Reklama

Reklama

Na druhé straně

  • Německo Auf der anderen Seite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejat patří ke druhé generaci tureckých přistěhovalců do Německa a váží si svého postavení, dosaženého díky vzdělání. Neschvaluje poměr svého otce s prostitutkou Yeter. Názor změní, když se dozví, že otcova přítelkyně posílá do Turecka peníze, aby její dcera mohla studovat. Ženina smrt, zaviněná prchlivostí otce, postaví mezi něj a syna hráz. Muž je odsouzen a Nejat odjíždí do Istanbulu hledat dceru Yeter. Netuší, že Ayten jako politická aktivistka už dříve uprchla před tureckou policií do Německa, kde se spřátelila s německou studentkou Lotte. Když je Ayten zatčena německou policií, vyhoštěna do Turecka a tam uvězněna, Lotte se přes odpor své matky za ní vypraví. Zákonitým dílem náhody se Lotte setká s Nejatem, který v Istanbulu zůstal, a události, jež dívka rozpoutá svým odhodláním sejít se s uvězněnou přítelkyní, ovlivní jejich osudy. Jednoho dne se do Istanbulu vypraví i Lottina matka, aby tváří v tvář životu na druhé straně přehodnotila své postoje. Film získal Cenu za scénář na 60. ročníku festivalu v Cannes. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Slušně zahráno i natočeno, to ovšem na **** nestačí. Ono je totiž trošku průšvih, když tvůrci nahrnou do filmu 10 vážných témat (terrorismus, imigranti, prostituce, lesbičky, dětské gangy, syn-otec, matka-dcera atd.) - a pak na konci zjistíte, že jsou Vám všechny ty tragédie a dilemata šumafuk a že jste ty dvě hodiny mohli využít stokrát líp jiným způsobem. Třeba civěním do stěny. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi libil o neco vice nez Proti zdi. Zkratka jsem tomu filmu vice veril. Multikulturnost a promitnuti vztahu mezi Turky a Nemci jdou Akinovi znamenite, stejne tak navozeni atmosfery a vyber hercu. Je ale pravda, ze i me uz unavuji ruzne filmove propletence hlavnich hrdinu. Uz to zacina byt trosku trapne, i kdyz je to stale vdecne pro sirokou divackou verejnost. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi jen první povídka. Druhá mě zklamala, protože tam byly zase prvoplánově nacpané lesby, což je už nějaké desetiletí sluníčkářská nutnost. Ovšem koukat se na to nedá. Třetí povídka byla tak trochu vařená z vody a o ničem. Fatiha Akina mám jako režiséra ráda a ostatní jeho filmy se mi líbily mnohem víc. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem nesmírně ráda, že se mi Fatih Akin jako režisér připletl do cesty. Po jeho vynikajícím snímku Proti zdi jsem se rozhodla zhlédnout i další jeho dílo a zklamaná jsem rozhodně nebyla. Snímek je zde velmi často přirovnáván k Babelu, já osobně si myslím, že se tyto dva filmy příliš porovnávat nedají. Obdivuji, jak režisér dokáže velmi citlivě, bez dalších příkras zachycovat dvě naprosto odlišné kultury - německou a tu tureckou. I přesto, že mi děj tohoto filmu přišel nepatrně slabší a mnohdy jsem uvažovala nad jeho reálností, rozhodně bych jej ke zhlédnutí doporučila. A já už se těším, až se zase pustím do dalšího Akinova díla. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ach jo, film s turkama. A ani jednou tam nebyl tureckej med. Hned od začátku jsem si domyslel, že to natočil ten stejnej režisér, co udělal Proti zdi. Je to několik příběhů a nejtrapnější je na tom to, že se ty osudy těch lidí mezi sebou úplně náhodou prolínají. Ty úplný náhody ve všech těch filmech mě už štvou. Jako dobrej nápad to vyznělo v prvních pěti, ale tohle jsme poslední dobou viděli v tolika filmech, že už to není vtipný, nápaditý, ani nezávislý, a spíš mi to přijde jako nouze. Mezinárodní mluva byla dobrá, stejně jako herci. Ale turci a ten jejich islám a hudba a kultura, to mě asi nebere. Trošku to chvilku prozářil párek lesb, ale to nic nemění na tom, že jsem se celkem nudil. Celý je to zakončený krásným dlouhým záběrem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu, ktoré trvalo iba 44 dní, prebiehalo na totožných miestach ako aj jeho dej, a to v nemeckých mestách Brémy a Hamburg a tureckom Instanbule a Trabzone, ktorý leží na pobreží Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Snímka je venovaná hercovi a producentovi Andreasovi Thielovi, ktorý zomrel v Istanbule krátko pred jej dokončením. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama