Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Každý má niečo čo mu robí radosť. Veľa ľudí má koníčky a záľuby. Medzi nie patrí aj pozeranie seriálov. V poslednej dobe ( už je to 10- 20 rokov ) sa veľmi rozmohlo sledovanie anime. Veľa ľudí podlieha stereotypu, že ak je niečo podľa nich „kreslené” tak to je o ničom a pre deti, že to nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Keď to ešte nazvú „čínske rozprávky pre deti” je človeku až do plaču. Ja pozerám len Naruta a nič iné. Neverili by ste ( ak ste jedným s tých čo som spomenul ) aké posolstvo a akú hodnotu môže mať niečo také a obzvlášť Naruto. Japónci sú v tom geniálny, že robia všetko precízne, nič nerobia na 50 %. To ako dokážu, zvlášť v tomto prípade, pracovať s problémami dnešnej doby, ľudských problémov a ako vedia vstúpiť hlboko do duše, to nevie žiaden americký seriál a nikdy ani nebude. Všetko závisí na kultúre. Japónci sú vzorom poslušnosti a ctia si tradície. Práve z tradícií vychádza celý tento príbeh. Neuveriteľne množstvo postáv, jutsu ( útoky ) a predmetov vychádza práve z japónskych legiend a mýtov. Keď s tým raz začnete a máte cítenie pre tento štýl umenia, ak sa nebojíte povoliť uzdu fantázii, ak máte v sebe to malé dieťa a nevadia vám animácie, tak si to zamilujete a dostane sa vám to pod kožu. Dej sa začína rozvíjať už od prvej časti úvodného seriálu ( Naruto ) a toto je priame pokračovanie. Je neuveriteľne vyspelé oproti prvému, ktoré je tak trochu naivné a určené výsostne pre deti. Tu sa všetko vysvetľuje, komplikuje, divák sa každou časťou dostáva viac do obrazu a deja. Pre mňa je toto najobľúbenejší, najlepší, najprepracovanejší seriál aký poznám a nikto ma nepresvedčí o opaku. Je to právom seriál, ktorý je u mňa na prvom mieste. Každý si tu nájde svoju obľúbenú postavu, s ktorou sa stotožní. Veľmi mi zaimponovala japónska kultúra, rešpekt, ktorý si preukazujú ( dokonca niekedy aj nepriatelia ), spôsob reči, komunikovania, jednoducho všetko. Ide tu naozaj o viac, než len rozprávku o vymyslenom svete a ľuďoch v ňom. Má to skrytý ( a možno ani nie skrytý ) podtext. Ukazuje nám, že ľudia sa neprestanú zabíjať a nenávidieť pokiaľ si neporozumejú a že bez lásky nie je nenávisť, lebo ak niekoho miluješ a prídeš o neho, začneš nanávidieť. Zakončím to citátom z tohto seriálu : Sometimes you must hurt in order to know, fall in order to grow, lose in order to gain, because life's greatest lessons are learned through PAIN. ( By PAIN ). 100 %. ()

Free_player 

všechny recenze uživatele

Makasakr ! pro mě nejlepší anime .... i co se mangy týče. První Naruto mě bavil do 120 dílu , které měli dějovou linii. Zbytek serie už byli jen nepodstatný fillery, Shippuden je uplně o ničem jiným, bitky, děj, bitky, úmrtí známých postav a neustále překvapivě rozvíjejcíse děj. A kdo čte mangu tak ví, že manga v poslení době strčila anime uplně do kapsy. Jediné mínus, které mě napadá je čekání na každý čvrtek až výjde nový díl . _ U-Z-U-M-A-K-I_ N-A-R-U-T-O_ ()

Reklama

Koocik 

všechny recenze uživatele

Naruto a jeho následovník Shippuden jsou pro mě srdcovkou, jakožto jedno z prvních anime (když zapomenu na ty klasiky jako je pokémon, digimon, atp.), které jsem viděl. Z celkového hodnocení musím vytknout fillerové epizody (ikdyž některé se mi přeci jen líbily, ačkoliv jich je pramálo), protože to k tomu vlastně ani nepatří a nakonec by to i snížilo mé hodnocení. První Naruto je pecička a Shippuden se vezl na stejné vlně... Ani nevím, kde nastal ten zlom, jestli to započalo tím útokem Peina na Konohu nebo až něčím pozdějším. Každopádně od praktického vyhlášení a vypuknutí války se to celé veze na vlně, která celou sérii akorát víc a víc potápí. Nejen, že to je animačně o mnoho horší, než kdy dříve, ale hlavně z toho jde cítit už ten komerční šit a snaha vytřískat z toho co nejvíc peněz za co nejmíň práce. Neustálé natahování už tak dost propadlého příběhu mělo za následek, že anime jsem už přestal sledovat úplně a radši si občas zkouknu nějaké starší epizody. Nejlepší epizody a celkově výňatky z celé série pro mě jednoznačně jsou: Smrt Haku a Zabuzy; boj Rock Lee vs Gaara (nejlepší fight ever), Boj a smrt Jiraiyi s Peinem (snad nejvíce motivační, dechberoucí a dojemné až dokonce v mnoha případech k urození slzy); Smrt Kisameho (pro mě je Kisame [a Rock Lee] nejleší postava). Tento seriál u mě fungoval, funguje a bude fungovat i jako motivace a takový způsob odhodlání. V mém případě se tedy nejedná čistě jen o seriál jako takový, ale o něco, co si člověk snaží vzít a převzít k sobě ve skutečném životě, snaží se ztotožnit s různými postavami zde vystupujícími, sblížit se s nimi a brát si je jako své vzory. Ve skrytu celku to tak Kishi i chtěl. Možná totiž, že zde vůbec nejde o seriál samotný, ale čistě jen o projev myšlenek a věcí, které jsou hodné k zamyšlení. Naruto pro mě bude topovkou už navždy, co se týče anime a ačkoliv u mě po posledních epizodách a sériích převládají pocity znechucení, tak přeci jen doufám, že někdy v budoucnu se dočkáme i další a nové série tentokrát už z pozice dospělosti či zobrazení světa nové generace. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Ninžovský shounen epos! Fillerová vycpávka je sice opravdu strašná, ale co se týče hlavní dějové linie – je úžasná. Samozřejmě musím zmínit organizaci Akatsuki! Zjevují se ti nejlepší zločinci, co se v Naruto světě zatím ukázali a nejvíce mě poznamenal jejich vůdce – PAIN. Postavy jako je tato přímo zbožňuju, protože nejsou tak trapně černobílé, jak nám zločince a hrdiny většinou lidé předhazují. Je prostě tak diskutabilní, ale právě proto, že se nad ním tak zamýšlím, je pro mě důkaz, že je to velmi propracovaná postava. A Painův souboj s Jiraiyou je prostě to nejvíc, co v samotném anime je! Skrytá Deštná vesnice měla tak zvláštní a depresivní atmosféru a samotný souboj v sobě měl všechno – přes ultimátní techniky a promyšlené taktiky boje až po správné míchání naděje s beznadějí (spoiler: poustevník dostal opravdu tu nejhrdinštější smrt). Nadcházející Painův boj s Narutem byl také perfektní a následovný dialog Naruta a Nagata o docílení míru byl vážně nezapomenutelný. Ale pak přišel další příběhový arc s válkou, která působí v příběhu jaksi navíc a zbytečně. Sice bylo celkem zajímavé znovu pozorovat mrtvé postavy v „Edo tensei“ (hlavně předchozí Hokagové) a ano, Madarův hlavní plán „Tsuki no Me“ měl taky něco do sebe, a nesmím zapomenout na epický souboj Guy vs. Madara – ale pořád tu byla nudná Zetsu armáda, přehnaně silný Naruto a nakonec představení nezajímavé Kaguyi, coby nejvetší záporačky, která tento arc definitivně zabila. Ale závěrem se konečně odehrál velmi očekávaný souboj Naruta a Sasukeho – a ten nezklamal. Díl pod jménem „Pečeť smíření“ mě vážně emocionálně dostal a beru ho nejen jako ukončení jejich souboje, ale i celého anime. Je toho vážně moc, co bych mohl vychválit (např. ještě Shikamarovu pomstu), tohle anime je sice mé první, ale i tak si myslím, že už nic lepšího být ani nemůže. Kishimoto se prostě překonal, sice bych chtěl ještě přídavek, ale když vidím navazující pokračování s Borutem, je mi jasné, že už je s pravým Narutem vážně šmytec a tuhle pitomost už neměli vůbec vytvářet. Naruto, změnil jsi hodně lidí. A změnil jsi i mě. ()

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Na Naruto jsem koukal už v deseti kdy jsem o existenci Shippudenů neměl ponětí. A teď po létech jsem je poctivě většinu shlédl. Prohlubuje se tu zápletka původních 220 dílů. Objevuje se víc postav a víc se seznamujeme s celým kontinentem a historií nindžů. Souboje jsou krutější a brutálnější, postavy jsou starší a záporáci jsou neskutečně BADASS. Dialogy už se tu tak zbytečně nenatahujou jako v původním Narutovi a souboje jsou sice delší, ale epičtější a bohatší na techniky. Soundtrack který přesahuje 3 hodiny poslouchám docela pravidelně a celý a musim říct, že je naprosto úžasnej. Často 5 hvězdiček nedávám, ale anime kde je takhle moc naprosto (většinou :D ) originálních postav s originálními propracovanými příběhy, technikami, vesnicemi a všechno si podle mě nic jiného nezaslouží. Lidé rádi peskujou na lidi co koukaj na Naruta a celkově Anime, že je to "kravina" pro děti(chlapík co trhá lidem orgány aby žil dýl neni pro děti) a pak dávaj Shrekovi a Hledá se nemo 5 hvězdiček, ale to je trochu off topic. Každopádně je to moje nejoblíbenější Anime a rozohdně si nezaslouží veliké opovržení. I když ty filery mimo ty s Kakashim mě neskutečně serou! ()

Galerie (1 539)

Zajímavosti (22)

  • Některé techniky klanu Uchiha jsou pojmenovány po předních šintoistických bozích, např. Izanagi - bůh, který spolu se svou mladší sestrou a zároveň manželkou, Izanami, založil Japonsko -, nebo po jejich dětech - Amaterasu (bohyně slunce), Tsukuyomi (bůh měsíce) nebo Susano'o (bůh bouří a moří). (Hromino)
  • Když Naruto v 73. díle trénuje s Kakashim přesekávání vodopádu, Kakashi řekne, že "vás deset" (klonů s Narutem) na to akorát tak stačí. Je jich ale jedenáct. (Voorhees)
  • V díle číslo 480 (jeden z fillerů) skočil Naruto od monumentů hlav Hokage přímo do vesnice, ale pád nebyl viděn a Naruto žije, přitom je jasné, že spadl z výšky minimálně 50 metrů. (PainM8)

Reklama

Reklama