Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

teutates 

všechny recenze uživatele

Do určitého momentu sa mi to dokonca aj páčilo, ale ako náhle na scénu nabehlo nejaké postraumatické stvorenie a začali padať veľmi múdre hlašky všetko sa rázom zmenilo... priznávam, že nuda to ozaj nie je, pretože pár "rezacích" scén tuna ozaj je, taktiež "ostrovtip" a veľmi dôrazná výmena názorov... 3/10 aj napriek všadeprítomnej blbosti, ktorá tu lieta vo vzduchu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Krev: Poslední upír“ není film, který by byl až tak strašně špatný, že by se o něm mělo mluvit jako o odpadu, to by byla škoda ho takhle zatratit, ale prostě mi v něm hodně chybí. Vlastně všechno kromě čínské estetiky soubojů. Hlavně závěrečný souboj s Onigen je skutečně krásný a ten jsem si opravdu užíval. Jako kdyby to před tím byla jen vycpávka před tímhle finále. ()

Reklama

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Strašidelná sračka!! Nedoporučuju nikomu!! Triky ze začátku devadesátých let, choreografie soubojů žádná, vždycky je sek, střih, sek, střih, nikdo nevrací úder, nikdo nebojuje, jen mrtvých přibývá!! Ke konci jsem už překlikával, nešlo to buhužel vydržet, ale je zajímávé jak věděli, že sračku točili a tak do traileru nacpali opravdu jen to co přípomíná film z nového století a kupodivu hodně lidí nalítlo, včetně mě!! Jednou větou: Komiksově stylizovaná krev mi nevadí, jsme přece v komiksu, vadí mi však trik, který ve vás vyvolá sebevražedný sklony. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hudba: Clint Mansell. Action director: Corey Yuen. Adaptácia krvavého anime Blood The Last Vampire (2000) v hlavnej úlohe s kráskou Ji-hyeon Jeon (Il Mare, My Sassy Girl) ktorej to náramne sekne, sa predlohy v podstate verne drží od úvodnej akcii vo vlaku spolu s likvidáciou upíra pri lietadle, s menšou obmenou boja vo vojenskej škole a pridaným masakrálnym skupinovým bojom od návštevy baru plného upírov a spomienkovej akčnej scény v lese. Škoda okopírovanej akcii z Underworl Evolution (nákladné auto) a Wanted (pád do priepasti). Za zmienku stoji aj záverečné imaginárne fantasy zúčtovanie. Akciou je film napchatý po okraj takže je sa na čo pozerať, vizuál mi prišiel tiež podarený. Škoda poslabších trikov, masiek a špliechancov krvy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

15.2.2010 ~ Další hodně nepodařený pokus o převedení komiksové předlohy na filmová plátna. Není už těch zfilmovaných komiksů nějak moc, že někomu ještě stojí za to brakovně vykrádat každou načáranou blbost, co kdy spatřila světlo světa? Tohle je zářný příklad toho, že už to stačilo. ~ Některé věci jsou mi cizí. Dechovka a její heavy/dark/death/hard variace z druhé strany barikády; hezké slečny s cígem v hubě a minimálně jednou krávou/píčou za každým druhým slovem; hulení čehokoliv a v jakémkoliv množství; zahulený zaplivaný putyky; chlastačky a následné historky o tom, jak se kde kdo zblil, vyválel, vyspal ani neví s kým a kde; moderně-moderní umění, které přestalo být uměním dříve, než vzniklo; reklamy ve filmech; David Lynch a v neposlední řadě komiksy/anime/manga. Ale ač okruhy zájmů nikomu neberu, každého věc, zastavím se u posledně jmenovaného. Anime nechápu. Mě ty obrovský kukadla, copánky a epileptické bliko-šmouhy nikdy ani v nejmenším nebraly. A tak je mi leckdy záhadou, že má někdo nutkání převádět tyto příběhy znovu na filmová plátna, v hrané podobě - v drtivé většině to končí více než katastrofálně. ~ Zářným příkladem budiž 'Blood: The Last Vampire'. Na začátku je vám odvyprávěno pozadí příběhu, splácaná blbost, která ovšem v původním "anime-něco" zabrala minimálně 50 dílů, a následně jste vhozeni do děje, který by šel odvyprávět v deseti krátkých větách (ale v "anime-něco" zabral dalších 1000 miliónů-tun-světelných let dílů). Výsledkem je něco, co neznalého původní tvorby zasáhne leda tak v oblasti trávicí soustavy a znalého původní tvorby ... taktéž. Neznalý plně nepronikne do tajů, znalému bude plno věcí chybět. Receptem budiž béčkový příběh, litry krve a co nejvíc poletujícího čehokoliv (o přiblblých dialozích nemluvě). Jediným plusem jsou občasné efekty, na kterých je vidět ruka toho, jenž stvořil Tygra a Draka (menšina, resp. teprve až po celé hodině filmu a dohromady jen cca. 10 minut - kdyby takový byl celý zbytek filmu...). A pak jsou tu efekty, jež stvořil doma Pepík v Paintu a Movie Makeru (většina). Navíc mezi sebou zase mluví Japončíci anglicky a některým to moc nejde. Au. ~ Ve výsledku tedy pravé 90 minutové béčko s deseti minutami hezky ztvárněné akce na motivy něčeho, co(ž) je většině stejně jedno. Ale co, jiný kraj, jiný mrav. V Latinské Americe ujíždějí na telenovelách, v USA na tisíc-a-jedné možnosti vražd doprovázených umělým smíchem, v Asii na anime a u nás ujíždí všichni na všem a všechno ujíždí nám. ~ PS: A té slečně věřím její roli dcerušky asi stejně, jako tomu připlešlému týpkovi ve Fast and Furious 4 jeho 17 letého mladíka. S režisérem musela chrápat půlka castingového oddělení, jinak to nechápu. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama