Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sergej Maslov je mizerně placený nemocniční anesteziolog. Ničí ho i ubohé bydlení, které sdílí s gruzínským šoférem a starou ženou. Ke všemu přijde o řidičák a vzápětí ho zaskočí odchod dcery z domova. Slabou útěchu mu poskytne příjem z privátní péče o starého herce. Sotva prolomí jeho nedůvěru, slavný pacient ho začne zavalovat stařeckými rozmary. Maslova trápí osud dcery. Krize vyvrcholí, když herec přijde s lákavou dohodou. Odkazuje mu cenný obraz, ale pouze pod jednou podmínkou. Uplyne hodně času, než si Maslov uvědomí smysl nesnadné lehkosti bytí... V podstatě optimistický příběh o stinných stránkých všedního života a lidské schopnosti řešit životní dilemata. (MFF Karlovy Vary 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2007. Jeden z letošních nejpříjemnějších karlovarských festivalových filmů. Zahřeje u srdce, ale není falešně optimistický, ani prvoplánově humorný. Krásné, odpozorované drobnosti z každodenního života, nepatetické, přirozené. Snad nejkrásnější jsou okamžiky, kdy hlavní postava někde jen tak sedí, přemýšlí a je svědkem "drobností" okolo - hudba linoucí se z okna baráku, stará babka sousedka šinoucí se ke sporáku, kluk močící večer v parku atd., zkrátka situace, které nejspíš všichni znáte, nebo jste se s nimi setkali, když jste čekali na autobus. Zní to jako banality, ale tvoří to velkou část našeho života. A ano, film stojí z velké části na Ivanu Shvedoffovi, který tady podává famózní výkon a právem získal i hlavní cenu pro herecký výkon. Režiséra i herce hodlám do budoucna sledovat. 90% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž zábava to nebola ani chvíľu a neviem odkiaľ sa pri tomto filme vyskytol popis že komédia. Ani jedna situácia tu nie je taká, že by človeku čo i len trhlo kútikom. Tento zabudnutý film videli zrejme len festivalovci, o čom svedčia dátumy komentárov a hodnotení. Ak by šiel film do mainstreamu, spadne rovno do modrého priemeru. Najzábavnejšou časťou filmu bola ruská hymna hrajúca zo starého rádia, ale aj z nej nechali odohrať len pár tónov. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mi to fakt nepřišlo, zasmál jsem snad jen v úplně poslední scéně. Drama to je ale velmi slušné a hlavní zbraní je vynikající herec v hlavní roli Ivan Shvedoff. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama