Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (891)

Cival 

všechny recenze uživatele

Obdivuju v jak krátkém čase dokáže Ridley Scott pořídit hromadu vyšperkovaného materiálu. V Labyrintu jej ale hrne monotónně před sebou, bez pauz, pomlk i bez akcentů. Někdo to může interpretovat jako zběsilou sondu do zběsilého světa hi-tech špionáže, kde se prostě nedá zastavit, kde není ani sekunda na zvolnění a odpočinek. Ale mnohem spíš to zavání dvouhodinovou reklamu na mobily a hands-free sady, které absolutně selhal cit pro vyprávění a až v úplném finále se "našla". Spin-off s panem Strongem by každopádně plátnům slušel! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U mě mají zkrátka ty filmy s Dicapriem neskutečný tah na branku. Hodně se mi líbilo, že Leo nezklamal ani v akční poloze a celkově jsem se nenudil ani minutu a ačkoliv ten konec byl lehce naivní, skvěle jsem se u filmu bavil a Mark Strong mě zde bavil snad ze všech rolí nejvíce...9/10 ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako by se Ridley po akci s vrtulníky mrknul do scénáře, zjistil, že ho čeká jen další hodina a půl okecávání, a tak si vzal dovolenou s tím, ať to dotočí bez něj. Labyrint lží se může chlubit neselhávajícími hereckými hvězdami a velice slušným technickým zpracováním, ale zajímavý příběh z něj za boha nevydojíte. Celý film tak nějak běží na neutrál a hustí do vás poučky o tom, že bojovat s terorismem je vážně fuška a ani ti dobří proto nemůžou vždy hrát úplně čistě atd., ale pokud už jste pár filmů na podobné téma viděli (namátkou Syriana nebo Království), nemůže vás nic z toho překvapit. Navíc se nikdy nedostanete postavám pod kůži a časem vás začne štvát, jak nelogicky se občas chovají (upřímně říkám, že jsem měl u jednoho ze závěrečných zvratů osypky z toho, jaká je to pitomost). Za zmíňku tak stojí maximálně Mark Strong, který si pro sebe spolehlivě krade každou scénu, v níž se objeví, a dodává do filmu i zásadní element napětí. Vždycky jsem se nemohl dočkat toho, v jak luxusním kvádru se objeví příště :-) Nakonec tedy průměr a vzhledem k tvůrčímu týmu dost promarněná šance. 6/10 P.S. To skákání z lokace do lokace každých patnáct minut je pomalu otravnější než přetáčení děje u Úhlu pohledu. Jestli to měl být pokus o "reklamu na cestovku", tak selhal. Stejně jsem měl pocit, že se to všechno mohlo točit na ploše pár bloků... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Labyrint lží je jedna velká exhibice Marka Stronga, který zastínil nejen Ridleyho Scotta, ale i obě herecké jistoty. Tvůrci kapitulovali na jakkoliv podnětný pohled na soudobý fenomén terorismu a místo toho natočili tuctový thriller. Asi není fér jim vyčítat nedostatek ambicí, ale s takovou je Labyrint lží přeci jen zbytečným filmem. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Svět je jedna velké globální vesnice a ve výhodě jsou paradoxně ti, kdo se vzdali veškeré techniky. Takzvaní bojovníci s budoucností, která je ale díky jejich anonymitě nedokáže vystopovat. Ridleyho Scotta je pro tento snímek škoda, měl ho přenechat někomu jinému a věnovat se raději daleko zajímavějším projektům, takhle je to jedině krok zpět. Ale díky jeho zručné režie a vizuálu je tím, kdo snímek zachraňuje. Nemluvě o hereckých výkonech ústřední trojice Dicaprio, Crowe a Strong z nichž jako vítěz jednoznačně vystupuje Russell Crowe. Největším problémem je scénář (zbytečná linie se zdravotní sestřičkou Ajšou) a střih střídající různé lokace jako ponožky. Nicméně i přes veškeré výhrady mně Labyrint lží bavil a při jeho sledování jsem po dlouhé době nemusel přemýšlet nad finálním hodnocení. Tak tedy objektivní 3* + 1* za režiséra a výborné herce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2008 v New Yorku. (Varan)
  • Aishini (Golshifteh Farahani) bratranci se jmenují Yousef (Youssef Srondy) a Rowley (Ghali Benlafkih). Rowley je velmi netradiční jméno pro muslima a spíše naznačuje, že se jedná o donašeče americkým tajným službám. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama