj takže je sa na čo pozerať, vizuál mi prišiel tiež podarený. Škoda poslabších trikov, masiek a špliechancov krvy. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Dobrá krvavá jízda, hlavně scéna v lese se pekelně povedla. Příjemná jednohubka. Saya je s katanou nehorázná, ještě nehoráznějsí než Uma v Kill Billovi. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +hororová zápletka odehrávající se v realitě (za války ve Vietnamu), uvěřitělné prostředí, charismatická hlavní hrdinka i její společnice (dcera amerického generála na místní základně), příjemné herecké výkony, neuvěřitelně namakaná akce a souboje, solidní atmosféra a napětí -dobře přiznávám efekty a některé triky vypadají jakoby právě vylezly z počítače/// Nářez, jaký jsem dlouho neviděl. Je pravdou, že azijskou kinematografii nemám moc prolezlou a tak mě určitě čekají ještě mnohá překvapení a zklamání, ale v tomto případě to předčilo moje očekávání. Mix mezi filmy Kill Bill a Blade z toho jasně poznáte. Ovšem smícháno je to bravurně. Jo a poprvé jsem viděl Ji-hyeon Jeon. Velmi mě zaujala, jsem zvědav na její předešlé role./// Celkem 89%/// ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Takovouhle blbost člověk jen tak nevidí, fyzikální zákony nechme samozřejmě stranou, ale děj? Efekty? Napětí? Logika? Cokoli, kdekoli, kde to najít? U jinýho filmu, protože tohle byla hrůza a sledovat věci, po kterých jen prohlásím, 'no to byla kravina...', na to věru nemám času dost. A nezapomeňte si i vy na upíří dobrodružství pořídit jako opičku na provázku odvázanou Američanku, prý zvedá hodnocení o hvězdičku stupiditou opravdu přehnané naivity svého pojetí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V živote by som nepovedal, že film plný krvi a akcie, s Ji-hyeon Jeon, upírmi a príšerami, môže byť takáto nuda. Stupídne asi ako Chinese Ghost Story a pritom tváriace sa smrteľne vážne. Kvalitatívne možno pol triedy nad Uwe Bollom. 30% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tahle příšerně sestříhaná, lacině zrežírovaná a pitomým scénářem oplývající hraná verze slavné anime dělá svému staršímu bratříčkovi akorát tak ostudu…velkou ostudu. Absenci někoho talentovaného za psacím stolem bych ještě oželel, stejně tak herce-neherce, ale to, že i ta očekávaná akce ve výsledku za moc nestojí (nehledě na podprůměrné triky) a tvůrci se diváka snaží uchlácholit maximálně tím, že nešetří krvavými cákanci, mě už solidně naštvalo. Tohle se fakt nepovedlo, jen doufám, že se podobní packalové nerozhodnou 30% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Slabší filmový počin, aspoň co se týče příběhu a scénáře. Bojové scény byly sice možná ucházející, ale tímhle si mě film rozhodně nezíská. Navíc stříkající krev byla značně nepřirozená a scéna, kdy Jeon Ji-hyeon (Saya) proráží katanou zdi, mě nenávratně přesvědčila, že celý snímek je v bojových scénách nemožně přehnaný, snad aby na něm bylo aspoň něco zajímavého. Kdo viděl film My Sassy Girl se stejnou herečkou v hlavní roli, se mnou možná bude souhlasit, že Blood: The Last Vampire by klidně mohl být jeden z filmů, které Jeon Ji-hyeon v My Sassy Girl vymýšlela a psala k nim scénáře (a kde sama sobě taky určovala hlavní role nějaké akční holky). To by k tomu totiž naprosto sedělo. ~(1,6)~ ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Do určitého momentu sa mi to dokonca aj páčilo, ale ako náhle na scénu nabehlo nejaké postraumatické stvorenie a začali padať veľmi múdre hlašky všetko sa rázom zmenilo... priznávam, že nuda to ozaj nie je, pretože pár "rezacích" scén tuna ozaj je, taktiež "ostrovtip" a veľmi dôrazná výmena názorov... 3/10 aj napriek všadeprítomnej blbosti, ktorá tu lieta vo vzduchu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání na plné čáře. Film je neuvěřitelně špatnej a to jsem se těšil na brutální upířinu. Nahon je režisér dobrých Francouzkých fláků a jeho filmy mě spíše vždycky potěšily ale s tím s čím přišel ted se neuvěřitelně pohřbil, comics nebo mangu nebo co za blbost to je neznám, ale těšil jsem se že uvidím komiksovej film plnej násilí, a nějaký akce. Ale třeba efekty jsou tak špatné že je to až směšné že to tam tvůrci dali. Herečky jsou šíleně přehrávající a příběh je něuvěřitelně nudné. Za mě 1* vůbec se mi to nelíbilo a znova do toho snad nepůjdu. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděl tak úžasné finále (především z vizuální stránky) v tak mizerném snímku. Mix "Kill Bill" a "Buffy" se povedl jen snad v akčních scénách, všechno kolem je děsivě hloupé (třeba páni alá Men in Black) a v lepším případě nijaké. Jo a ta holka vypadá jak Kristen Stewart! ()

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama