Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve zkratce film pojednává o poklidné vesničce (nedaleko města), kde lidé žijí běžným životem, děti si hrají, rodiny mají barbecue, klid a mír. Aspoň tedy do té doby, než jednomu z obyvatel zničehonic rupne v hlavě a začne masově zabíjet všechny obyvatele vesnice, na které narazí. Zajímavé je, jak se nečekaně změní z obyčejného člověka v masového vraha a jak ostatní lidé zpočátku ignorují (nechápou, nevěří) jeho činy a necítí se v nebezpečí (na varování nereagují). Místní policie (čítající zhruba 3 členy) není schopna útočníka zneškodnit. (Schmutzka)

(více)

Recenze (3)

seiffs 

všechny recenze uživatele

Film vnímám jako takové filmové memorandum na tuto událost. Tak jako Evropa má za sebou 2 světové války a točí o nich pořád dokola nové filmy, tak Austrálie (potažmo Nový Zéland) natočila tento film o své nepříliš zajímavé historii. Je to něco na hraně mezi dokumentem a filmem a nemůžu říct, že by to bylo špatné nebo nudné. Fanoušci Karla Urbana ho zde uvidí ve velmi netradiční roli, kde ztvrárňuje nevýrazného řadového policistu. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, co na tomto filmu doporučit. Polodokumentární záznam jedné události, děj samotný není moc důležitý, samotné scény masakru jsou natolik všední (úmyslně), že vás to bavit asi nebude a celé to vyšumí tak nějak do ztracena. Kdybych si o tom jen jednoduše přečetl v novinách, asi bych teď nebyl o moc chudší... ()

Reklama

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film je rekonstrukcí nějvětšího masového zabíjení svého druhu v historii Nového Zélandu. Útočník - místní David Gray (33) - tehdy usmrtil třináct lidí a tři zranil, sám byl pak zastřelen speciální zásahovou jednotkou. Tři dny po této události byl Grayův dům úmyslně spálen, požáru záměrně přihlíželo asi padesát obyvatel vesnice Aramoana. (Saku)
  • Vrah použil zbraň Norinco AK-47, což je čínská kopie Kalašnikova AK-47. (Saku)
  • Rozpočet: 6 000 000 Novozélandských dolarů. (Saku)

Reklama

Reklama