Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Stáňa (K. Pollertová) se vypravila do hájovny Kopidlanských (J. Vala, M. Hynková a T. Juřička) pro vajíčka. Tam ale nedorazila a domů se nevrátila. Je zahájeno pátrání, které však končí tragicky. Holčička je nalezena v lese zavražděná a její pes Hektor, který ji doprovázel, je postřelený. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci, kterou vede kapitán Vízek (L. Munzar). Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, keď som to sústredene sledoval; keď moja divácka koncentrácia poľavovala, prestávalo ma to aj baviť a dostával som sa do stavu, ktorý popisuje Rosalinda. Zážitok z tejto inscenácie si teda zrejme divák musí "odpracovať". Prekvapuje ma, že v r. 1981 bola na obrazovku pustená zápletka s pedofilom. Riešenie je tak trochu poirotovské (vzdychanie vyšetrovateľa nad tým, aké je všetko nejasné, vzápätí ale nasleduje zhromaždenie podozrivých a suverénne usvedčenie - "vyveštenie" - viníka). Neboli tu nutné extra oduševnelé herecké výkony, ktoré (preto?) nedopadli ani najhoršie, rozpaky vyvoláva iba výstup predstaviteľa vraha v momente, keď jeho postavu usvedčia a zatknú. Nechutne televízny obraz, inak ale slušné, prinajmenšom priemerné krimi, takže hodnotím za *** a zvažujem i ****. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná normalizační krimi, odehrávající se povětšinou ve dvou studiových místnostech, bez napětí, plná soudruhů, VB, ukecaných vyšetřovacích metod a závěrečného hromadného usvědčení pachatele, jenž se na pachatele vůbec, ale vůbec nehodí. Od motivu, přes hledání stop až k pachateli těžko uvěřitelný příběh, kde potěší nanejvýš slušné obsazení , sporadické natáčení v exteriérech a příjemná délka filmu. Ovšem kamera byla otřesná. Překvapilo mě, že oběť hrála Klára Pollertová, netušil jsem, že hrála již jako dítě. ()

Reklama

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Tyhle komunistický televizní detektivky mne baví a ani tahle nezklamala. Klenot to sice není, ale atmosféra je budovaná dobře, podezřelí šikovně předhazovaný a vyřešení je parádní. Sice jsem tu hlavní stopu tak úplně nepochopil, ale pobavils jsem se. Munzar je solidní vyšetřovatel, jenom tady v pár scénách docela přehrává. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem mohl vidět dobré české herce. Ještě ta kamera ušla. Ale lidičky, ten příběh byl neskutečně pitomý. MOŽNÝ SPOILER. Když už odhalíme efektně vraha, ne že by nám také někdo vysvětlil, proč to udělal, když se zdá, že celý život s tím neměl problém, ani ho holčičky nezajímaly. PROČ by něco takového dělal?! Nebo detektiv moudře poznamená, že když nemohli s případem pohnout, vrah by je nasměroval. Jenže ten, kdo policajty ke skrýši nasměřoval, byl otec zavražděné holčičky! Ale ten vrah není, nebojte. Prostě je to celé na efekt, vraha si autor příběhu vytáhl z klobouku, a podle toho to celé vypadá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak největší úchyl je režisér kterej (Spoiler) připraví osmiletý holce obzvlášť krutou smrt znásilnění a zavraždění úchylným shnilým dědkem. Ano vrahem v tomto případě není zahradník, ale pytlák! Pytlák je sadista a když zrovna neklade oka na pytlácké stezce tak przní a vraždí červený karkulky! A sakra teď jsem vykecal celou pointu, no co už tak ten koment nečtěte. Jinak průměrná detektivka, která neoslní ani neurazí. Munzar je držák jako vždy a jeho výkon je na filmu to nejlepší. Pointa trochu předvídatelná, ale ušlo to.55% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama