Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místo, kde se příběh odehrává je neskutečně zajímavý. Už jenom proto, že těch filmů z toho prostředí tolik není. Vzpomínám si tak akorát na Za nepřátelskou linií, a ten dostal taky plnej počet. Popravdě to ale není jenom kvůli tomu prostředí. On i Richard Gere ukázal, že zvládně hodně rolí, a plno z nich mu sednou na jedničku. A to je přesně případ válečného reportéra v tomhle filmu. Stejně tak jako si Terrence Howard vychutnává kameramana. Miluju filmy, co mají málo procent a já je vidím na plný počet. To se na to hnedka kouká jinak a příliš se od nich nečeká. Narozdíl od těch kvalitních, kde devadesátka přeskakuje na profilu k danému filmu. Lovci stínů ale mají ještě jednu zvláštnost. Jak ze začátku dokáží, že i v takovémhle filmu dokáže být kopa černého i kvalitního vtipu, tak na konci poukazuje na krutou myšlenku, která má opravdu něco do sebe. Není vlastně ani jediná věc, která by se tomuto filmu dokázala vytknout. Je to skutečně výborně odvedená práce, která v sobě skrývá poselství, ze kterého si zřejmě nikdo nic dělat nebude, ale věřím, že to po shlédnutí filmu nejednoho diváka zarazí. Tenhle film totiž šlape jako po másle od začátku do konce a to se mi hrozně líbí. Co si pak od pětihvězdičkové dardy přát více? ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $969,869Tržby Celosvetovo $7,644,409Tržby za predaj DVD v USA $3,319,417 //počet predaných kusov 172,205 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve všem průměrné. Tak jde zkrátit pocit z Lovců stínů, dobře obsazeného, prvoplánově vymyšleného, ale slušně natočeného, snímku. Novinářská cesta do nejtemnějšího lesa plného zlých lidí kvůli nalezení největšího padoucha historie je fajn příběh, z kterého však mělo být vymačkáno mnohem více a závěrečné pointě chybí překvapení a cokoliv navíc. Naneštěstí nejmenovaná česká televize chytře zvolila pozdní vysílací čas a tak má očekávání nebyla vysoká. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Humor a vlastne celu pointu tohto filmu pochopi kazdy az pri epilogu. Dufam, ze som reziserov zamer pochopila spravne a preto tento film beriem presne tak ako bol mysleny. Ako sonda do svedomia kompetentych, ktori maju na svedomi vojny, vojnove zlociny a najma vojnovych zlocincov. Anyway, bolo to vtipne, svizne a aj ked to nebolo realisticke, bolo to pre bezneho divaka naozaj vyborne stravených 100 minut. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V daleké Bosně žije, slivovici pije, zlý záporný Lišák-Bogdanovič-Karadžič. Podobný chytré horákyni, hledaný-nehledaný. V zemi Bosna země další, Republika Srpska. V ní se na vás lidé srpí, máte-li chuť Lišáka chytit. A všichni pijí slivovici. Jsou to totiž démoni. Srbové jsou démoni. Všickni jsou tam strašně drsní, tajemní a pořád vás špiclují a pak to nesou Lišákovi, po kterém jde/nejde CIA. Zapíjejí to slivovicí... Ach jo, zase jeden film, který zásadně nerozumí prostředí, v němž se odehrává. Z celého snímku čiší jediná myšlenka, která zní: "Jaktože jste ještě nechytili toho arciďábla Karadžiče?" Třeba ukázat, že Lišák je oním ďáblem (A) a že vlastně není tak těžké jej najít (B). Nakydáme do filmu pár válečných zvěrstev, hlavního hrdinu připravíme rukou Lišákových nohsledů o samičku, ať je to osobní. Bod A splněn. Nyní bod B - SPOILERY. Pojeďme na místo 1, potkejme tam osobu X, která nám řekne o místě, kde je osoba Y, jež ví o místě 3, kde je osoba L. Jedmě na místo 3, kde není nic. Znovu navštivme osoby X a Y, potkejme osobu Z a vykoumejme místo 4, kde je L, kterému zatím o naší návštěvě řekl X, Y nebo Z. Zajme nás, ale CIA nás osvobodí, L uprchne (CIA všechno věděla, ale sere na to, hrůza!!!). S pomocí X, Y nebo Z jej opět najdeme a symbolicky odpravíme... Brrr. KONEC SPOILERŮ. Tupější schéma si lze představit jen stěží. Přemýšlení nad problémem je nijaké. Oficiální místa nic nechtějí dělat, tedy chytat válečné zločince, ačkoliv je to vlastně sranda. Toť sdělení hodné hospodského tlachala. Žádné tušení toho, že to možná tak snadné není, žádné přemýšlení nad následky odpravení milovaného vůdce, žádné vnímání toho, že volič možná uvítá chyceného Karadžiče, ale mnohem radši bude, když má malé daně, svůj důchod a fáro, v kterém se valí po silnici bez děr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Milovníci adrenalinu si po zhlédnutí tohoto snímku jistě přiloží kameru na rameno a nadšeně vyrazí kličkovat mezi kulkami vstříc svému osudu. Já jsem na to již poněkud líný, takže mi stačí, že tam pobíhá někdo jiný a já si pak mohu prohlédnout pravdu pravdoucí u večerních vylhaných zpráv. Nebo se mohu mrknout na velmi solidní film, který sice svědomitě opomíná zobrazit příčiny jugoslávské občanské války, ale neváhá upozornit na to, že válečné zločince ve skutečnosti nikdo kompetentní nehledá. Mne to zkrátka bavilo, protože příběh byl dostatečně zajímavý a utajenými hláškami se taky nešetřilo: „Já nedělám to, co dělám. Teda je jasné, že tohle dělám, ale nedělám to. Protože kdybych to dělal, tak by se mi mohlo vymstít, že to dělám." ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Důchodce Richard Gere a jeho černý kolega, oba samozřejmě z USA, se nám snaží dokázat, že znají dějiny Bosny jako svoje ponožky. Přišlo mi, že tvůrci poskládali hodně drsných vět v jeden ubohý film. Brutálně nadhodnocený snímek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Putting your life in danger is actual living - the rest is television..“ Výkvět americké žurnalistiky, ozbrojený humorem a osobními zájmy, se vydává na lov bývalou Jugoslávií, jen aby světu dokázal, že když se chce, tak to jde. Jenže, jak by šel poupravit citát Henryho Kissingera, velcí hráči ve světě nemají trvalé přátele, nebo nepřátelé, jen zájmy.. Škoda, že tohle mezi několika žánry oscilující absurdní divadlo neskončilo záchrannou akcí a odletem ze země, nicméně je potřeba ocenit, že po Hunting Party (či chcete-li Nesrbském filmu) se odpovědné osoby rozhýbaly a závěrečný dovětek učinily v tuto chvíli neaktuálním. Skutečnost, že ti nejhorší váleční zločinci nenosí uniformy, je už ale jiná kapitola.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Geniálně skloubené drama s komedií. I přesto, že je to příběh ve své podstatě depresivní a velmi vážný, dokázali ho tvůrci skvěle odlehčit jak dialogy, tak i některými postavami. Takový charakter pracovníka OSN, Borise, museli obšlehnout z MASHe, to jinak prostě není možné! Plukovník Flagg jak vyšitý, hahaha. Paranoidní, tajuplný Boris maskující se černými brýlemi, který si nenechá nic vysvětlit a je zcela přesvědčen o svém bludu. Boris, jenž měl fakt z pekla štěstí, že ho v Africe nesežrala jedna veverka! Já se picnu ... Nakonec se postupně dopracováváte k pochopení základní myšlenky celého filmu, která vás musí zákonitě vyděsit. Vše je totiž pravdivé. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film absolutně netuší (resp. jeho tvůrci) čím chce být. Příliš komický není (zastřelená těhotná žena) i když několik scén je značně k pousmání. Akční rovněž není a válečná tématika je tam popsána tak aby se to tvůrcům co možná nejvíce hodilo do krámu. Diane Kruger jako velitelka skupiny odpadlíku je opravdu vrchol cele tragédie (řekl bych že úmyslný tah). Gere v nezvyklé roli (emoce mu nevěřím) loosera a vnitřně poněkud roztěkaného novináře nebyl úplně nejhorší, nicméně jako idola žen, či akčního klaďase si ho dokážu představit mnohem lépe. Celkově fungují tak dvě tři scény, tak deset dvacet vyloženě nefunguje a skoro všechny mne nudily. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že půjde o skrz naskrz průměrnou záležitost, ale ve finále to své hodnoty má. Jen je škoda, že se tvůrci nerozhodli, na jakou žánrovou stranu se přikloní. Snímek tak osciluje mezi dramatem a černou komedií, ale nikdy není tím či oním pořádně. Nevím, jestli se chci po záběru na zastřelenou těhotnou ženu hned smát. Občas se tvůrci dostanou do úzkých a z nich se hodlají dostat nevěrohodnými zvraty, jejichž hlavními aktéry jsou navíc ne úplně věrohodní herci (Gereho mám rád, ale ty emoce jsem mu dvakrát nevěřil). Ostatně z hereckého ansámblu na sebe nikdo nijak výrazně neupozorňuje, snad je Jesse Eisenberg dává tušit, že o něm ještě uslyšíme (The Social Network) a vlastně i Joy Bryant (ale to je zase z jiných důvodů:-). Zamrzí mravokárné finále, chybí zapamatovatelné nebo alespoň trochu „jiné“ scény, naopak překvapí málo naivních momentů. Přesto pokud si budu chtít pustit nějaký film upozorňující na válečné konflikty, milerád znovu sáhnu po Harrisonových květech. Jejich komorní zpracování, autentická kamera, věrné reálie a etnické čistky v bývalé Jugoslávii si mě získaly o výrazný kus víc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Drsný i mrazivě vtipný, dobře napsaný, skvěle zahraný a zručně, svižně natočený příběh. Nenudil mě ani minutu. A má skvělý soundtrack. Srovnatelné s Cageovým Obchodníkem se smrtí. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dost naivně zpracované, ale potenciální téma na dobrý film to je jako hrom. Bohužel jsem měla jen verzi s českým dabingem, tak nevím jak si v originále poradili s jazykovou bariérou v Srbsku. Pokud se ovšem domlouvali např. v zapadlé horské vesnici anglicky... Richard Gere jako novinář - alkoholik naprosto přesvědčivý. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre filmy z bývalej Juhoslávie a Srbska i Bosny zvlášť, mám slabosť. O filmároch a fotografoch, ktorí v bývalej Juhoslávii nasadzovali krky, vzniklo pár dobrých filmov. Tento za nimi trošku zaostáva a to hlavne preto, že režisér sa asi do poslednej chvíle nevedel rozhodnúť, či chce točiť drsnú realitu alebo thriller pre puberťákov. Výsledok je nakoniec kompromisom. Prestrihy na pekné baby v plavkách mi tam vôbec nesedeli a už vôbec nie na Chuck Norrisa...??? To, čo režisér za 20-30 minút vybuduje, o chvíľu automaticky zhodí prestrihom na nejakú blbosť. Srandovné kecy v závere mi tiež neprišli vhodné, ale našťastie je tu viac pozitívneho ako negatívneho. Napríklad krátka scéna z krčmy, kde sa R. Gere prihovorí srbsky je presne to, čo mi chýbalo. Trochu dusnej atmosféry, trochu krajiny, trochu Srbska...Často sa striedajú dobré scény so slabšími, niektoré v sebe spájajú humor i napätie, ako keď Gere tajne zhrabne peniaze za pitie a následne sa nechajú ostreľovať brokovnicou. Ako film podľa skutočnej udalosti ??( ťažko uveriť) potrebuje nadhľad a aj preto som celý čas váhal medzi troma a štyroma hviezdami. Nakoniec zvíťazili moje sympatie k všetkému, čo sa Srbska týka. Slabšie štyri. 70%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady je to jak na pouťových houpačkách. Podívejte, já mám jasno. Nebudu přeci vyčítat filmu, natočenému podle skutečných událostí, že se v něm událo to nebo tohle. Nebudu cupovat Američany, že strčili svůj hrdinský čumák do srbské džungle, což je asi pro mnohé nestravitelné sousto, když ho tam vážně strčili a navíc pomohli dobré věci. Jasně, některé situace mi také přišly přehnané, nemožné nebo zvláštní. Asi podobně zvláštní, jako to, že hlídka Titanicu si té plovoucí Antarktidy nevšimla dřív. No a co jako? Kostra je přece zřejmá, myšlenka také, čili zvedám palec za poselství, oslovující atmosféru a překvapivě hrajícího Ríšu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, trocha komédie by sa tam našlo a príbeh rýchlo odsýpa a nenudí. No dosť ma iritovala obsahová stránka, predovšetkým veľmi tendenčne zaujatý postoj k udalostiam. A koniec tiež nebol bohviečo - trápne až strach. Vidím to na slabší priemer. 55/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to sice až absurdně vyznívající snímek, ale svoje kvality bezesporu má hlavně v hereckém obsazení. Charismatické a sympatické ústřední trojce novinářů, Gere, Howard a Eisenberg, totiž není možné nefandit a jejich touha po dopadení nepotrestaného válečného zločince je až nakažlivá. Na jejich až téměř dobrodružné cestě nechybí napínavé a ani absurdní situace. Film příjemně překvapil. ()

Reklama

Reklama