Reklama

Reklama

Co tady sakra dělám?

  • Česko Co tu vlastně dělám! (festivalový název) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Velké plány a málo peněz. Svižná italská komedie pro rebely, které ještě nezajímá dům, auto a dobré zaměstnání. Alessio má organizační talent, kamarády a velké plány na cestu Evropou s Interpassem. Jenže rupne u maturity z angličtiny a na pečlivě připravený okruh se musí vypravit jeho dva kamarádi sami. Jemu zaplatil rozlícený otec letní kurs angličtiny na Maltě s protivnou spolužačkou a to už je na Alessia trochu moc. Sebere svých pět švestek, motorku a vydá se na cestu sám. Počítá, že kamarády dožene i na tak slabém vozítku, ale člověk míní, Pánbůh mění a místo, kde ho jeho vozidlo zradí, se evropským metropolím nepodobá ani vzdáleně. Rozpadající se plážová restaurace s poněkud zastaralým vybavením a hrubiánským vedoucím, takhle si nejlepší organizátor školy tu svou první samostatnou cestu opravdu nepředstavoval. Jenže nemá moc na vybranou a taky se věci kolem něj postupně začínají jevit jinak, než na začátku a nakonec se ukáže, že Alessiovo léto bylo mnohem zajímavější než cesta Evropou. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina nevěděl kde je, já zase pro změnu netušil, do čeho jdu, když si pustím Italskou komedii. Ne že bych Italské komedie neměl rád. Vždyť účetní Fantozzi je nezapomenutelný. Pořád jsem ale nevěděl, co od toho můžu čekat. To ale do chvíle, než mi film představil kluka, který dělá jednu lumpárnu za druhou a do toho má nachystaný plán objet půlku Evropy, kde by s kamarády vojel nejradši každou holku, kterou by potkal. Ono to vypadá tradičně pitomě, ale výsledkem je vlastně naprosto neuvěřitelně příjemná komedie. On totiž ukáže kus hrdinství, kus něčeho, co má každý chlap v sobě a od té chvíle mi celý film přijde neskutečně sympatický. Cestování je úžasná věc. Úžasnější ale je, když mi někdo ukáže, že to s ním myslí skutečně vážně. A to především za účelem získání perfektních vzpomínek. A tady tento film je takovýchto vzpomínek nacpaný k prasknutí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl naposledy v Itálii, kladl jsem si tu samou otázku. Odpovědi se mi nedostalo. Za to už teď vím naprosto přesně, že podobné věci se mohou dít opravdu jen na území veliké boty. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Nějak jsem od toho filmu moc nečekal, a on mne okouzlil. Italská (tak trochu romantická) komedie o tom, že občas je nejlepší, když nám plány nevyjdou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem něco mezi Prcičkami a Road Tripem, takže jsem nakonec byla velmi mile překvapená, že se Italům podařilo natočit inteligetní a svěží komedii. Na štěstí si nevzali příklad ze svých amerických kolegů. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná italská komedie o tom, jak dosud hýčkaný teenager ochutnává život. Nebýt pěkného debutujícího 18letého hlavního hrdiny Daniela De Angelise (Alessio), asi bych se na film nekoukal, ale takhle to bylo docela příjemných 93 minut. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Večer som si sadal unavený pred telku očakávajúc prepadák. Dostal som letnú pohodu, slnko žúrku a veľmi citlivo napísaný scenár: "Nevím proč pláčeš Martino!" (zmätok z náhleho zamilovania sa) "Ale podívej se na sebe, jak jsi krásná!" (Túto vetu povedala nevlastná matka dcére priemerného výzoru.) Ak už toto nie je obraz lásky, tak potom nič! "Paní, já vás miluji!" (odkaz mladého Alessia vydatej žene, po spoločnej noci s vedomím, že sa viac nestretnú) Celú noc sa mi snívalo o tomto malom skvoste bez zvratov či duchaplných výrokov. A práve preto viem, že naňho tak skoro nezabudnem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak a diost aj spolocenska konzervacka, ale stale prijemna talianska komedia. Talianske blaznive komedie milujem od cias BS/TH alebo famozneho Fantozziho na cele s Villaggiom : 70 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Můžete třikrát hádat, kam vedou všechny cesty … Jestli jste si až do dnešního dne mysleli, že do Říma, jste na velkém omylu … ;-) … Sympaticky vstřícný, úsměvný příběh o dospívání, který vzbuzuje v těch správných okamžicích ty správné emoce - přesto mu něco málo chybí … Nabízí se určitá paralela s podnikáním milého Tonina: Máme tady žhavé slunce, prohřátou pláž, azurové moře - a k tomu kompletní servis … všechno je vlastně O.K., jenomže výsledek vás neohromí. Ale stejně bylo fajn se s tebou potkat, Alessio … 3,5* ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo překvapení, čekala jsem trochu něco jiného, ale nakonec z toho byl pěkně strávený večer ve společnosti horkokrevných Italů. Velmi dobrá, pohodová a inteligentní komedie. Nádherná poslední scénka... --- 80% ...kdo hledá, ten najde... ;-) ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Italský komedie vesměs stojej za vyližřiť, ale tohle docela pobavilo. Žádná řachanda to není, ale film nenudí, pohodově ubíhá, zkrátka obstojná romantická oddechovka. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takový filmík na pohodu. Čistých 60%. Nezvrhlo se to na takový Road Trip, Prcičky a podobné teenegerské komedie, ale zachovalo si to jistou racionalitu a vkus. Nebyla to vyloženě komedie, neb jsem se zasmál asi 3x, ale mělo to takovou pohodovou a zábavnou atmosféru a fajn se na to koukalo. Uteklo to neskutečně rychle, i když se téměř nic nedělo. Prostě takový jednoduchý film na odpočinek. Spokojenost. Howgh! ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Ľahko podpriemerná komédia, ale kupodivu to je pozerateľné. Nejak vyslovene to nenudilo a ubehlo to pomerne aj rýchlo, čo som si myslel, že bude viac nudiť. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že to byla taková nenáročná letní komedie na italský způsob. Film obsahuje několik situací, kterým se člověk s chutí zasměje, a celkově se na film příjemně dívá a nenudí. Z postav mi přišel trochu sympatický snad jen hlavní hrdina. Jiná z postav mě ani tak nezaujala. Jen by mě zajímalo, kde tvůrci našli herečku s tak plochým hrudníkem. ()

Reklama

Reklama