Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2021 první expedice s lidskou posádkou dorazila na planetu Mars. Výprava zachytí na monitorech podivný objekt a vypraví se k němu. Dojdou k hoře, ke které vyšlou radarový signál. Ten však vyvolá obrovský písečný vír, ve kterém zahynou všichni kromě velitele Luka Grahama. Na místě, kde stála záhadná hora, se objeví socha obřího ženského obličeje. Vzápětí vyráží k Marsu záchranná výprava. Po téměř půlroční cestě je jejich loď těsně před sestupem na oběžnou dráhu poškozena rojem mikrometeoritů. Jedinou nadějí astronautů je zásobovací modul předchozí výpravy. Podaří se jim přistát poblíž poničené základny předchozí výpravy. Objeví tu pološíleného Luka Grahama, který přežil v provizorním skleníku. Když se vzpamatuje, pustí kolegům záznam signálu, který vycházel z vnitřku sochy. Podařilo se mu ho dešifrovat a zjistil, že to je elektromagnetické zobrazení lidské DNA. Podivné je, že kousek chybí. Astronauté se chystají k odletu, potom je napadne, že signál je možná klíčem k tajemství sochy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

_Moon_ 

všechny recenze uživatele

Film plný hvězd a to ať už před kamerou nebo za ní. Výsledkem je ale bohužel pouze průměrný sci-fi snímek. Částečným zklamáním byla poměrně nevýrazná hudba Ennia Morriconeho. Brian De Palma si prostě nevybral správný příběh. S takovýmto ansámblem bych se opravdu nezlobil, kdyby se rozhodl převést na filmové plátno třeba některou z knih A.C. Clarka, či jiného klasika žánru. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Misiu na Mars som videl strasne davno, ako aj v priblizne rovnakom case natoceny podobny sci-fi thriller CERVENU PLANETU (2000) s Valom Kilmerom, ale uplne som na oba filmy zabudol, takze bolo treba reprizu aspon jedneho z nich. Moje pocity zostali podobne, ako aj pred 10-timi rokmi a chvilkami som uvazoval aj nad dvomi hiezdickami, ale predsa len zaujimavy scenar a prekvapivy koniec ma presvedcilo pridat aj tu tretiu. Postaralo sa o to aj zaujimave herecke obsadenie, ako aj skuseny reziser Brian De Palma, avsak prave preto mal reziser velku nevyhodu, ze kazdy ocakaval nejaky velky blockbuster, nastastie ja som bol pripraveny iba na priemerny sci-fi thriller. Niektore hudobne motivy Ennia Morriconeho mi vo filme tiez chvilkami pripadali ako zo sci-fi filmov z 80-tych rokov, co som v tej chvili nepovazoval za dobry napad, ale stale si ho vazim, ako jedneho z najlepsich medzinarodnych, ale predovsetkym hollywoodskych filmovych skladatelov. _________ Gary Sinise - (Jim McConnell) +++ Tim Robbins - (Woody Blake) +++ Don Cheadle - (Luke Graham) +++ Connie Nielsen - (Terri Fisher) +++ Jerry O'Connell - (Phil Ohlmyer) +++ Peter Outerbridge - (Sergei Kirov) +++ Kavan Smith - (Nicholas Willis) +++ Produkcia: David S. Goyer +++ ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke ( +efekty ) je to rozhodne nadpriemerný film, ale po logickej čistá katastrofa. Výber hercov nemôžem pochváliť, tak ako chovanie a zmýšlanie, ktoré je na úrovni skupinky ludí na súťaži vo varení gulášu. Hudba je tiež miestami nepríjemná. Asi po 45. minútach som to len preklikal do konca a nelutujem, že som tak učinil. Nebyť tučného rozpočtu tak je to riadny prepadák hodný na víkendove popoludnie v komerčnej tv, kde si to pozre leda tak niekto, kto je zvyknutý na telenoveli a debilné večerné realityšou. 2* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(69%) Náhodně jsem si tuto MISI NA MARS pustil a jsem za to upřímně rád. Nejedná se o nic převratného, je to takové naoko hloupoučké, naivní. Jsou mnohem serioznější filmy s touto tématikou, ale já si nemohu pomoci -. Mě to vcelku bavilo. Ještě úvodní seznámení s postavy atd – to mě moc nebralo, ale jakmile započala „záchranná mise“ v čele se skvělým G.Sinisem, začal jsem být víc, spokojenější. S vědeckého pohledu je to takové průměrné, ale proč být zbytečně kritický? Triková stránka je taková všelijaká, ale technicky to přeci působí solidně (myslím tím pohledy na Mars, putování ve skafandru volným vesmírem apod …). Není šance se zde nudit, hlavně v druhé půlce snímku. Záleží i na tom, jestli si divák dostatečně oblíbí postavy a smíří se, se stylem snímku, který je prostě netypický. Postavy jsem si opravdu oblíbil. Krom Sinise mě bavil snad každý včetně sympatického T. Robbinse, který zde neměl nejvíc prostoru, ale nevadí. Finále? No, na to se dá nahlížet dost rozporuplně. Já zklamaný nejsem, jen bych celkově film minutáží víc prodloužil. Nepřišlo mi to teda trapné vyjma toho „Marťana“, který byl tak blbej, až byl roztomilej. xD Opravdu jsem chtěl dát 4*, ale něco mi tu chybělo. Dá se to vidět snad i víckrát. Tentokrát ale hodnotím velmi silnou 3*. Zabavilo mě to, avšak nenadchlo, ale ani neurazilo. A ještě abych nezapomněl, hudba od Morricone byla vydařená – krásně se do atmosféry filmu hodila. To je celé. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle je zajímavý film.... ALE!!! Jenom asi 90 minut, pak začne neuvěřitelné filozofování, moralizování a chytračení, které spolehlivě zabije to, co se celou dobu rozjíždělo velmi slibně. Přitom herci jsou dobře vybraní a solidně hrající, výprava se mi taky líbila (až do těch závěrečných 20-ti minut, které byly po změně prostředí příšerné i po stránce vizuální), i když značně čerpá z 2001: Vesmírné odyssey... A další věc - pan Morricone je sice velmi dobrý hudební skladatel, ale koho proboha napadlo dát mu skládat hudbu k sci-fi? Místy jsem se musela až smát, jak se jeho hudba do filmu nehodila a působila naprosto trapně... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Povrch planety Mars o rozloze 55 akrů byl postaven z písečných dun, pokryt tisíci kubíky betonu a obarven statisíci litry červené latexové barvy. Ve své době šlo o největší filmovou konstrukci a filmaři ji postavili nedaleko Vancouveru. [Zdroj: měsíčník Cinema 6/2000] (Locksley)

Související novinky

Tom Hanks bydlí na Měsíci

Tom Hanks bydlí na Měsíci

30.03.2009

Hračkářský gigant Mattel se už nemůže dívat, jak konkurenční Hasbro vydělává na filmech inspirovaných svými produkty (Transformers letos dostanou posily v podobě týmu G. I. Joe). Pokud čekáte akční… (více)

Reklama

Reklama