Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Rutinne upatlané trillerové remeslo, ktoré keď nemá oporu v skrz-naskrz podpriemernom scenári (záporáka tušíte od začiatku, už len vyčkať kedy a ako to doťukne postavám), tak sa v tej nepriehľadnej chumelici podopiera o Cate Backinsale v spodnom prádle (je to smutné, ale súhlasím s väčšinou, že vrcholu filmu sa človek dočká po piatich minútach) a digitálnu antarktídu s neustálym požmurkávaním na teplomer. 4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prostředí zamrzlé Antarktidy je dostatečné lákadlo, ale výsledek bohužel nestojí za moc. Počínaje příšerně digitálním zpracováním, konče do očí bijícími nelogičnostmi, kdy Kate Beckinsale ve sněžném vichru o síle 160m/s pokřikuje na parťáka jak v lehkém vánku a co víc, on ji dokonce slyší. Film však selhává i v tom nejdůležitějším: ve scénáři, který spíš působí jako průměrná epizoda z nějaké random kriminálky. Pokud to tak ale budu brát, vychází mi z toho v pohodě koukatelný film, který sice do světa díru neudělá, ale nedívá se na něj špatně. A když už nic, tak tam aspoň pobíhá Kate Beckinsale v bílém prádelku. ()

Reklama

Kopik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda a nic než nuda. Ze začátku slibně se rozvíjející příběh postuně přešel do naprosto zmatené a nelogické hlouposti. Výběr prostředí byl zajímavý, ale jak se začalo teoretizovat o jaderných zbraních, tak se mi protočily oči, jelikož už mi došlo (i když nakonec šlo o diamanty), že příběh se pomalu a jistě ubírá špatně a že toto nebude pro mě (a beze srandy sem už od začátku tušil, že doktůrek tam bude hrát významnou roli). Nebýt Kate Beckinsale, tak jsem se možná ani nedodíval. Slabší průměr a přemýšlel jsem dokonce i o jedné hvězdičce. (Viděno 11.02.2010) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle slavného komiksu Grega Rucka a ilustrátora Steve Liebera, začíná v roce 1957, kdy Ruské letadlo letící nad Antarktidou, ztroskotá a na jehož palubě se nachází truhla z neznámým obsahem. Pak se děj přesune do současnosti a to přesněji na základnu Amundsen - Scott 90° jižní šířky, a 0° východní délky, z teplotou 55°C. Zde se potkáme z hlavní hrdinkou filmu šerifkou Spojených států Carrií Stetkovou ( Kate Beckinsale ). Film se odehrává za stálé účasti ledového počasí. Jde o vyšetřování několika vražd a odhalení vraha a vysvětlení, proč a za jakou cenu zabijí. CITÁT - Milion let starý led a deset let stará Whisky....jó, jó, jó....!!! V tomto průměrně natočeném snímku zazní song skupiny T - Rex Laser love : http://www.youtube.com/watch?v=uQUgcFq9w6U ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka (námět), co zůsatala využita v půli cesty..... Neberu teď logickou stavbu děje (ta by šla), ale vizuální provedení je takové rozpačité... Na Kate je sice hezký pohled, ale málokdo by věřil, jak může při minus padsáti pěti a výše jen tak hopkat po arktických pláních bez zahaleného obličeje a bezvadně nalíčená a to jen jeden z mnoha postřehů, ktří činí tento film průhledným a nepřesvědčivým... 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Když Carrie Stetko (Kate Beckinsale) otevírá ocelové dveře, vítr převrhne hrnek s čajem a tekutina okamžitě zamrzne. Při teplotě mínus 65 °C se ale postava prochází po Antarktidě bez zahaleného obličeje. (Dlee)

Reklama

Reklama