Reklama

Reklama

Louis de Funès

(TV film)
  • Francie Louis de Funès ou Le pouvoir de faire rire (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Narodil se před devadesáti třemi lety, už téměř čtvrt století však není mezi námi. Filmy, v nichž vystupoval, se však stále těší nesmírné oblibě, o čemž svědčí i fakt, že kolují mezi všemi našimi hlavními televizními stanicemi. V tomto dokumentu najdeme kromě ukázek z filmů také velmi vzácné, dosud nezveřejněné záběry z natáčení některých filmů i rozhovory s Funesovými kolegy a přáteli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete dozvědět něco o životě slavného Louise, přečtěte si nejprve knížku Jiřího Žáka Louis de Funès : lidé jsou komedianti, my jsme herci. A pak si jako zákusek pusťte tento dokument, jenž se samosebou v detailnostech Funesova života nemůže se zmíněnou publikací rovnat. Největší kladem tohoto dokumentu je fakt, že v ČT byl vysílán v originálním znění s českými titulky. Diváci tudíž mají jedinečnou možnost poslechnout si Funesův pravý hlas a porovnat se známým dabingem Františka Filipovského. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Takové svižné opáčko Louisovy tvorby. Zaměřuje si vyloženě na profesní kariéru, z osobního života je zmíněno jen to, co s ní bezprostředně souvisí - dětství, hra na klavír v barech, infarkt... Dokonce nedojde ani na pěstování růží :o) Já bych si klidně dopřál dvojnásobnou stopáž, ale někdy je méně více a pro TV formát má tento dokument všechny potřebné atributy - zajímavé záběry z Louisovy rané tvorby, správný mix mluvících hlav a voiceover, který propojuje ty nejdůležitější milníky jeho kariéry. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument, mě absolutně nevadí že nerozebírali na kusy jeho soukromí, naopak hodně mluvili o herectví všeobecně, kolik práce je v tom, na čem záleží, jak se dělá humor, atd. Taky dobrá obhajoba před lidmi, kteří si myslí že ten komik vlastně neumí nic, není ani hercem, že má jen nějakou povahu a to se automaticky prodá. Čekal jsem ale že promluví více herců. Doporučuji určitě knihu Louis de Funes: Moc o mně, děti, nemluvte! , napsaný Patrickem a Olivierem de Funésem, je dostupný i v češtině, vydáno v roce 2008, četl jsem ho, velmi dobře mapuje jeho kariéru i soukromý. 4/5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument. Spoustu věcí jsem už věděl, ale na druhou stranu spoustu taky ne. Potěšili mě výpovědi Funésových oblíbených spolupracovníků a rodiny i záběry z divadelních her a starších filmů, které nejspíš asi nikdy neuvidím. Ten Louisův výstup na vrchol je prostě fantastický. Ten člověk byl génius, mistr, vždycky si stál za svým, líbilo se mi třeba to, jak sám kompletně vymyslel hitlerovsou scénu... Opravdu moc fajn dokument o nejlepším herci všech dob, jen mohl být tak o hodinu delší a věnovat se třeba Louisovu vztahu s Gabinem a ostatními herci. Ale jinak mě to strašně moc potěšilo a jenom mě usvědčilo v tom, jak je skvělé být fanouškem tohoto nepřekonatelného komika. 100%. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Životopisný dokument, jak má být! Louis de Funès patří spolu s Pierrem Richardem k hercům, u jejichž filmů jsem vyrůstal, přestože byly natočeny 15 let před tím, než jsem se narodil. V dokumentu o mistrovi vypráví řada francouzských režisérů, více mne však zaujaly výpovědi jeho hereckých kolegů: Michel Galabru (rotmistr Gerber z Četníků), Claude Gensac (nejčastější mistrova filmová partnerka) nebo Maurice Risch. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama