Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2021 první expedice s lidskou posádkou dorazila na planetu Mars. Výprava zachytí na monitorech podivný objekt a vypraví se k němu. Dojdou k hoře, ke které vyšlou radarový signál. Ten však vyvolá obrovský písečný vír, ve kterém zahynou všichni kromě velitele Luka Grahama. Na místě, kde stála záhadná hora, se objeví socha obřího ženského obličeje. Vzápětí vyráží k Marsu záchranná výprava. Po téměř půlroční cestě je jejich loď těsně před sestupem na oběžnou dráhu poškozena rojem mikrometeoritů. Jedinou nadějí astronautů je zásobovací modul předchozí výpravy. Podaří se jim přistát poblíž poničené základny předchozí výpravy. Objeví tu pološíleného Luka Grahama, který přežil v provizorním skleníku. Když se vzpamatuje, pustí kolegům záznam signálu, který vycházel z vnitřku sochy. Podařilo se mu ho dešifrovat a zjistil, že to je elektromagnetické zobrazení lidské DNA. Podivné je, že kousek chybí. Astronauté se chystají k odletu, potom je napadne, že signál je možná klíčem k tajemství sochy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom průměr, přece jenom se z toho dalo dostat mnohem víc než co z toho dokázal dostat Brian De Palma a Gary Sinise s Timem Robinsem, ale ti podali docela obstojnej výkon, ale bohužel takový díry a stupidity ve scénáři nedokázali vynahradit, hlavně scéna, kdy se Tim Robbins zabije mi připadla hodně stupidní a kýčovitá, ale dál už se to odvíjelo celkem slušně a bylo to i zajímavý, chvilku napínavý a filmová veze stvoření života na zemi zajímavá a ne úplně stupidní, snad jenom konec se dal vyřešit trošku neamericky, ale jinak solidní sci-fi ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Napoprvé bych tohle lehce atypické scifko onálepkovala čtyřmi hvězdičkami, ale udělala jsem chybu a podívala se na to i podruhé. Pomalejší tempo, atmosféra a hudba místy silně připomínaly "2001: Vesmírnou odyseu", dobré obsazení, slušné efekty, ALE... čím jsem starší, tím těžší mám alergii na povrchní filozofování a hluboké moralizování - zvlášť když tvoří páteř a pointu jinak obstojného filmu. Nemůžu v souvislosti s "Misí na Mars" mluvit o znechucení či zklamání, dle mého názoru je to mírný nadprůměr v žánru, ve kterém se skutečná perla urodí jen velmi zřídka - navzdory obrovskému potenciálu. Holt je všechno nutné zjednodušit a předžvýkat pro průměrně inteligentního amerického beholdera, nebo se tvůrci musí smířit s hrubě prodělečným propadákem... a peníze přece jen pomáhají snášet chudobu lépe:-). 65% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád sci-fi a Mission to Mars sa mi celkom páčilo, aj s tým filozofovaním technickou stránkou, nemám moc výtok. Ale čo ma úplne iritovalo (a tu extra) bola neskotočne patetická a úplné zbytočná podvojná dejová linka, ktorá neustále prerušovala (hlavne teda z počiaku), tu hlavnú, zaujímavú a dôležitú. Netuším pre koho to bolo určené (pre frajerky?, pre manželky?). Po šikovnom zostrihaní by to boli kludne 4*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

De Palma vybočil zo svojho chodníčka a hups. Ale je tam jedna ohromne! napínavá a jedna skvelá akčná scéna. Vizuálne pekné ale nedotiahnuté. Príbeh veľmi triviálny a vo finále tak polopatistický, že to (napriek dovtedajšej snahe) úplne stráca nádych existenciálneho či filozofického sci-fi. Oproti RED PLANET však veľdielo... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ač to zprvu vypadalo na snímek s rozhodně dýchatelnější atmosférou než ta marťanská, ke konci jsem mohla už jen říct: Ennio, Briane, Time, Gary, do čeho jste to duši dali... Po tom, co jsme provláčeli jméno čtvrté planety bahnem jedné nevyvedené mise, Duchů Marsu a Rudé planety, bych se pranic nedivila, kdyby náš soused jednoho dne vyletěl z oběžné dráhy a napálil to přímo do matičky Země, aby zlotřilým pozemšťanům nedal už žádnou další příležitost. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Povrch planety Mars o rozloze 55 akrů byl postaven z písečných dun, pokryt tisíci kubíky betonu a obarven statisíci litry červené latexové barvy. Ve své době šlo o největší filmovou konstrukci a filmaři ji postavili nedaleko Vancouveru. [Zdroj: měsíčník Cinema 6/2000] (Locksley)

Související novinky

Tom Hanks bydlí na Měsíci

Tom Hanks bydlí na Měsíci

30.03.2009

Hračkářský gigant Mattel se už nemůže dívat, jak konkurenční Hasbro vydělává na filmech inspirovaných svými produkty (Transformers letos dostanou posily v podobě týmu G. I. Joe). Pokud čekáte akční… (více)

Reklama

Reklama