Reklama

Reklama

Film 11. hodina se dotýká onoho zlomového bodu, ve kterém ještě stále máme šanci změnit směrování naší planety. Film zkoumá, jak se lidstvo do tohoto bodu dostalo – jak svým životním stylem ovlivňujeme fungování planety Země a co můžeme dělat, abychom směr, jakým se ubírá, mohli zvrátit. Filmařům poskytli rozhovory uznávaní světoví odborníci i známé osobnosti. Uvidíme v něm i bývalého nejvyšší představitele SSSR Michaila Gorbačova, proslulého vědce Stephena Hawkinga, bývalého ředitele CIA R. Jamese Woolseyho, odborníky na trvale udržitelný rozvoj Williama McDonoucha a Bruce Mau a více než 50 dalších předních vědců, myslitelů a vůdčích osobností, kteří nám zprostředkují šokující fakta a budou diskutovat o nejpalčivějších otázkách naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

11. hodiny jako konkurent Inconvenient Truth opravdu příliš neuspěje. Některé okamžiky, některé myšlenky a názory jsou zajímavé a vynikající, ale většinu času dokument dojíždí na průměrnost a nezajímavost. Pár měsíců po shlédnutí si prakticky nepamatuji jediný argument nebo nápad, který autoři v dokumentu uvedly a to je oproti zmiňované Nepříjemné pravdě velká smůla. Chtělo to více inovace a nápadů, které by obyčejně pojatý dokument vylepšili na méně zapomenutelné dílo.... Ani DiCaprio tomu totiž nezabrání. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dokument na velmi závažné téma vlivu člověka na planetu Zemi, trpí neskutečnou neschopností tvůrců natočit film který by v devadesátiminutové stopáži dokázal udržet divákovu pozornost, což je strašná škoda. Snaha nahustit do hlav lidí co nejvíc informací je zde zcela kontraproduktivní, když po půl hodině už ztrácíte zájem, protože se jaksi nedaří vizuálně zaujmout, a to je u filmu velké mínus. Fakt škoda, protože informace ve filmu obsažené jsou hodně alarmující. ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Souhrn těch nejušlechtilejších (bohužel nereálných/nerealizovatelných) myšlenek, pocházejících z hlav těch nejkompetentnějších lidí. Ve výsledku je to však jen jakási recyklace vykřičníků a pravd (ikdyž s určitýma řečenýma věcma lze polemizovat), které každý jen trochu více přemýšlející člověk zná. A agitka. Nemá smysl se šířeji rozepisovat, rozhodně to však stojí za to vidět. Jen tak bokem bych snad dodal, že vyznění celého dokumentu je spíš smutné, než pozitivní, když objektivně jediné řešení současný planetární šlamastyky má vzhledem k povaze člověka podobu jeho "fyzického omezení". Nakonec - dobře to řekl terminátor, že člověk má v povaze sebezničení. No, nějak to ve mě probouzí chuť zkouknout Dvanáct opic. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: ScarPoul vyhrává cenu za nejblbější věcný komentář v historii ČSFD (sorry všichni rozpocet ? trzby celosvetovo ?, hudba, atd.): ''chyba dotik autenticity ktorý by nas prinutil hlbsie sa zamysliet nad daným problemom''? Tobě chybí základní dotYk jazykovým vzděláním a přesto se odvážíš veřeně publikovat svůj psaný text. A ve filmu ti chyběl dotik autenticity? Co se takhle podívat z okna, otevřít noviny, pustit TV zprávy? Pořád nic nevidíš? Tohle není akční film, ale dokument. A hodně povedený. Škoda jen, pro mě, zbytečných Leonardových monologů, ale chápu, že jména táhnou a dokument, který má zasáhnout co největší skupinu lidí, známé jméno, kterým se bude zaštiťovat, prostě potřebuje. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strhující dokumentaristická práce pojednávající o zkáze modré planety našima vlastníma rukama? Ani ne. Jde spíš o selanku schématických záběrů, ve kterých se střídají nudné grafy, ještě nudnější vědci a NAPROSTO nevyužitý DiCapriův kukuč. Pusťte si radši skvělý trailer. Řekne všechno podstatné a nepřipraví vás o víc než dvě a půl minuty života. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V čase 17:41 a 23:37 se ve filmu objevují záběry Prahy při povodních v roce 2002. (vrrhaf)
  • Film byl inspirován knihou „The Last Hour of Ancient Sunlight“ od Thoma Hartmanna. (kriplozoik)

Reklama

Reklama