Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Cahillová je mladá dívka, která se živí jako fotomodelka. Pochází z dobře situované rodiny. Otec i matka jsou úspěšní ve svých povoláních a zdá se, že je u nich vše v naprostém pořádku. Po chvíli však zjistíme, že není vše tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Jak otec, tak matka mají mimomanželský poměr, a i když navštěvují různé společenské i kulturní akce jako pár, společného už toho moc nemají. Matka se snaží mít naprosto vše pod kontrolou, a tak organizuje a řídí i přípravu oslavy 21. narozenin dcery Emmy. Rozhoduje úplně o všem, i o tom, kdo se oslavy zúčastní. A tak oslavují nejen Emmini přátelé, ale i přátelé rodičů. Jedním z hostů je i John Ward, otcův kolega, matčin milenec a zároveň otec Emminy kamarádky. Večírek je v plném proudu. Kromě spousty alkoholu se hosté nevyhýbají ani kokainu a tato kombinace vede k tomu, že se někteří chovají jinak než za normálních okolností. Matka se po neshodě s Johnem Wardem vyspí s jedním z hostů, ale radost ze sebe nemá. Spíš je zhnusená. Drogám a alkoholu se nevyhýbá ani Emma, přesto když ji v koupelně překvapí John Ward a přinutí ji k sexu, je Emma zdrcená a přinutí rodiče, aby zavolali policii, i když jim zpočátku nechce říct, kdo to byl. Matka ji přemlouvá, aby to nedělala, dům je plný hostů, bude z toho ostuda. Emma na tom přesto trvá a otec nakonec policii zavolá. Emma musí podstoupit výslech a vyšetření. John Ward je zatčen a také podroben výslechu. Později je propuštěn na kauci, což Emmu úplně zdrtí, a trvá na tom, že musí dojít k soudu. Tento zážitek je pro ni natolik traumatizující, že nedokáže ani pracovat, navštěvuje psychologa a dostane se až do terapeutické skupiny plné žen, které měly podobný zážitek. S rodiči si už vůbec nerozumí a jednoho dne odchází z domova. Začne bydlet s dívkou jménem Dee, se kterou se poznala na terapii. Už nefotí, ale pracuje v supermarketu, kde doplňuje zboží do regálů. Zdá se, že ji takový život uklidňuje. Matka se snaží Emmu přemluvit, aby se vrátila domů, ale Emma nechce. Uplyne rok a konečně dochází k soudu s Johnem Wardem. I když se Emma snaží soudu pravdivě popsat, jak k celé události došlo, porota dochází k závěru, že to žádné znásilnění nebylo, a John Ward je zproštěn obvinění. Pro Emmu je to těžká rána. Přesto je schopná po delším čase zase začít pracovat jako fotomodelka a rozhodne se, že bude pracovat v krizovém centru, aby pomáhala obětem znásilnění. (TV Prima)

(více)

Recenze (8)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nádherná Emma, která zrovna začíná jako fotomodelka, je hnusná jak prkýnko od záchodů posraným bezdomovcem. Jednoho dne, když slaví své 21 narozeniny dala svému "strýčkovi" který šel zrovna okolo a jen tak mimochodem, občas vojede její matku. Naprosto příšernej film, který měl být o znásilnění a místo toho filmová katastrofa. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Zajímavé vztahové kontrasty, orientace na fáze zpracování traumatu, neulpívání na soudním procesu, ale zaměření na to, jak se kdo tváří, jak pocity mohou krásu přeměnit na ohavnost. Detailní rozbor obličejových nuancí Emmy je dokumentem o zatěžujících etapách šoku, popření, agrese, deprese, zoufalství a nakonec akceptace subjektivně extrémní devalvující reality. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jednoznačně stojí za vidění. Výborně, bez zbytečného patosu, realisticky zobrazený dnešní svět v Irsku (i kdekoliv jinde) aneb Jak to dopadne, když Vás znásilní. Skončíte poznamenaná... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama