Reklama

Reklama

Status: Nežádoucí

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2007–2013), 78 h 49 min (Minutáž: 41–66 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Hrají:

Jeffrey Donovan, Gabrielle Anwar, Bruce Campbell, Sharon Gless, Coby Bell, Paul Tei, Seth Peterson, Lauren Stamile, Jack Coleman, Marc Macaulay, Tricia Helfer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Agent CIA se uprostřed mise v Nigérii dozví, že se z neznámého důvodu ocitl na černé listině. Je odstřižen od finančních zdrojů, nikdo z jeho kontaktů se k němu nezná, jako by posledních 15 let pro agenturu vůbec nepracoval. Dokud nezjistí, kdo a proč ho označil za nežádoucího, je doslova odepsaný... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

da-a 

všechny recenze uživatele

Smrt je mistrovská práce. A profesionálové se cení, i když jsou na nucené dovolené a mají status nežádoucí. Tenhle seriál na obrazovce ale chyběl. Konečně sympatický hrdina, který bere diváka jako sobě rovného a ve svých komentářích ochotně poradí, jak někomu pěkně znepříjemnit život a přežít, což se hodí, až se taky staneme agenty na černou listinu odepsanými. Zkrátka, už způsob prezentace je neobyčejný a uživatelsky přátelský, doplněný o populární finesy s kamerovými filtry a roztříštěnými obrazovkami, ženoucí filmařskou stylařinu k hodně vysoko položené laťce. Poté, co je přístup navolen, nastává rafinovaná hra s dobře vybranými zápletkami, obvykle spočívajícími v úkolu pomoct někomu společensky velmi nízkému při boji s někým hodně vysokým (a obvykle dobře vyzbrojeným). Hlavního hrdinu navíc doplňují tak výrazné vedlejší postavy (skvělí Bruce Campbell a Gabrielle Anwar), že jejich vzájemnou interakci při akci i legraci je radost sledovat. Fakt, že se Burn Notice opírá o reálný svět a nachází v něm hojný materiál k neméně realistickému (ovšemže jinak fiktivnímu) provedení, se ocení zejména ve chvílí, kdy si divák uvědomí, jak inteligentní hru to s ním tvůrci hrají a že pevné základy i menší drobnosti nejsou vůbec banální. Kromě toho je Status: Nežádoucí vtipný i ostrovtipný, rychle ubíhající a přitom elegantní a řemeslně na jedničku zvládnutý. Prakticky jediný důvod, proč nedávám absolutní hodnocení, je podobný jako u naprosto odlišného 30 Rock - a sice jen pouhá rezerva pro případ, že v dalších sériích bude ještě lépe. Věřím, že bude. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrnej seriálek, kterej ale má pár vychytávek v podobě špionskejch lstí a taktik a podomácky vyrobenejch hračiček. Co díl, to případ, aspoň většinou, takže nic převratnýho. Někdy je to dost nereálné tím, jak jim jejich plán nakonec dycky dobře dopadne a padouši jsou ostří jenom na oko. Obzvlášť neuvěřitelná je postava Michaelovy ex-přítelkyně Fiony, kterou nezajímá skoro nic jinýho, než zbraně, a taky se tak furt chová. Taky tam postrádám trochu víc krve, protože místo aby se střílelo do lidí, tak se střílí dycky někam vedle nich a udělá to jiskry (jsem si říkal, že to už je jak v nějakým Walkerovi texas rangerovi). Taky chybí, asi kvůli rozpočtu, ídry po kulkách. No rozhodně to má potenciál, kterýmu ale předpovídám sestupnou tendenci, takže po první sérii prevenčně dávám jenom dvě... Sestupná tendence se nepotvrdila, ale ani mi z toho nějak netvrdne. Nepovažuju to za špatnej seriál, protože mě to baví. Akorát se to furt dá poměrně předpovídat. Furt je tam málo zabíjení a furt je to takový nijaký, jak když si pochčijete boty. Nepočitám se zlepšením, ale divat se na to budu zatim dál. Třetí sérka třeba ukáže víc... Neukázala. Jede to pořád po těch stejnejch kolejích a ty končí na jejich začátku. Objeví se tam dycky sem tam nějaká nová zajímavá postava, ale nic vyloženě jinýho. Každopádně čtvrtá sérka čeká... A ta bude doufám poslední. Vyústilo to v celkem dobré zakončení a myslim, že další pokračování by už ztratilo smysl. Celkově je čtvrtá série poměrně dobrá, akorát tam chybí opět ta krev, lepší výbuchy a víc drsnosti. Ničím to už moc nepřekvapí. Ale jo, je to holt oddychovej seriálek, kterej je ideální na dny po prokalenejch nocích... Série 5 znamená sraní do vlastnío záho(v)nu. Ničím se to neodlišuje od předchozích dílů, je to furt konstantní jak hukot mrtvýho srdce, nic se od toho už ani nedá čekat, kromě toho, co se dá čekat. Taky ty rozumy, co Michael sype při každé akci, už lezou na mozek. Už jenom čekám, až tam bude něco jako "Když potřebujete srát, není důležité, kolik toho vyserete, ale jestli si zvednete hajzlovej poklop a namíříte prdel otvorem ve správném směru. Hovno pak nemá jinou možnost, než se vydat směrem, který jste mu nachystali." Už ani ten Sam Axe není, co bejval, a to mám Bruce Campbella mezi svejma oblíbenejma. Mám chuť hodnocení snížit, ale jenom jednu hvězdu si to zas nezaslouží... ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s kolegou fmashem. Postavy tohoto seriálu jsou velice sympatické. Copak jde považovat Bruce Campbella v roli postaršího vysloužilce NAVY SEAL nyní vydíraným FBI za nesympatickou postavu? Vždyť je to vlastně nejlepší vedlejší postava současné televizní tvorby! A to jsem se ještě nedostal k dvěma hlavním představitelům tohoto akčně dramatického seriálu. A vůbec. Burn Notice je špičkový agentský seriál, který nemá takříkajíc chybu. A nebál bych se přidělat kolonku Komediální. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4*, ale nakonec dám tři (a imaginární půlku k tomu). Poměrně zajímavý koncept ne vlastní vinou bývalého špiona, který se snaží, aby ho vyškrtli z black listu. Narozdíl od Bonda, který na většinu problémů reaguje vytažením zbraně a odpálením výbušnin, řeší problémy hlavou a přípravou (a při tom nějak vytáhne zbraně a odpálí výbušniny). Jediná věc, která mi vyloženě vadí, je neustálé předhazování divákovi, že jde o špionský seriál, kdy hlavní hrdina uvádí komentáře svých akcí a plánů stylem "Když jste špion,..." ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Status nežádoucí je v přílivové vlně nových seriálů nebývale staromilský. Žádné příběhové kličky s nádechem velkého tajemna nečekejte. Michael Westen se podobá spíše Odpadlíkovi, než novodobým hrdinům z kriminálek horní dolní. Indiana Bobbyho nahradil šarmantní alkoholik Bruce Campbell a vlasatého playboye zrazený agent bournovského střihu, který místo dokonalé techniky využívá mozek a chladnou logiku. Seriál, který sází na chytrost a šarm hlavního hrdinu, namísto honění se za originální senzací moderních seriálů, mi bude vždy příjemnější než namistrované tutovky. Příjemná obyčejnost z něj dělá dělá výbornou zábavu aníž bychom museli podstoupit lobotomii mozku. ()

Galerie (1 048)

Zajímavosti (10)

  • Příběh seriálu má svůj skutečný původ. Námět na scénář pochází od bývalého agenta Michaela Wilsona, který vyhledal tvůrce Matta Nixe, jemuž svůj příběh vylíčil. Reálný předobraz existuje i pro postavy Fiony nebo Sama. (prokda)
  • Veškeré natáčení probíhá v Miami na Floridě. (ČSFD)

Reklama

Reklama