Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(160)

Se Shaunem vládne na farmě chaos! Shaun rozhodně nejde se stádem - právě naopak, stádo se pod jeho vedením pouští do různých činností, které klidné údolí mění na pastvinu plnou zmatků. Shaun s kamarády nedávají šanci pasteveckému psu Bitzerovi, který se snaží utajit, co všechno se děje za farmárovými zády. Každý den přináší nové dobrodružství se Shaunem! 8 Béé...zvadných příběhů: Rozcvička se Shaunem Koupání Aportování Donáška Obraz Česáči jablek Strašidelná noc Drak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (368)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Za ty dva roky na mateřské se mi samozřejmě v hlavě zabydlela celá školka postaviček. Od kocoura Vavřince, přes Tipa a Ťapa až po Vepříka a Kůzle. Krtečka netřeba zmiňovat, toho mají rádi například až v Japonsku. Ale z DVD na mě a mrňouska vykoukly i nové, přespolní postavičky. A mezi nimi si vydobyla čestné místo mazaná ovečka Shaun. Té zdatně sekundují „přísný“ ovčácký pes Bitzer a nešikovný farmář, který žije single. Ten se snaží nějak zvládat farmaření i domácí práce, což je nadlidský úkol zejména proto, že mu ho ovečky v čele se Shaun neustále úspěšně nabourávají. Ale nejen ony - kopýtka k dílu přikládají i tři zlomyslná prasátka. Tedy kopýtka, vlastně paznehty, že. Ale „přikládat paznehty k dílu“, za to by mě v dobách mého mládí soudruzi hnali svinským krokem... Ve stádě ovcí nalezneme i několik výrazných postav, vyzdvihněme zejména tlustou Shirley, která jen potvrzuje, že úsloví „není malých rolí“ platí i pro ovečky... Oblíbená scéna mého syna: pejsek Bitzer opravuje rádio pod proudem, dostane pecku a v opravě pokračuje ve stylu „když ti něco nejde, použij větší kladivo!“ Moje oblíbená scéna: na sousední farmu přijede na návštěvu fešná fenka a s Bitzerem se čumáčkují. Ale jak už to v životě chodí, fenka odfrčí pryč a Bitzer zůstane sám. Naštěstí má aspoň kamarádku Shaun ;-) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Shaun byl pro mne doslova zjevením. Vždy jsem si myslel, že většina pořadů v Kouzelné školce (a nejen v ní) akorát dětem vymývá mozky. Shaunovy příběhy jsou však tak vtipné a tak nápadité, že je ti caparti snad ani v plném rozsahu nemohou pochopit (třeba jak zazobanec koupí tu ovčí patlaninu). Strašně milý, příjemný humor... 90% (1. série - 90%, 2. série - 100%, 3. série - 70%) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nick Park, tvůrce seriálu, navrhl výtvarnou podobu ovcí. A pak už to jelo. Ač je celý proces tzv. stop-motion animace zatraceně časově náročný. Modelínové kousky se prodaly do televizí po celém světě a slaví mimořádný úspěch. Obrýlený farmář, hlídací pes, provokující trio prasátek, býk a stádo v čele se Shaun. Celé to má super atmosféru, kouzelný britský humor a nespočet nápadů, které divák sotva stíhá pobírat. Dětský obzvlášť. Moc fajn. Bééé. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Ovečka a její nápady. Prostě cool... Shaun má zvídavou a rozpustilou povahu, čímž se odlišuje od ostatních ovcí. Zvědavost jej zavádí do ošemetných situací z kterých nakonec obyčejně vyvázne. Shaun je mezi ostatními oblíbený a přirozený vůdce. Snaží se dělat dobré věci a tím do jednotlivých dílů s lehkostí vnáší morální ponaučení. / Viděné epizody *40.dílů / ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

S tímhle báječným seriálem jsem se setkala prvně v Praze, na návštěvě u kamaráda Agnara, ,t.č. studenta FAMU z Islandu. Pouštěl si, tehdy nově vzniklou, Ovečku na internetu a prorocky tvrdil :"Tohle u vás v Čechách bude slavný tak za pět let a dobude to svět." Měl pravdu. Dnes už narazím na Ovečku v každém obchoďáku (baťůžky, plyšáci, polštáře, trička......), nicméně je to snad jediná filmová postavička, která mi svým vzezřením nepřijde kýčovitá, spíš naopak - okamžitě si vybavím její poťouchlé činy a těším se na dosud neviděné díly. Akční a vynalézavá Ovečka i její kamarádky a psí hlídač, jsou prostě k popukání, zvlášť, když společně zabojují, aby jim na nápadité lumpárny nepřišel jejich přitroublý a přisleplý majitel. Nádhera. ()

Galerie (328)

Zajímavosti (6)

  • V této epizodě se neobjeví pes Bitzer. (Aknah)
  • V celém seriálu nezazní žádné dialogy. Hlavní postava komunikuje výhradně bečením a své myšlenky vysvětluje kreslením diagramů. (philip.j.fry)
  • Shaun je ve skutečnosti beránek a ne ovečka, jak je v českém překladu chybně uvedeno. (PRobin)

Reklama

Reklama