Reklama

Reklama

Funuke

(festivalový název)
  • Japonsko Funuke domo, kanashimi no ai wo misero (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Surrealistický svět japonských hororových komiksů zvaných manga ožívá v dramatickém setkání trojice sourozenců. Na pohřeb rodičů přijíždí z Tokia sobecká Sumiko, která tvrdě zasáhne do životů mladší sestry Kijomi i nevlastního bratra Šindžiho. Každý z nich se po svém snaží najít smysl života a lásku. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (9)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku stylově vyloženě brilantní, s postupem času stále více monotónní a nezajímavý. Ke konci ovšem zase chytil dech. ()

Chauncey 

všechny recenze uživatele

Zajímavé černohumorné drama. Příběh o dívce a její zvláštní rodině. Ta je jí inspirací pro psaní komiksu, který se sám stává důležitou součástí zápletky. Story má poněkud cynické vyústění...Každopádně stojí film za pozornost pro neotřelost provedení staré známé pravdy, že rodiny/rodinných svazků/závazků se jen tak lehko nezbavíte. O to víc tato pravda platí v japonském kontextu. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

A je to jasný - když Asii, tak jedině nějakou úchylárnu a né rodinnou komedii jako byla tahle. Postava "služky" je neskutečně prvoplánovitě debilní, postava kreslířky komixů zase nechutně rádoby kůl&drsně outsiderská. Snad jen začátek se stopami pneumatik od krve z rozmašlovaných rodičů za něco stál. Jinak těžká uspávačka. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

To zase Japonci něco vymysleli... Postavy v tomto filmu jsou sice více než podivné (mladší sestra, která kreslí šílenou mangu, starší sestra, která se chce stát herečkou stůj co stůj, bez ohledu na jiné, a nejstarší bratr, který se nechá svou starší sestrou svést k incestu... a k tomu ještě jeho manželka, která je sice dobrý člověk, ale jinak je dost mimo)...přesto se zdá, že by z toho mohlo být velké drama, které bude mít vážný a třeba i tragický konec. To ale ne, všechno totiž nakonec vede k dost velké šílenosti a u konce jsem se vážně nestačila divit. Problém však je, že mi chybělo nějaké skutečné vyústění. Zbyl mi je pocit jedné velké bizarnosti, ale nic víc z toho ve mně nezůstalo... což je trochu nedostačující. ~(1,9)~ ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Pro mě po všech stránkách vynikající film. Střeštěný, nápaditý, vtipný, strhující, vizálně dokonalý se skvělými postavami. Jeden z nej filmů ve Varech a prvotřídní zábava. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama