Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku, na jehož realizaci se podílela skupina mladých norských filmařů, debutuje hned několik představitelů hlavních postav. Příběh žánrově osciluje mezi dramatem, thrillerem a tragikomedií. Jeho hrdinové jsou chyceni v pasti mezi dětstvím a dospělostí, mezi dobou, kdy člověk ještě nic neví o nástrahách světa, a věkem, kdy už je schopen zpracovat nejtvrdší realitu. Pětadvacetiletý Lars pracuje jako plavčík a hlídač bazénu v jižní části Osla. Zatímco jeho kamarád z dětství Jorgen má přítelkyni a čeká s ní dítě, Lars žije sám. Jeho jediným povyražením je sledování fotbalu v televizi a plechovka s pivem. Když však zjistí, že se okolo bazénu potlouká Hans, o jehož pedofilních sklonech se leccos ví, začne jednat na vlastní pěst. Vyzbrojen videokamerou vyrazí za Hansem a na své soukromé trestné výpravě se snaží zachránit mladičkého Tima. (MFFKV) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Lars, plavčík...který si povšimne, že se kolem dětí motá Hans.O Hansoví ví, že má tak trochu pedofilní sklony a tak se pokusí, aby měl na bazén vstup zakázan.Popadne kameru a šup za ním ...však on mu ukáže.Vzpomínky vyplují na povrch a snažíme se tu zachraňovat, malého, nevinného chlapce - který hledal vše co doma neměl u Hanse. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla, téma, které je možná aktuálnější, než by se na první pohled zdálo. Zde pedofil, téměř hodný taťka, který za svůj zájem a péči od kluků vyžaduje "drobnou protislužbičku " a nějakou tu nahou fotku k tomu, kterou rozšiřuje mezi jinými podofily po internetu.... Kluci to ze začátku dělají asi ze zvědavosti a pro peníze, někteří z nich se do tohoto podivného vztahu zapletou, a šrámy na duši z toho řeší někdy až do konce života. Bohužel obdobní úchylové žijí i mezi námi, někdy je to třeba i tatínek, dědeček, strýček, nebo známý a dítě je naprosto bezbranné. Rozhodně film k zamyšlení. ()

Reklama

jaden 

všechny recenze uživatele

Norské drama nás navnadí tematizováním kontroverzního tématu, v tomto případě pedofilie, zpracování ale pokulhává. Herecké výkony jsou velmi nevyrovnané, Henrik Mestad byl právem několikrát oceněnen za své ztvárnění pedofila Hanse, který také jako jediný působí jako uvěřitelná postava z masa a krve, ostatní jsou spíše bezduší statisté. Je proto těžké ztotožnit se s Larsovou ušlechtilou snahou Hanse zastavit, když on, jeho kamarád Jørgen, i chlapec Tim střídají dva výrazy obličeje a svoji frustraci si vybíjí zásadně na přítomných ženách, což film pochopitelně nikam neposune. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film 42. ročníku MFF KV. Velmi působivý, se silným dějem. Ač se jedná o závažné téma - pedofilie, vyrovnávání se se špatnými zážitky v minulosti, rozlišení normálního a nenormálního chování - podařilo se tvůrcům nenásilně vpasovat pár opravdu humorných situací či komentářů. I když režisér tvrdil, že jsme se smáli i na místech, kde se předtím nikdo jiný nesmál :-) ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

4,5*. Drama na hodně vážné téma, které nikoho rozhodně nemůže nechat chladným. Natočeno je to výborně, nic nevypadá strojeně, je až k nevíře, jak dokonale je vystižena duše čtrnáctiletého zneužívaného chlapce, v němž spolu bojují pocity jistoty, které ve společnosti svého trýznitele má, strach z následků a zároveň touha vzepřít se. Sønner se snaží poodhalit okolnosti, které stojí za tím, že se dítě stane obětí zvrhlého pedofila, a odkrývá také bolest, kterou si v sobě oběť nese celý život. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v těchto norských lokacích: Oslo, Rælingen, Asker a Bærum. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama