Reklama

Reklama

Požárník Sam a jeho animovaná parta z velšského Pontypandy jsou připravení zasáhnout v každé krizové situaci a vysvětlit předškolákům zásady požární bezpečnosti. (Netflix)

Recenze (41)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Měl jsem nedávno tu čest jen s díly ze stop-motion obdobím někdy kolem roku 2000, a byl jsem šokován, o jakou slavnou a letitou značku se jedná - tedy spíš jednalo. Protože za sebe musím říct, že mi ten Brexit nepřijde jako špatný nápad... Jak už to tak u dětských příběhů záhadnou shodou okolností bývá, když už za moc nestojí originál, dabing to dorazí. Tady to ladí znělka kvalit oslavné hymny ku příležitosti desátého výročí ve funkci regionálního ředitele společnosti ČEZ nebo tak něco, s luxusními verbálními kejklemi jako "Máte nějaké potíže? V podzemí stav beztíže?", ze které se mimo jiné dozvíte, že "Sam je pán, co řídí hasičů sbor", až na to, že se v každém díle objevuje postava skutečného Velitele (což je rádobysrandovní senilnějící stařík). Ale říkáte si, OK, je to pro děti, tak ať si klidně parkují auto na točně, kterou otočí směrem k vratům garáže vždycky až když se vyhlásí poplach (a ten se vyhlašuje v každém díle;)) - zvlášť když je pravda, že se v každém díle dozvíte něco o skutečné hasičské práci, třeba o správném hašení elektrických spotřebičů, nebo o tom, že se v létě může sám vznítit stoh slámy apod. Jenže stejně tak je pravda, že jediná legrace, která se tu uděje, spočívá v tom, že je někdo jelito, a někam spadne, něčím se poleje apod. A hlavně většina problémů (v dílech ze shora uvedeného období), rozuměj požárů, vznikne tím, že se místní nevychovaný spratek chová jako nevychovaný spratek, za což se mu dostane maximálně tak pár příkřejších slov od jeho matinky, která je nadabovaná mužem mluvícím strašlivou fistulí. Nevybavuju si, že bych někdy viděl ve všech myslitelných aspektech tak schematický seriál, a to jsem absolvoval Bořka Stavitele, Pošťáka Pata, ale třeba i Štěně Merlina a podobné ostrovní fláky. Zkrátka a dobře, možná že původní díly byly dobré, a možná že jsou dobré ty CGI díly, co se točí ještě teď, ale ta prostřední éra je k nepřežití. 40% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to někdy běželo v České televizi, ale vím že jsem snad na nějakém cizím kanálu tuším že tenkrát STV, pár epizod viděl a už tenkrát se mě to jako děcku moc líbilo, společně třeba s Pošťákem Patem, který byl tuším ze stejné dílny tedy s UK. BBC. Dnes je tak trochu na způsob této legendy, dělán Bořek "Šikula" stavitel, alespoň tedy po techn. stránce. Zde je docela pěkná úvodní písnička:http://www.bbc.co.uk/cbeebies/music/. V současnosti 01/08 vysílá TV Barrandov v neděli ráno. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Ó podlaho mio, já tě vytírám ..“ Nejen kvalitními lekcemi italštiny je našlapaná tato pocta hasičům hrajících si na požárníky. Jinak ovšem tradiční schéma, požár - uhašení - poučení - trapný vtip, funguje bez vážnějších poškození dětských mozků. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že jde opravdu o fenomén, který tu asi není moc rozepsaný na sezóny. K vidění jsou dost prastaré díly poctivé stop-motion, pak zhruba prostřední, kdy postavičky jsou něco mezi (odhadem 15 let starou technikou), a pak úplně nové, renderované. Každá z těch fází má jinou znělku, stejné osoby. Čím novější díl, tím nablblejší děj. V kostce - existuje městečko, jehož všichni obyvatelé až na jednoho jsou nesvéprávní retardi, jejichž jakákoli činnost vyvolá aspoň menší požár nebo uváznutí na nepřístupném místě. A musí zasáhnout požárník/hasič Sam, který jediný jakžtakž dokáže samostatně existovat (narozdíl od kolegů). Při morálním zvažování, jestli 2 letému dítěti pustit Simpsony (s lumpem Bartem, Homerem, Itchym, Scratchym, Krustym a dalšími výlupky) nebo toto s debilokreténem Normanem Pricem, volím Simpsony - protože ty osoby dělají lumpárny aspoň chytře. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj úplne najobľúbenejší seriál detstva, ktorý dávali vo Večerníčku. Mal absolútne nezabudnuteľnú znelku a skvelý slovenský dabing. Všetky diely v slovenskom dabingu si môžete aj dnes pozrieť na youtube. A je to opäť ďalší seriál, vďaka ktorému si cením dobu svojho detstva a dnešné deti v trochu staršom veku (10+), by už ho asi neocenili. Každá epizóda trvá síce len 10 minút, ale je vždy tak obsiahla, že sa sa do tých pár minúť zmestí kvalitný príbeh. Často krát aj zábavný. Každá postava je iná a zaujímavá a seriál robí niečím výnimočný a špecifickým jeho "plastelínový" vizuál. Niečo podobné ako A je to, avšak o niečo ešte viac kvalitnejšie a dokonca aj zábavnejšie. Môžem vrelo odporučiť všetkým rodičom, ktorí hľadajú niečo pre ich najmenších. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Už z nostalgie nemôžem inak, lebo tento seriál som ako malý každý večer sledoval s otvorenými ústami:) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Městečko Pontypandy nepotřebuje policii, doktora ani školu. Vyšetřování, ošetřování a mudrlantství zde totiž zajišťuje ohňobijec Sam se svou "partou snů". Dokáží však tito profesionálové ochránit obyvatele před nápady sedmiletého nezbedného koumáka Normana? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Mám nakoukáno! Bohužel opravdu ano :-) Jen si nejsem jistej dopadem tohoto sice průměrného, ale osvětového seriálu na mého syna. Totiž, jestli z něho v budoucnu bude požárník nebo pyroman... Navíc mi teď často klade záludné otázky, na ne zcela vhodných místech, jako například při jízdě v MHD: „Tatííí... Až se tůten autobus převrátí a začne hořet, čím ti hořící lidi uhasíme? Mají tady jen jeden malej hasičák!“ A ptá se samozřejmě furt dokola (navíc velice sugestivně) takže některé bojácné babičky i jiné slabší kusy se začnou na čele rosit a pak urychleně vystupují. A hned venku si na uklidnění zapálí cigáro a špatně uhašenou sirku odhodí do odpadkového koše... :-) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Mezi malými děti si to jistě najde své příznivce. Je to o trošku lepší než "Lokomotiva Tomáš" kterou na TV Barrandov dávají před tímto seriálem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Asi je to něco zajímavého pro nezkušené diváky, a některé malé děti, ale mě nikdy hasič Sam nezaujal. Nepředvádí nic, co by bylo zajímavé, jen plní běžné a nesložité úkoly.***(3.12.2010) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle našeho 6letého Honzíka: "Bylo jednou jedno město. A v tom městě je hasičská stanice. V ní žije šéf stanice a Sam bydlí zas někde jinde. Ale také je to hasič. A vždycky se tam stane nějaká věc, ale nebojte, vždycky to dopadne dobře." ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak túto rozprávku som mával veľmi rád. Vždy som sa tešil na úvodnú pasáž, kde hasičským autom prešiel cez ten ich svet. Sam a Norman, či iné postavičky boli celkom milo stvárnené. Mal som z toho taký dojem, že to boli vlastne nafilmované hračky s pozadím niekde nakresleným, do ktorých boli počítačovo urobené postavičky. Dejovo a príbehovo to u mňa obstálo. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

"Sedem minút to je čas, aby všade prišiel včas. Kdekoľvek sa pristaví, každý z mesta ho rád pozdraví, jeho super auto a Sam príde všade včas" Doteraz si to pamätám :) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pri svojej sonde hodnotení rozprávok z detstva som sa dostal aj k tejto, myslím si však že keď bežala na našich obrazovkách bol som predsa len o čosi starší ako bola cieľová skupina detí tejto rozprávky, ale keďže možnosti výberu boli vtedy obmedzené človek pozrel čo vysielali. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Zábavné, poučné, dobře nadabované a hlavně je to takové přirozené a ne vlezlé jako jiné dětské pořady. ()

Mitzi 

všechny recenze uživatele

Až tu písničku uslyšíte posté, bude Vám znít v uších :-) je dlouhá a odporně nazpívaná. Dabing taky místy šílený, nechápu, komu připadá vtipné, aby mamku mluvil chlap (opakovaný vtip není vtipný), příběhy celkem dobré. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Dost se to podobá pošťáku Patovi. Nedovedu posoudit, co je lepší, nechť se rozhodne cílová skupina, tedy předškolní děti. ()

Reklama

Reklama