Reklama

Reklama

Rozhovory s mým zahradníkem

  • Francie Dialogue avec mon jardinier (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálny príbeh o priateľstve medzi dvomi celkom odlišnými mužmi... Úspešný maliar opúšťa Paríž a vracia sa do rodnej dediny v strednom Francúzsku. Dom, ktorý zdedil po rodičoch, obklopuje pozemok, na ktorého obrábanie nemá ani talent ani chuť, podá teda inzerát, v ktorom hľadá záhradníka. Na jeho veľké prekvapenie sa mu ozve dávny kamarát zo základnej školy. Jeho celkom odlišná životná skúsenosť a ňou ovplyvnený pohľad na svet otvára mužovi z veľkomesta úplne nové životné obzory... (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Marze 

všechny recenze uživatele

Především na hereckých hvězdách Danieli Auteilovi a Jean-Pierre Darroussinovi stojí film Jeana Beckera Rozhovory s mým zahradníkem. Jean-Pierre Darrousin s režisérem vysvětlovali, proč v jejich filmu o přátelství na život a na smrt souzní zrovna zahradník a malíř.„Inspirací byl román, který byl jakousi reportáží o zahradníkovi, já ale potřeboval, aby měl s kým komunikovat. Proto jsme z okrajové role spisovatele, novináře a příležitostného malíře udělali druhou hlavní postavu,“ vysvětlil Becker. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě obyčejná konverzace o zdánlivě obyčejných věcech ... ze kterých si můžete poskládat zdánlivě obyčejný život. Je empatická - jak jinak, když ji zahřívá prosté a nezkažené venkovské slunce ... ale na druhou stranu je taky maličko nezáživná - jakoby se jí stýskalo po opojných světlech velkoměsta ... takže je třeba ji v závěru náležitě zdramatizovat, aby mírně znuděný divák čirou náhodou neusnul. Jenomže ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- pomalu, ale jistě začínám být trochu alergická na ty nenápadné, navenek poklidné snímky, kde zčista jasna - a se zřejmým úmyslem - vstupuje do děje TA nemoc, která je noční můrou každého ... nebo alespoň převážné většiny z nás. Vím, že je to čistě můj problém, ale nemůžu si pomoct - jeho důsledkem jsou jen 3 *. Výstižný komentář: Subjektiv ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ani nebudete vědět jak a najednou zjistíte, že jste na francouzském venkově s dvěma přáteli, kteří se znají už od dětství a vy budete tím třetím, který je bude celou dobu někde v koutku jen tiše poslouchat a pozorovat. Příběh o dvou lidech z kterých na vás sálá lidská dobrota i když se na svět dívá každý trochu jinýma očima. Celá tato konverzační pochoutka je navíc proložená spoustou vtipných dialogů. A ani není zapotřebí žádná nervydrásající akce, nebo napětí k vytvoření tak krásného, silného a dojemného snímku, protože Jean Becker o tom ví své. Daniel Auteuil byl jako vždy charismatický a vynikající, ale J.P. Darroussina v žádném případě nezastínil, ten svou roli zahrál taky perfektně a mně s těma človíčkama bylo celou dobu moc krásně u srdce. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Moc milej film. Takovej nenápadnej a celkem málo známej, ale jinak opravdu stojí za to. Přátelství dvou kdysi spolužáků ze základní školy, plyne pomalu, nerušeně a přitom krásně. Daniel je jako již tradičně skoro bez chyby a Darroussin, ten nezůstává moc pozadu. Suma sumárum, moc příjemný filmový pohlazení na duši. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jean Becker /Sympaticky dareba/ natocil sympaticku spolocensku konzervacku, v ktorej vladne Daniel Auteuil /Jean od Floretty, Manon od Pramene, Valka Policajtu/ a Jean-Pierre Darroussin /Prilis dlouhe Zasnuby, Umira se jen dvakrat/. Je to jeden z tych filmov, kde chyba dejova linia, ale dialogy su namakane, vidiecke realie centralneho Francuzska su fascinujuce a napriek minutazi 110 minut film dobre a rychlo uplynie. Prosim viac takychto oddychoviek : 88 % ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama