Reklama

Reklama

Status: Nežádoucí

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2007–2013), 78 h 49 min (Minutáž: 41–66 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Hrají:

Jeffrey Donovan, Gabrielle Anwar, Bruce Campbell, Sharon Gless, Coby Bell, Paul Tei, Seth Peterson, Lauren Stamile, Jack Coleman, Marc Macaulay, Tricia Helfer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Agent CIA se uprostřed mise v Nigérii dozví, že se z neznámého důvodu ocitl na černé listině. Je odstřižen od finančních zdrojů, nikdo z jeho kontaktů se k němu nezná, jako by posledních 15 let pro agenturu vůbec nepracoval. Dokud nezjistí, kdo a proč ho označil za nežádoucího, je doslova odepsaný... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Seriál mám rád protože drží svou laťku v té správné výšce, dokáže pobavit, neuráží mě přehnanou hloupostí hlavních představitelů a má klasický koncept mini-epizod s kontinuálně pokračující dějovou linkou na pozadí. Prakticky vše se mění až s šestou řadou, kde je znát posun děje primárně k "hlavní lince". Poslední sedmá řada vše jen potvrzuje. Seriál se dostal někam dál a velice oceňuji jeho ukončení. U mě si tím laťku udržel. ()

da-a 

všechny recenze uživatele

Smrt je mistrovská práce. A profesionálové se cení, i když jsou na nucené dovolené a mají status nežádoucí. Tenhle seriál na obrazovce ale chyběl. Konečně sympatický hrdina, který bere diváka jako sobě rovného a ve svých komentářích ochotně poradí, jak někomu pěkně znepříjemnit život a přežít, což se hodí, až se taky staneme agenty na černou listinu odepsanými. Zkrátka, už způsob prezentace je neobyčejný a uživatelsky přátelský, doplněný o populární finesy s kamerovými filtry a roztříštěnými obrazovkami, ženoucí filmařskou stylařinu k hodně vysoko položené laťce. Poté, co je přístup navolen, nastává rafinovaná hra s dobře vybranými zápletkami, obvykle spočívajícími v úkolu pomoct někomu společensky velmi nízkému při boji s někým hodně vysokým (a obvykle dobře vyzbrojeným). Hlavního hrdinu navíc doplňují tak výrazné vedlejší postavy (skvělí Bruce Campbell a Gabrielle Anwar), že jejich vzájemnou interakci při akci i legraci je radost sledovat. Fakt, že se Burn Notice opírá o reálný svět a nachází v něm hojný materiál k neméně realistickému (ovšemže jinak fiktivnímu) provedení, se ocení zejména ve chvílí, kdy si divák uvědomí, jak inteligentní hru to s ním tvůrci hrají a že pevné základy i menší drobnosti nejsou vůbec banální. Kromě toho je Status: Nežádoucí vtipný i ostrovtipný, rychle ubíhající a přitom elegantní a řemeslně na jedničku zvládnutý. Prakticky jediný důvod, proč nedávám absolutní hodnocení, je podobný jako u naprosto odlišného 30 Rock - a sice jen pouhá rezerva pro případ, že v dalších sériích bude ještě lépe. Věřím, že bude. ()

Reklama

The_God 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4*, ale nakonec dám tři (a imaginární půlku k tomu). Poměrně zajímavý koncept ne vlastní vinou bývalého špiona, který se snaží, aby ho vyškrtli z black listu. Narozdíl od Bonda, který na většinu problémů reaguje vytažením zbraně a odpálením výbušnin, řeší problémy hlavou a přípravou (a při tom nějak vytáhne zbraně a odpálí výbušniny). Jediná věc, která mi vyloženě vadí, je neustálé předhazování divákovi, že jde o špionský seriál, kdy hlavní hrdina uvádí komentáře svých akcí a plánů stylem "Když jste špion,..." ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Zfilmované Grand Theft Auto bez kradení aut, ale se strašným šarmem všeho a všech zúčastněných. Michael Westen je prostě novodobý Sonny Crockett a každý si přeje být jak on - bydlet v plechovce, cpát se jogurty, mít za kamaráda Bruce Campbella, být génius v psychologii, improvizaci, technice všeho druhu, házení akcentů, nemyslitelných nápadech, jak vyvolat v nepřátelích reakci, kterou by nikdy neudělali. Všechno toto a mnohem více je v každém díle, které jsou tak nacpané příběhem, zvraty a nápady, že většina amerických detektivnějších seriálků může jen tiše respektovat Michaela, chránitele utiskovaných, bezmocných, falešně obviněných nebo zadlužených klientů. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Status nežádoucí je v přílivové vlně nových seriálů nebývale staromilský. Žádné příběhové kličky s nádechem velkého tajemna nečekejte. Michael Westen se podobá spíše Odpadlíkovi, než novodobým hrdinům z kriminálek horní dolní. Indiana Bobbyho nahradil šarmantní alkoholik Bruce Campbell a vlasatého playboye zrazený agent bournovského střihu, který místo dokonalé techniky využívá mozek a chladnou logiku. Seriál, který sází na chytrost a šarm hlavního hrdinu, namísto honění se za originální senzací moderních seriálů, mi bude vždy příjemnější než namistrované tutovky. Příjemná obyčejnost z něj dělá dělá výbornou zábavu aníž bychom museli podstoupit lobotomii mozku. ()

Galerie (1 048)

Zajímavosti (10)

  • Veškeré natáčení probíhá v Miami na Floridě. (ČSFD)
  • Příběh seriálu má svůj skutečný původ. Námět na scénář pochází od bývalého agenta Michaela Wilsona, který vyhledal tvůrce Matta Nixe, jemuž svůj příběh vylíčil. Reálný předobraz existuje i pro postavy Fiony nebo Sama. (prokda)

Reklama

Reklama