Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film, který se však nedokáže rozhodnout, který žánr bude zastupovat. Ze začátku se tváří jako drama z válečného prostředí proložené černým humorem, avšak později se z toho začne stávat thriller a vůbec se tu střídají všechny možné žánry. To by rozhodně nevadilo, ale největší problém je v tom, že film začne poměrně brzy ztrácet dech a nezachrání to ani sympaťák Gere. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že půjde o skrz naskrz průměrnou záležitost, ale ve finále to své hodnoty má. Jen je škoda, že se tvůrci nerozhodli, na jakou žánrovou stranu se přikloní. Snímek tak osciluje mezi dramatem a černou komedií, ale nikdy není tím či oním pořádně. Nevím, jestli se chci po záběru na zastřelenou těhotnou ženu hned smát. Občas se tvůrci dostanou do úzkých a z nich se hodlají dostat nevěrohodnými zvraty, jejichž hlavními aktéry jsou navíc ne úplně věrohodní herci (Gereho mám rád, ale ty emoce jsem mu dvakrát nevěřil). Ostatně z hereckého ansámblu na sebe nikdo nijak výrazně neupozorňuje, snad je Jesse Eisenberg dává tušit, že o něm ještě uslyšíme (The Social Network) a vlastně i Joy Bryant (ale to je zase z jiných důvodů:-). Zamrzí mravokárné finále, chybí zapamatovatelné nebo alespoň trochu „jiné“ scény, naopak překvapí málo naivních momentů. Přesto pokud si budu chtít pustit nějaký film upozorňující na válečné konflikty, milerád znovu sáhnu po Harrisonových květech. Jejich komorní zpracování, autentická kamera, věrné reálie a etnické čistky v bývalé Jugoslávii si mě získaly o výrazný kus víc. ()

Reklama

Driscoll 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zabíjí nedotažený scénář, nekompaktní děj, multižánrovost, řemeslná nevyzrálost a místy i trocha té pravé nefalšované nudy. Škoda přeškoda, že si tuhle "Srbskou road movie" nevzal do parády někdo talentovanější. Nezbývá než dodat, že Richard Gere se už poměrně dlouho úspěšně zazdívá v podobných běčkárnách; film si zcela nepokrytě utahuje z Chucka Norrise, ale být Richardem, sakra bych se bál, jestli se moje kariéra neřítí podobným směrem. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelné, ale nesmím zapojit mozek. Pokud to udělám, ....a sakra, už se to stalo..... takže klišovité, povrchní, laciné a nechutně americké. Ideologická propaganda o hodných muslimech a děsuplných krutých srbech. Ne, opravdu nebudu sympatizovat s američany a jejich humanitárním bombardováním, s jejich pomocí muslimům, ne ve světle dnešních dní. Dávno se vědělo, že ihned po smrti Tita se Jugoslávie rozpadne na několik států. Přišlo to až za deset let a kdoví, možná že by se to bez "laskavé pomoci" CIA ani nestalo. Ale jakýsi zájem na válce tu byl a z pohledu roku 2017 už víme, jak ve světě působí slavné USA se svým slavným NATO. Takže fokof, ideologická fraško. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Inteligentně udělané dílko, od výběru herců počínaje, detailním vykreslením charakteristiky postav i s proměnami konče. Zlomený Gere jako zkrachovalec bez ambicí, který měl v sobě stále draka, Howard s teplým místečkem ještě nezapoměl, jak začínal a harvardský Eisenberg nebyl jen synem někoho důležitého, ale vážně mu to i pálilo. Do poloviny skoro o ničem, ale pak to nabralo grády viz přepadení naruby a politické vyústění, kdy jsem tak šibalský závěr vůbec nečekala. Kamera, zachycením čtyřnohé i dvounohé Lišky těsně před popravou, totálně překonala své technické možnosti. Hlášky skvělé, jedna z nejlepších: "Co se to s tebou stalo. Jsi pořád plonk. Ty už dlužíš i trpaslíkům!" :-)) (volná citace) ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama