Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

JFL 

všechny recenze uživatele

Film sice je stupidní, ale to pouze pokud ho budeme posuzovat dle měřítek západní kinematografie. Z opačného, tedy dálnovýchodního pohledu lze říci, že Francouz Chris Nahon konečně natočil ekvivalent hongkongského filmu. Také je třeba si uvědomit, že toto nemá být realistický film s bojovým uměním, ale fantaskní komiksový příběh s hyperestetizovaně nadsazenou choreografií (Corey Yuen opět přichází s "žensky" extravagantním konceptem ala "DOA" a "Smrtící andílci"). Navíc, když se odhlédne od několika ohyzdně laciných CGI záběrů působících dojmem starých videoher, pak nelze upřít bravurní práci kamaramana. Nejen, že některé scény přímo kopírují původní anime (úvod v metru), ale i vizuál je naprosto totožný - rapidmontáže záběrů z extrémních úhlů, měkké světlo, pohyby kamery a vytváření dojmu dynamiky elypsami v akčních scénách (souboje nejsou přehledné, klíčový je estetický dojem ze scény a ne bojová choreografie coby přehlídka dovedností). Z hlediska stylu, rytmu a elyptičnosti je "Blood" výtečný "komiksový" film. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání na plné čáře. Film je neuvěřitelně špatnej a to jsem se těšil na brutální upířinu. Nahon je režisér dobrých Francouzkých fláků a jeho filmy mě spíše vždycky potěšily ale s tím s čím přišel ted se neuvěřitelně pohřbil, comics nebo mangu nebo co za blbost to je neznám, ale těšil jsem se že uvidím komiksovej film plnej násilí, a nějaký akce. Ale třeba efekty jsou tak špatné že je to až směšné že to tam tvůrci dali. Herečky jsou šíleně přehrávající a příběh je něuvěřitelně nudné. Za mě 1* vůbec se mi to nelíbilo a znova do toho snad nepůjdu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Existuje veľa žánrových filmov, ktoré kašlú na nejakú logiku a púšťajú fantáziu na špacír. Niektoré z nich však nepostrádajú kúzlo béčkovosti, pričom sa oháňajú remeselne primeranou trikovou stránkou a oldschoolovými akčnými scénami. Tu sa nedočkáte ani jedného. Je to niečo, čo sa snaží tváriť ako iné podobne ladené snímky, ale zároveň svojsky. Nevyšlo to. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem tomu ještě dávala naději - jo, bude to fajn, alespoň průměrné. Houby s octem. Začalo to nudit. Hodně. Hlavní hdrinka, její americká kamarádka, všechny postavy byly ploché s hloupými dialogy. Nejlepší dialogy byly v Japonštině (asi hlavně proto že jsem jim rozumněla jen na půl...). Navíc v polovině filmu už jsem to nevydržela a posouvala děj. Někdy i o deset minut. Světe div se, o nic jsem nepřišla. Grafika jak z nějaké hry za 99,- v Levných knihách. Hezkej film... Pokud se budete přesto dívat, koukejte na to s českým dabingem - standard. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Takovouhle blbost člověk jen tak nevidí, fyzikální zákony nechme samozřejmě stranou, ale děj? Efekty? Napětí? Logika? Cokoli, kdekoli, kde to najít? U jinýho filmu, protože tohle byla hrůza a sledovat věci, po kterých jen prohlásím, 'no to byla kravina...', na to věru nemám času dost. A nezapomeňte si i vy na upíří dobrodružství pořídit jako opičku na provázku odvázanou Američanku, prý zvedá hodnocení o hvězdičku stupiditou opravdu přehnané naivity svého pojetí. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama