Geukrakdo sarinsageon

Paradise Murdered

Thriller / Mysteriózní

Jižní Korea, 2007, 112 min

Han-min Kim

Korejská variácia na notoricky známy román Agathy Christie "Desať malých černoškov" - len vo filme máme na ostrove odrezanom od sveta 17 ľudí, ktorí postupne jeden po druhom začnú za "záhadných" okolností umierať. Hlavne v prvej polovici dobre budovaná štúdia (v rámci žánru samozrejme) charakterov. Úhadnutím pointy niekde v polovici však spätne pre mňa druhá časť pôsobila naťahovane a hlavne "doslovne-vysvetľujúcim" záverom aj zbytočne popisne.(9.7.2007)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $14,249,906(10.8.2010)

• Lhurgoyf

Rozhodne súhlasím s Rudovousom, tento film je možno tak z 1/10 mysterióznym thrillerom a zbytok je obyčajná komédia plná nesympatických pitvoriacich sa postáv, ktoré sú hlavnou príčinou nefunkčnosti príbehu. Zloženie obyvateľov ostrova je totiž približne nasledovné: 5 nevýrazných technikov (z toho traja sa nedožijú prvých 20tich minút filmu), 2 otravné decká, 2 dedinskí blázni (výraz "village idiot " je výstižnejší), 2 senilní dedovia, hysterická mamička s pisklavým hlasom, základoškolská učiteľka (herečka sa nevie rozhodnúť či hrá v melodráme alebo detektívke) , a doktor (Hae-il Park podáva ako jediný slušný výkon). Otázka teda znie: sú tieto postavy vhodné na rozohratie temnej a pôsobivej "hry na vraha"? Odpoveď je hádam jasná.(1.9.2008)

Ano 17 korejskych malych cernousku. Napad je to velmi zajimavy. Ovsem dojem mysteriozniho thrileru je znat pouze na samem zacatku filmu a pak az na jeho konci. To co je mezitim by se dalo nazvat: tragykomicky survival.(6.11.2007)