Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 2
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (105)

  • Severoamerické tržby filmu se vyšplhaly na 402,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak na 836,3 mil. (NIRO)
  • Během scény, kdy si Sam Witwicky (Shia LaBeouf) telefonuje s Mikaelou (Megan Fox), hraje v pozadí píseň „21 Guns“ od americké punkové kapely Green Day. Ta je slyšet také ve většině scén, kdy je Mikaela v servisu svého táty. (rublik05)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. června 2009 v Tokiu. (Varan)
  • Ve scéně v muzeu lze vidět letoun s nápisem Enola Gay. Toto je americký bombardér B-29 Superfortress, který 6. srpna 1945 v 8:15h ráno shodil na Hirošimu atomovou bombu s přezdívkou Little Boy. (-VINCE-)
  • Snímek se umístil na 25. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Epps (Tyrese Gibson) používá ve filmu zbraně SIG-Sauer P226 ráže 9x19mm a M4A1 Carbine ráže 5.56x45mm. (dc125)
  • Muzeum letectví, ve kterém hrdinové najdou Jetfirea (Mark Ryan), je stejné místo jako ve filmu Noc v Muzeu 2 (2009), který byl uveden do kin ve stejný rok. (romajz15)
  • V roce 2009 získala herečka Megan Fox za roli Mikaely Banes na předávání Scream Awards trofej v kategorii Nejlepší science fiction herečka. Isabel Lucas získala za roli Alice cenu v kategorii Nejlepší ženský průlomový výkon a celý snímek byl oceněn v kategoriích Nejlepší pokračování a Nejlepší triky. "New Divide" od skupiny Linkin Park získala cenu za píseň roku. (MonicaPixie)
  • V roce 2009 získali Shia LaBeouf (Sam Witwicky) a Megan Fox (Mikaela Banes) na předávání Teen Choice Awards Summer ceny pro nejoblíbenějšího herce, resp. herečku v letním filmu. (MonicaPixie)
  • Snímek v roce 2009 získal na udílení Oklahoma Film Critics Circle Awards cenu v kategorii Evidentně nejhorší film. (MonicaPixie)
  • Smithsonův institut se nachází Washingtonu, avšak když z něj Sam Witwicky (Shia LaBeouf) vystoupí, objeví se na poušti. (Will_X)
  • Autobot Wheelie (Tom Kenny) nazve Mikaelu (Megan Fox) ''boží bojovnicí'', anglicky "warrior goddess", přičemž Mikaela je ženská obdoba jména Mikael, což znamená heberejsky ''boží''. (GreatestFan)
  • Film svého času vytvořil rekord pro nejvyšší počet zobrazení product placementu. Bylo jich celkem 47. (GreatestFan)
  • Fanoušci seriálu Dr. House (od r. 2004) si můžou všimnout budovy fakultní nemocnice Plainsboro, která je ve filmu budovou vysoké školy, kam chodí Sam (Shia LaBeouf). Ve skutečnosti jde o budovu Princeton's Frist Campus Center. (GreatestFan)
  • Slovo "transformer" zazní ve filmu opět jen jednou, a to ve větě "The Transformers, they've been here a long, long time." (GreatestFan)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama