Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 514)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jako malé robě jsem se často bál některých hraných pohádek. Když v Princi Bajajovi přišla na řadu scéna s drakem, odvracel jsem zrak, ale nejhorší ze všeho byla Jamamba - to jsem spolehlivě končil schován za křeslem. Přiblížit se k těmto časům mě po velmi dlouhé době dokázalo až [Rec]. Nejvíce ze všeho to přičítám velmi povedenému dokumentárnímu feelingu celého hororu. Jakmile jsem uviděl siluetu stařeny v noční košili, zbrocené krví, věděl jsem, že je zle a od té doby ani nedutal. Užmoulal jsem si u toho tričko a závěr mě donutil přesunout se pro jistotu na větší vzdálenost od obrazovky. Tentokrát žádné analýzy filmu, tohle byla prostě silná osobní zkušenost. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Balagueró je pro mě docela zklamáním. V takové přiměřené depce jsem se rozhodl odvést svoje myšlenky hororem, páč jsem pěknej strašpytel. Ale prostě jsem se nebál... Nepopírám určité kvality, a srovnání s Blair Witch je nasnadě, ovšem je tu jeden zásadní rozdíl. U Blair Witch jsem se bál. 60%. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem v šoku! Ne z této sračky, ale z toho hodnocení filmu!!!! Při shlédnutí filmu DAY OF THE DEAD 2008, bylo v závěru v titulkách uvedeno : "chcete vidět opravdu dobrý horror? Podívejte se na Rec!" Kouknul jsem zde na hodnocení a říkal jsem si : "TO musím vidět" . "REC" není film, ale pouze nudný chaotický dokument. Natočil jsem několik videí z dovolené, při běhu na pláži, při chůzi na schodech, dokonce i při jízdě na kolotoči a nikdy se mi netřepala kamera tak, jako kameramanovi ve filmu Rec! Nedalo se na to koukat, 85 minut roztřepaných záběrů, ze kterých bylo slyšet jen řev španělských "putan". Shlédnul jsem desítky horrorů o Zombíí, ale tohle byla ta největší sračka a s horrorem to nemá nic společného! Ještě se mi nestalo, abych se během sledování filmu několikrát kouknul v které jsem kapitole a modlil se aby už byl konec!! Kdybych mohl, tak filmu dám ohodnocení jako "ODPAD STOLETÍ!" Já jen doufám, že americká verze bude lepší!! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch je stísňující hned od počátku, tohle začne být opravdu zajímavé až po dvou třetinách filmu. Reportérka občas příšerná (ale ne autenticky příšerná jako třeba právě ta holčina z Blair) a pár dementních berliček, kdy se postavy chovají tak, že si ten kousanec zaslouží. Tomuhle druhu filmů zběsilost a nepřehledné scény v pohybu moc nesluší. Autentičnosti Blairské čaroděnice se tohle zdaleka neblíží a nejspíš už nikdy nic nebude. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výborný zombie horror, v rámci žánru jsem si po dlouhatásnké době zase jednou pořádně ukousala rty, ani nedutala, každou chvíli měla tendenci vyskočit ze židle a hlavně v té poslední scéně s infra kamerou jen tiše seděla a v duchu radila kameramanovi, kam by se měl podívat, aby viděl on a abych viděla samozřejmě i já. Zavřít takhle pár lidí a pár zombíků do jedné budovy mi připadalo jako skvělej nápad, ruční kamera už tu sice byla, občas z ní trochu zabolí hlava, ale k snímku se hodí naprosto perfektně. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • Po celou dobu sledování filmu není možné spatřit tvář kameramana, na rozdíl od amerického remaku. (Freemantle)
  • DVD s filmem nebylo v USA vydáno do doby, než byl natočen remake Karanténa (2008) a než se do kin dostalo pokračování Rec 2 (2009). (KucC)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 2007 na filmovém festivalu v Benátkách. (Varan)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama