Reklama

Reklama

Kapela přijela

  • Izrael Bikur Ha-Tizmoret (více)
Trailer

V jeden obyčejný den přijíždí  do Izraele z Egypta osm hráčů Alexandrijského policejního ceremoniálního orchestru. Mají zahrát na otevření arabského kulturního centra v Petah Tikva, ale pro chybu v komunikaci odjedou autobusem do Beit Hatikvy, zcela jiného města uprostřed Negevské pouště. Egypťané v policejních uniformách se seznámí s několika místními, kteří se zvědavostí reagují na jejich skupinu, jsou přátelští a obezřetní a během jejich návštěvy jim poskytují útočiště, jídlo, hudbu a společnost. V ten den už nejede žádná doprava do města a v pouštním městečku neexistují žádné hotely, kde by se mohli ubytovat. Majitelka malé restaurace Dina (Ronit Elkabetzová) je pozve, aby zůstali na noc v jejím bytě, v bytě jejích přátel a v restauraci. Následuje zvláštní noc tichých příběhů, přiznání a vzájemného pochopení. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Očakávania treskúceho humoru od tohto filmu by museli skončiť sklamaním. Aj keď to určite evokuje situácia, ako sa arabská kapela dostane v židovskom štáte omylom na úplne nesprávne miesto v nejakom zapadákove a ujme sa ich bufetárka, taká správna baba. Takže ich nechopnosť nie je žiadnym zdrojom vtipu, dokonca ani kultúrne rozdiely. V izraelskom zapadákove rozdiely medzi náboženstvami nie sú podstatné, a možno aj preto, že Arabi nie sú priliš ortodoxní a Židia tiež nie sú príliš ortodoxní. V druhej polovici filmu sa objaví niekoľko fakt dobrých scén, buď z diskoteky alebo s bufetárkou, takže to vytiahli na tri hviezdy, no záver úplne bez prekvapenia bol slabší. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Takový blízkovýchodní Ztraceno v překladu bez shoegazu a ikebany zato s arabskou kapelou. Jemný humor, který na vlně melancholie občas spadne do kalicha hořkosti. Vše výmluvně podtrženo lahodnou kamerou, která každý záběr podrží o trošičku déle než by se zdálo být nutné. Nadto z krásný milfy Diny se nedaj odtrhnout oči a charismatický Khaled (Saleh Bakri) si mě získal už jako Suleimanův otec Fuad v Čase, který zbývá, takže těch kraťoučkých 85 minut příjemně uteče jako voda. No a kapela zase odjede :) ()

Reklama

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho dne Alexandrijského policejního orchestru na zájezdu kdesi uprostřed izraelské pustiny. Z této zápletky pak vychází spousta humorných scén a já jsem se díky milému humoru, který se v Kapele objevuje, opravdu poctivě prosmál celým filmem. Ústřední dvojici Gabai - Elkabetz ta arabsko-židovská spolupráce opravdu šla. Sasson Gabain, kříženec mezi Benem Kingsleyem a Miroslavem Krobotem, a Ronit Elkabetz, krásná a živočišná herečka. A díky krátké stopáži byl film zaplněn tak akorát, bez jakéhokoliv prázdného nebo nudného místa a utekl jako voda. A jako bonus, záběry izraelské pustiny. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Takový "malý příjemný" film. Jedna naprosto super scéna polopatistického návodu jak balit babu: "A co teď?", plus několik velmi krásných postav. Natočit toto Holywood, tak to ... DROBNÝ SPOILER ... dotyčná kapela v zapadákovitém městečku rozbalí na plné pecky. Vzhledem k tomu, že se jedná o podstatně komornější snímek, je výsledek též ... jak to říci ... komornější. Sledujeme postavy členů kapely rozdělené na jednu noc a každá prožívá svůj vlastní více méně intimní a více méně zábavný, smutný, vážný nebo banální příběh. Líbilo se mi. Na konci, v titulcích, jsem se pousmál při myšlence, co řeknou případní poslouchající sousedi na to, že se z našeho okna line tradiční arabská hudba :). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Policajti patria internacionálne k neobľúbeným profesijným skupinám. Policajní hudobníci sú na tom iba o niečo lepšie. O malej obľúbenosti Egypťanov v Izraeli a naopak tiež nepochybujem. Takže keď sa Alexandrijský policajný orchester vinou nejakého organizačného lapsusu ocitol bez prostriedkov na nejakom odľahlom mieste v Izraeli, bolo tým rozohrané na celkom dobrý film s možnosťou striedania žánrov. Bohužiaľ z existujúcich možností si tvorcovia vybrali iba nudu a chvála im preto môže patriť iba za to, že nuda netrvala dlho. Tie hviezdičky sú za láskavosť a ohľaduplnosť k divákom a za zaujímavú izraelskú herečku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl státem Izrael oficiálně vyslán do soutěže o Oscara pro nejlepší cizojazyčný film, ale protože se v něm mluví převážně anglicky, byl Akademií diskvalifikován. Místo něj tedy Izrael nominoval film Beaufort (2007). Angličtina ve filmu slouží jako dorozumívací prostředek mezi egyptskými Araby a izraelskými Židy. (Iggy)

Reklama

Reklama