Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (891)

H34D 

všechny recenze uživatele

Terorismus vládnoucí světem dává prostor pro přemodernizovanou konspirační teorii, ve které je sledování helikoptérou z čistého nebe na denním pořádku, každý pracuje pro každého, přičemž nikomu nelze věřit a vytváří se hotový labyrint lží, ve kterém se mohou i ti nejzkušenější občas zakousnout do vlastního ocasu. Problém tohoto filmu je umělá komplikovanost s nedostatkem opravdu chytré sofistikovanosti a důvěryhodnosti, postavy se ani na chvilku nezastaví a téměř vždycky ví přesně co dělat a kam jít. Tohle je čistě sezónní blockbuster představující pravý opak nadčasovosti. Není nudný, je vizuálně špičkový, v čele má fantastického DiCapria, ale je zajímavý pouze v rámci momentální projekce, později nemilosrdně vypluje na povrch jeho plytkost a minimální obsahové sdělení. 6/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Všechny ingredience jsou tu, ale gurmánská lahůdka se tentokrát nekoná. Jako byl Ridley Scott odpočíval a nesoustředil se tak jako třeba nedávno u AMERICKÉHO GANGSTERA. Herci byli každopádně výborní, vousáč DiCaprio je film od filmu víc cool, Russel Crowe zvládá tatíkovského agenta, který synka učí chodit na záchod na výbornou a pomyslnou korunu si pro sebe ukradl Mark Strong, jehož Hani by s klidem utáhl vlastní film. To ostatní je hi-tech špionážní rutina téměř podle učebnice. Dost chytrá na to, aby vás zaujala, ne tak dobrá, aby jste z ní dvě hodiny slintali blahem. 75% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ridley zabrousil do tematických vod bratra Tonyho, aniž by si naštěstí osvojil i jeho epileptický styl a natočil komerční (pro širokou diváckou obec srozumitelný) pohled do zákulisí boje o labyrint na pískovišti zvaném Blízký východ. O to nekonečné bludiště, které je postaveno z peněz, moci, ropy a Svaté války a kdyby v něm náhodou nechala princezna Ariadna klubko nití, tak ti hoši budou dělat v rámci politických a náboženských zájmů, že jej nevidí.. V každém filmu, co jsem s ním viděl, je Mark Strong jeho the strongest stránkou, ovšem všeobecné nadšení z DiCapria nemohu sdílet a třeba jeho obsazení zde považuji za castingový omyl. To, že si půjčí vousy od Benicia Che Guevary z něj ještě rozhodně neudělá rodáka z Bagdádu s arabskými rysy, nicméně když jsem ho viděl s tou dlouhou bradkou a představil si ho bez vlasů, vidím jeho budoucnost v krásném životopisném filmu o Vladimiru Iljiči Uljanovovi, nejen bolševickým ksindlům též známém, jako Lenin. Ta podoba se prostě nezapře.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Streitenfeld: 1. White Whale [2:14] ,2. Punishment [1:36] ,3. To Amman [2:42] ,4. Aisha [2:11] ,5. All By Himself [1:32] ,6. Burning Safehouse [1:46] ,7. Al-Saleem [2:05] ,8. Manchester Raid [2:40] ,9. Chased [1:35] ,10. NSA Speech [2:46] ,11. Tortured [2:13] ,12. Dead Sea [1:16] ,13. No Touch [1:21] ,14. I am Out [2:37] ,15. Rabid Dogs [2:49] ,16. Lost Vision [2:00] ,17. Never Lie To Me [1:14] ,18. I shutter to think [2:27] ,19. Half Steps [1:28] ,20. Making the Call [1:11] ,21. My Fault [1:53] ,22. Betrayal [3:31], ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I have one condition. Never lie to me... Never!" Terorizmus a Ridley Scott, to znelo dobre a majster réžie opäť potvrdil svoje kvality. Ukázať moderný svet armády ako v postate ľahký terč, ktorý každý pomstichtivý terorista rýchlo pozná a zneškodní, je určite zaujímavá a aj pravdivá teória. Ako bojovať proti teroristom, ktorí nemajú uniformy, sratia sa v dave a nepoužívajú telefóny? Áno, iba ľuďmi v teréne. A aj o nich tento film povie dosť. Klamstvami a podrazmi sa to vo filme len tak hemží, niekto kope za seba, niekto za spravodlivosť a niekto to vidí globálne. Akčné scény sú výborné, herecké obsadenie rozprávkové, takže môžem film iba doporučiť. Aj keď film na počudovanie nemal až taký komerčný úspech, tak podobne ako napr. Kráľovstvo nebeské má rozhodne svoje kvality. Ridley nezvykne šliapať vedľa. Film 80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Všechny arabsky mluvící postavy ve filmu mluví srozumitelnou spisovnou arabštinou. Ve skutečnosti by mezi místními působili jako exoti, protože spisovnou formou se hovoří už jen v mešitách. (Stegr)
  • V evropských scénách se musela "poevropštit" i auta komparzu, což neznamenalo jenom vyměnit SPZ, ale též pozměnit interní výzdobu auta či úplně vyměnit čelní sklo. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama