Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (891)

Fr 

všechny recenze uživatele

Evropa se topí ve sračkách, nikdo neví, kde vybouchne další bomba. Ti, kterým je zlo konáno, zlem odplácí. Musí pomstít americké války v muslimském světě…. Úvodní sekvence slibují výlet do světa tajných služeb bez zbytečných příkras (keců). Celá první půlka má vše co mi chybělo třeba v Syrianě. Tempo neupadá ani v další části, jen zápletka se mi zdá zbytečně divná a velikosti ,,odborníků“ nedostatečná či stupidní. Jako by se tvůrci báli, že nic složitějšího lidé nepochopí. Roli R.Crowa by snad zvládl kdokoliv, L.DiCaprio postupně slábne a vše zachraňuje charizmem M.Strong, jehož Hani je asi to jediné, na co si někdy vzpomenu.. R.Scott drží svůj standart. Je to rutina. Bohužel. 3*jsou málo, 4*moc. Tak si vyberte…PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Napadlo by vás natočit gangsterský příběh odehrávající se ve světě islámu? Mě taky ne! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Monahan .. If you're not thinking about pussy, then you're just not concentrating enough. __ Bez lhaní, válka s terorismem pokračuje. Ridley Scott toto (pro někoho již) okoralé téma s příchutí moderní špionážní telekomunikace důkladně shrnuje - a nemyslím si, že by Barack Obama udělal dalším podobným filmům rychle přítrž. Co víc, jde o velice chytrý, propracovaný a přehledný snímek, kde se hodně pracuje, hodně sleduje, hodně mluví a občas nutně střílí. Scénárista William Monahan sklízí díky především za dialogy, obecné glosování situace a také za fakt, že z tématu neudělal takový nadutý guláš, jako když se posledně ponořil do dávných blízkovýchodních problémů v Kingdom of Heaven. ___ Oceňuji jak tvůrčí přístup nejen k akci (které je skromně), tak komplexní, protože Scott a jeho partička vytříbených techniků potěší každého, komu se dělá při současné trendy roztřesené a nepřehledné filmařině/akci špatně. Otylený Russel Crowe má roli, kde na výraznější výkon prostor není, přesto není rozhodně zastíněn a trojici (ultra charismatický Mark Strong a ultra dorolevložený Leonardo DiCaprio - za Body of Lies sice Oscar nekápne, ale brzo bude, to je jasné!) skvěle doplňuje. Celkově je mi Body of Lies mnohem sympatičtější než Kingdom (průběh/vyústění děje) nebo Eagle Eye (technické serepetičky), prostě film, který osloví a jen tak nevyprchá. 80%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovyhle valecny filmy nekde z arabie, kde de spis o politiku me zrovna dvakrat nezajimaj, ale tohle je vyjimka. Ridley je totiz zkusenej reziser, takze i kdyz se tu vetsinou jen mluvi a akce tu je minimum, tak film ani na chvily nenudi a navic je skvele natocenej. Prvni pulka filmu je fajn, ale ne nic extra, vsude teroristi, vsude agenti a patrani po vrchnim teroristovi, takze vyslechy, vyjednavani, sledovani, rek bych takova klasicka prace agentu. Bylo to sice zajimavy, ale kdovijak me to nechytlo. Jenze druha polovina se najednou perfektne rozjede, DiCaprio a spol vymysli perfektni vochcavku a zacne zajimavej a originalni pribeh, ke konci jen zbytecne americkej, takze samozrejme happy-end a zacne se do toho montovat zenska. Ale nastesti je konec vyresenej pomerne slusne. Navic se film muze oprit o paradniho DiCapria, ke kterymu se sice ta bradka moc nehodi, ale rozhodne hraje paradne. Pak tu mame Crowea, kterej hraje sice taky skvele, ale uz by potreboval nejakou drsnackou roli a zhubnout, zase dela takovaho obtloustlyho agenta, co sedi na prdeli a hraje si na velkyho sefa. Celkove me to ale fakt mile prekvapilo a dve hodinky jsem se dobre bavil. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Je to zvlastni, ale ac vim, ze me tento snimek neoslovil nicim novym ci inovativnim, pri zaverecnych titulcich jsem z nej mel neuveritelne dobry pocit, ktery pretrvava nadale. Mozna je to naivni, dalsi zplostely pohled na svet tajnych agentu a americkych spionaznich agentur. Ale i pres nektere mezery ve scenari je pribeh kompaktni, nenasilny a i romanticka linka je decentne a vyvazene zakomponovana, bez nejakych prebytecnych emoci, kterym by divak stejne neuveril. K tomu si pripoctete akuratne davkovanou akci a mimoradne "civilne" hrajiciho Crowea, jehoz postava je i pres celkem malo prostoru stejne hlavni jako ta DiCapriova (ten tu naopak zase svoje gesta prehrava jak jsme na nej zvykli, vyjimka z Chyt me kdyz to dokazes se opetne nekona). Celkem prijemne prekvapeni. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Svižné, napínavé, ale trochu nedopečené. Oceňuju cynickej pohled na svět špionáže, kdy i ti hodní jednají podle hesla účel světí prostředky a neštítí se docela svinskejch metod. Úvodní naháněčka s vrtulníky je dobře a realisticky natočená, DiCaprio pálí ze škorpióna (holt zbraně jsou u nás prvotřídní) a tahaj mu cizí kosti z ruky. Ale od té chvíle film (resp. scénář) občas působí nedodělaně (Ferris si významně schovává kousek kosti aniž by to dál v ději figurovalo, Ferris si v nebezpečné oblasti nabrnkává známost o níž nic neví) a zkratkovitě (Al-Saleem se nechá okecat a chytit teda hodně primitivně). Naštěstí dynamika děje a herci (především Strong) to zachraňují tam, kde by mozek diváka mohl začít klást nepříjemné otázky. Takže ve výsledku čtyřka, i když hodně s odřenýma ušima a já na starý kolena (jeho starý kolena) začínám mít Scotta skoro rád. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Fotbalový zápas, na který se v televizi dívají Aishini synovci (Youssef Srondy, Ghali Benlafkih), je mač z Nationwide League Division Three, kde proti sobě hráli Yeovil Town a Torquay United. Tento zápas se hrál 27. září 2003. (Othello)
  • Autor knižní předlohy David Ignatia se nechal inspirovat skutečnou vojenskou operací Barclay, která za druhé světové války díky stvoření fiktivní armády ze dvanácti neexistujících britských divizí vyděsila Němce natolik, že už nedokázali zabránit vylodění spojenců na Sicílii. (Olík)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama