Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Vynikajúci film, tématika, dej, zápletka a vynikajúci Richard Gere ale aj Terrence Howard v hlavných úlohách !

čičmour

čičmour (hodnocení, recenze)

Tak film byl docela dobrý, ale čekala jsem od toho něco jiného... bylo to sice akční, ale více tam vyzdvihovali, jak Gere co by reportér, chlastá...

Maglor

Maglor (hodnocení, recenze)

Tenhle film je jen další ukázkou toho, jak v Hollywoodu dokážou totálně pohřbít docela zajímavý námět. Podle traileru mělo jít o příběh založený na skutečné události, ale ve skutečnosti to s tím (k velké škodě filmu samotného) mělo pramálo společného. Předlohou, i když tady by se slušelo spíš říct volnou a posléze prakticky opuštěnou inspirací pro tenhle film byl článek Scotta Andersona s názvem "Co jsem dělal na své letní dovolené" ("What I Did on My Summer Vacation") uveřejněný v říjnu 2000 v časopisu Esquire. Byla to docela bizarní story téměř v duchu některých děl Miodraga Bulatovice, ze které by třeba takový Emir Kosturica udělal bezpochyby skvělý film. Parta novinářů (Anderson, další dva amíci, Holanďan a Belgičan se sešli v jedné sarajevské hospodě, aby si trochu poklábosili a pořádně zapařili, přičemž se řeč mj. stočila na čerstvý článek v místních bulvárních novinách Slobodna Bosna, podle kterého měl být Radovan Karadžič spatřen ve vesnici Čelebići kousek od hranic s Černou Horou. Po pár panácích slivovice slovo dalo slovo a pánové se rozhodli, že si do Čelebići pro toho Karadžiče zajedou. Ještě před tím, než dorazili do Čelebići, kde se samozřejmě nic nestalo a kde po nějakém Karadžičovi nebylo ani památky, se ovšem zastavili ve Foče a kontaktovali místní představitele IPTF (mezinárodních policejních sil prři misi SFOR v Bosně), aby zjistili, jestli se nedostanou do nějakého maléru, když pojedou do Čelebići. Tam je ovšem evidentně považovali za agenty nějakého speciálního týmu ze CIA nebo čehosi podobného se zvláštním posláním, což následně spustilo docela zajímavý řetěz událostí, ve kterém figurovali četní vysoce postavení činitelé americké a několika dalších vlád a ze kterého se dalo usoudit, jemně řečeno, že dopadení Radovana Karadžiče není zrovna jejich prioritou, respektive že jejich prioritou je spíš jeho nedopadení. S tím se samozřejmě dalo pracovat jako s vynikajícím námětem na lehce ironizující a hořkou komedii, která mohla s nadhledem a bez idiotských politických klišé a (obligátní protisrbské propagandy) ukázat mnohdy absurdní realitu poválečné Bosny a její mezinárodní správy i fungování "velké" mezinárodní politiky. Naneštěstí v Hollywoodu se dnes takovéhle filmy točit asi nedají, a tak z toho udělali pseudoakční slátaninu, kterou nemohou zachránit ani herecké hvězdy typu Richarda Gerea, ani tu a tam docela vtipné dialogy nebo momenty. Film skončil jako propadák v Americe i v Evropě a to docela po právu. Jedna hvězdička je vzhledem k promarněnému potenciálu až dost.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Neviem nakolko sa tento film zakladal na skutocnej udalosti, ale vacsine tomu co tu bolo ukazane som nemal problem uverit, ved vsetci vedia, ze jediny inteligentny z mafianov a vojakov su len ti hore, aj tie vtipky boli absurdne ale tiez preco nie, to ste sa vazne s nikym takym nerozpravali, pri kom vam az rozum zastaval, a presne preto tomu davam 5*, lebo podla mna je v tomto filme viac reality ako v ktoromkolvek inom.

Pepe1783

Pepe1783 (hodnocení, recenze)

Ani komedie, ani drama, ani akční, ani dobrodružný, od všeho tam trochu je, ale celkový dojem z filmu to hodně kazí, slabé tři hvězdy

M4rtin

M4rtin (hodnocení, recenze)

Tak trosku rozpor. Ani komedie, zdaleka ne ani povalecne drama, rekl bych takove svezi nedotazene becko :(

Reklama

Reklama