Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (891)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Syriana v komerčnějším hávu. Labyrint lží je oproti ní sice srozumitelnější, širšímu publiku přístupnější, ale zárověň neméně aktuální, ani trochu hloupý, trefný či snad hůře zahraný. Ridley zas a znovu potvrzuje, že v důchodovém věku chytá třetí slinu a neztrácí nic ze svého talentu. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený thriller... doslova podle pravítka. Napětí, kulturní rozdíly, zarostlý DiCaprio, obtloustlý Crowe, fantastický Mark Strong, hrst násilí, špetka barevných filtrů a to všechno párkrát zamícháme. Jenže se musí vědět jak. Ridley se tentokrát moc nesoustředil a tak svůj blockbusterový koláček trochu připekl. Hlavní zvrat přichází pozdě a zachází se s ním jako s horkou bramborou, přičemž film se nemůže rozhodnout, jestli chce diváky šokovat nebo bavit. Tohle dilema ho provází až do poslední scény a bere divákům iluzi o tom, že se před nimi odehrává velké špionážní divadlo. I Bergovo Království alespoň v závěru rezignovalo na detektivní tanečky a všechno vystřílelo. Scott svou šanci propásnul a nechal za sebou jen průměrnou story bez chuťového ocasu. Vyhýbá se podbízení, nezarývá nehty pod kůži, prostě jede záběr po záběru, však ona se už nějaká ta myšlenka sama dostaví. Jestli se vám chce, můžete na ní zkusit počkat. Já chci zpátky starého Ridleyho... toho současného pošlete na dovolenou. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Na poprvé mám jen lehce nadprůměrný dojem z filmu s nepříjemným tématem potírání teroristů muslimského světa (ale to jsem měl z Černého jestřába taky, a teď ho zbožňuju). Leonardo DiCaprio a Mark Strong srší charismatem, obrýlený Russel Crowe bohužel vůbec ne a přijde mi tu jaksi nadbytečný. Technika už nepřekvapí, akce není dost, ale jizev si hlavní špionážní hrdina odnese požehnaně. Zbývá pocit stokrát viděné zápletky - my nebo oni, i když Ridley Scottem solidně řemeslně zpracované, a příjemné filmové hudby s arabskými názvuky http://www.youtube.com/watch?v=NguiH0GChwc. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=C8oYugFe0-Q ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal porovnat tento spionazny film s NEPRITELEM STATU (1998) Tonyho Scotta, tak sa mi Nepritel statu paci omnoho viac. Mozno mal LABYRINT LZI slusny scenar, avsak na mna tam bolo prilis vela dialogov a malo akcie na to, aby som bol spokojny. Avsak tych par akcnych zaberov v tomto filme boli velmi kvalitne a slusne natocene. Ak sa vam pacil SPY GAME (2001), mohol by sa vam pacit aj tento film, mna SPY GAME az tak nenadchol... 26.11.2008 ____ Leonardo DiCaprio - (Roger Ferris) +++ Russel Crowe - (Ed Hoffman) +++ Mark Strong - (Hani) +++ Golshifteh Farahani - (Aisha) +++ Ali Suliman - (Omar Sadiki) +++ Alon Abutbul - (Al-Saleem) +++ Produkcia: Ridley Scott +++ Hudba: Marc Streitenfeld +++ Videl v kine 25.11.2008 +++ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se nemůžu rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Body of Lies se zoufale nemůže rozhodnout, zda-li chce být filmem zábavným, anebo chce-li něco sdělit. Bohužel tak selhává v obou rovinách, poněvadž zábavnost se projevuje v několika málo střílecích scénách mezi neustálým telefonováním a měněním lokací, zatímco stránka "poučná" se sem tam vyjeví z úst Russella Croweho (v podobě satirického černého humoru) a Marka Stronga. Dějově se taky nejedná o nic převratného a nemůžu se zbavit pocitu, že od nezapomenutelné scény Leonardova mučení mohl příběh klidně ještě tak půl hodiny plynout (namísto toho byl dost náhle utnut), a naopak první hodina mohla být vyškrtnuta téměř úplně. Navzdory mým výtkám není Body of Lies vůbec špatným filmem - zrežírován a zahrán je s přehledem, jen holt tak úplně nenadchne. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Klíčové výbuchy nebyly vytvořeny digitálně, ale byla použita skutečná trhavina. (HellFire)
  • Jeden z vystřižených záběrů měl zdůraznit vzájemnou nedůvěru mezi Němci a německými muslimy. Jednalo se o mnichovské policisty podezřívavě si měřící muslimské nádeníky na ulici a opětovaný nedůvěřivý pohled oněch dělníků. Část této scény se zachovala, když Ed Hoffman (Russel Crowe) popisuje velení, v čem mají arabští teroristé nad Západem navrch (nevyužívají moderní technologie), jen již nevidíme policisty a nenajdeme žádný náznak toho, že se jedná o Německo. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama