Úvodní obraz, jímž začíná napínavý příběh, je předznamenán tragickou událostí: v lese je brutálně zavražděna osmiletá holčička a postřelen pes, který ji doprovázel. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci. Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů. Podle zákona dobré detektivky je okruh možných pachatelů široký. Podezřelý je každý z okolí malé Stáni, protože výsledky vyšetřování ukázaly, že děvčátko svého vraha znalo... (oficiální text distributora)
Radek99
odpad!Napínavý příběh? Pchá, jen normalizační blud o vyšetřujících příslušnících SNB, kde napětí je budováno podivnou hudbou a ostrým nájezdem kamery na detail obličeje Luďka Munzara... Všem tam ta uniforma náramně slušela (hlavně Jiřímu Štěpničkovi). Poctivá práce pana režiséra Sokolovského...(17.7.2007)
fantoci
Vražda dítěte se sexuálním motivem. To je tématem zdařilé televizní detektivky z počátku osmdesátých let. Téměř do poslední chvíle netušíte, kdo se ohavného činu dopustil. A tipů na pachatele máte hned několik.(6.3.2008)
Rosalinda
Mne to zoufale nebavilo. Stihla jsem při tom sto a jednu věc, což je neklamné znamení nebetyčné nudy, kde neupoutá ani jediný prvek, ani herci, ani námět, ani zpracování, nedej bože ta příšerná hudba, která to tam rozehrávala. Grrr!!! Musím si spravit chuť, nebo zůstanu otrávená na celý zbytek večera. A to se mi opravdu moc nechce.(30.10.2011)
Kovaja
Takhle má vypadat svižná výstižná detektivka z pera soudruha.Sokolovský je Pan režisér..o tom žádná.Herecké obsazení je tady jedna radost.Munzar v roli detektiva je inspektor jedna radost!!!Vala,Štěpnička,Sklenčka tomu říkám obsazení!Vřele doporučuji!!!!!(4.11.2011)
Andronikos
Nenudil som sa, keď som to sústredene sledoval; keď moja divácka koncentrácia poľavovala, prestávalo ma to aj baviť a dostával som sa do stavu, ktorý popisuje Rosalinda. Zážitok z tejto inscenácie si teda zrejme divák musí "odpracovať". Prekvapuje ma, že v r. 1981 bola na obrazovku pustená zápletka s pedofilom. Riešenie je tak trochu poirotovské (vzdychanie vyšetrovateľa nad tým, aké je všetko nejasné, vzápätí ale nasleduje zhromaždenie podozrivých a suverénne usvedčenie - "vyveštenie" - viníka). Neboli tu nutné extra oduševnelé herecké výkony, ktoré (preto?) nedopadli ani najhoršie, rozpaky vyvoláva iba výstup predstaviteľa vraha v momente, keď jeho postavu usvedčia a zatknú. Nechutne televízny obraz, inak ale slušné, prinajmenšom priemerné krimi, takže hodnotím za *** a zvažujem i ****.(6.11.2011)
crozet
Poctivou až divadelní režii a soustředěný herecký přístup dokonale zazdil odfláknutý závěr, kdy se přetržený pásek cívky v promítačce opět roztočil jak káča. Něco takového přebije i skuhrajícího Otu Skleničku.(1.11.2011)
mh.mail
40% - Průměrná detektivka mírně podprůměrně natočená režisérem Sokolovským tak, aby s tím neměl moc práce, bez vložené tvůrčí invence. Komu nechybí akční scény, může se věnovat příběhu.(3.11.2011)
alonsanfan
Další z řady československých normalizačních blboktivek s ústředním duem mimořádně slizských příslušníků, vyšetřovatel Munzar a esenbák Štěpnička (byť je mám oba rád tohle se jim opravdu nepovedlo). Hlavní podezřelí - nepřátelé socialistického zřízení - zarostlí, vousatí trampové plánující vyloupení místní samoobsluhy; duševně nemocný syn hajného, který si ve volných chvílích chodí střílet kradenou puškou po lese a starý pytlák. Dramatický efekt, jak již popsal Radek99, je utvářen nájezdy na detail tváři příslušníků při vyslovení jména podezřelých a zároveň dostatečně úchylnost zachycující hudbou.(19.11.2011)
karlee
Žádný zázrak to není, ale aspoň naservírovali čtyři podezřelé. Pobaví vykreslení trampů jako mániček pohybujících se na či spíše za hranicí zákona. Munzar má pěkný rozcuch, asi si na natáčení odskočil od Lva s bílou hřívou. Jeho spolupracovník pak neskutečné kravaty.(1.11.2011)
TICHOPAN
"Dobová" detektivka a řekl bych asi i "dobová" klasika.Nejvíc mi utkvěl závěr a výkon pana Otty Sklenčky coby odhaleného pachatele.(30.10.2011)
PavelZava
Dobrá detektivka z dob, kdy se muselo točit fortelně bez počítačového doladění. Herci výborní. Hajný Jiří Vala pomáhá vyštřovateli : Teď mně napadá, že by stálo za to se podívat na ty čundráky, co máme ve skalách a zatkli Rostislava Kubu a jiné ( připomnělo mi to bič boží) :-D(31.10.2011)
BigBang
Docela dobrá TV detektivka. Pachatele jsem předem neuhádl.(3.11.2011)
Nail
Průměrné české krimi z 80 let nepobaví, ale ani nezklame.(7.11.2011)
Stejšn
Hodně pitomé, Radek99 to zhodnotil přesně.(30.10.2011)
ACE 2007
velmi slabé...-( Děj předvídatelný, herci přesvědčiví jako večerní předpověď počasí na celý týden, záběr z lesa, kdy najdou zdatní vyšetřovatelé flintu, jekoby předběhl dobu a i na LG 107cm vypadá jako pseudo 3D bez brýlí...(30.10.2011)
busa
Nadprumerna detektivka, standartne vyborne vykony zucastnenych. Hodnoceni typu ''Odpad'' opravdu neni na miste, dotycnemu to zkratka v tu chvili asi zrovna nesedlo. Nenechte se odradit, mate-li radi CS TV krimi, urcite nebudete zklamani!(14.11.2011)