Reklama

Reklama

Film 11. hodina se dotýká onoho zlomového bodu, ve kterém ještě stále máme šanci změnit směrování naší planety. Film zkoumá, jak se lidstvo do tohoto bodu dostalo – jak svým životním stylem ovlivňujeme fungování planety Země a co můžeme dělat, abychom směr, jakým se ubírá, mohli zvrátit. Filmařům poskytli rozhovory uznávaní světoví odborníci i známé osobnosti. Uvidíme v něm i bývalého nejvyšší představitele SSSR Michaila Gorbačova, proslulého vědce Stephena Hawkinga, bývalého ředitele CIA R. Jamese Woolseyho, odborníky na trvale udržitelný rozvoj Williama McDonoucha a Bruce Mau a více než 50 dalších předních vědců, myslitelů a vůdčích osobností, kteří nám zprostředkují šokující fakta a budou diskutovat o nejpalčivějších otázkách naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Skip 

všechny recenze uživatele

Dokument na velmi závažné téma vlivu člověka na planetu Zemi, trpí neskutečnou neschopností tvůrců natočit film který by v devadesátiminutové stopáži dokázal udržet divákovu pozornost, což je strašná škoda. Snaha nahustit do hlav lidí co nejvíc informací je zde zcela kontraproduktivní, když po půl hodině už ztrácíte zájem, protože se jaksi nedaří vizuálně zaujmout, a to je u filmu velké mínus. Fakt škoda, protože informace ve filmu obsažené jsou hodně alarmující. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

11. hodiny jako konkurent Inconvenient Truth opravdu příliš neuspěje. Některé okamžiky, některé myšlenky a názory jsou zajímavé a vynikající, ale většinu času dokument dojíždí na průměrnost a nezajímavost. Pár měsíců po shlédnutí si prakticky nepamatuji jediný argument nebo nápad, který autoři v dokumentu uvedly a to je oproti zmiňované Nepříjemné pravdě velká smůla. Chtělo to více inovace a nápadů, které by obyčejně pojatý dokument vylepšili na méně zapomenutelné dílo.... Ani DiCaprio tomu totiž nezabrání. ()

Reklama

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem viděla až druhou polovinu dokumentu, ale ta mě 'nadchla'... Teď si nejsem úplně jistá, jestli bych měla tento snímek hodnotit tak dobře, když jsem ho neshlédla celý, ale zkrátka mě dostal do kolen... To, že jsme zkázou planety Země a že příroda udělala největší chybu když dovolila vývoj tak nebezpečného druhu jako je člověk zní sice krutě, ale o to víc pravdivě... Na tom, že na každém z nás záleží něco bude a je čas s tím něco dělat - to je to, co si člověk má odnést.... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Rádoby filmová báseň, která až moc spoléhá na významné osobnosti před kamerou jako jsou Gorbačov, Hawking či božský Leo, nepřináší ale absolutně nic nového a působí spíše jenom jako takové devadesátiminutové hrčení a fňukání nad rozlitým mlíkem (nuda). Velkohubá 11. hodina se snaží bohužel neefektivně shrnout všechna témata tak typická pro dnešní "sociální" dokumenty, od globálního oteplování po kritiku konsumerismu čímž zaostává proti oněm specializovaným bratříčkům (třeba obligátní Nepříjemná prada, kritický Zeitgeist a spousta dalších). 45 % ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strhující dokumentaristická práce pojednávající o zkáze modré planety našima vlastníma rukama? Ani ne. Jde spíš o selanku schématických záběrů, ve kterých se střídají nudné grafy, ještě nudnější vědci a NAPROSTO nevyužitý DiCapriův kukuč. Pusťte si radši skvělý trailer. Řekne všechno podstatné a nepřipraví vás o víc než dvě a půl minuty života. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován knihou „The Last Hour of Ancient Sunlight“ od Thoma Hartmanna. (kriplozoik)
  • V čase 17:41 a 23:37 se ve filmu objevují záběry Prahy při povodních v roce 2002. (vrrhaf)

Reklama

Reklama