Reklama

Reklama

Napříč časem

Trailer

Dvě války, dva naprosto odlišné světy, které dělí dvě století, spojuje jedna rodina a její sídlo. Píše se rok 1944 a třináctiletý Tolly Oldknow (Alex Etel) jede na Vánoce k babičce (Maggie Smith). Jeho matka zatím ve válkou zasaženém Londýně pátrá po jakékoli zprávě o chlapcově otci. Ve starobylém domě se hoch stává nejen očitým svědkem událostí z napoleonských válek, ale nakonec i jedním z účastníků dramatu. Skrytý očím svých předků Tolly pomalu odkrývá dvě stě let staré rodinné tajemství. Než tuhle záhadu úplně rozluští, prožije své dosud největší dobrodružství… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Maximálně nesympatický představitel hlavní role, nedramatický příběh bez jakéhokoliv zvratu či závanu napětí, nepřekvapivě jednající nijaké postavy, překvapivě obyčejná Eshkeriho hudba.... Nebýt Maggie Smith, kterou je radost vidět kdekoliv a kdykoliv, a půvabné Carice van Houten, byla by to jedna hvězda. Hodina a půl se už dlouho tak příšerně nevlekla.__Postřehové P.S. Timothy Spall by si v nějakém filmu mohl zahrát otce Nicka Frosta. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo snímkov s pre mňa zaujímavým námetom a motívom, kde hrá hlavnú úlohu čas. V tomto prípade jeho šikovne vymyslené prelínanie, a to v rámci dvoch časových rovín. Tiež ma potešilo, že sa tu zišla pomerne silná zostava, avšak žiaľ všetky tu prítomné herecké esá hrali iba vedľajšie postavy. Tá hlavná sa ušla chalanovi, ktorý toho teda moc nepredviedol. Ale to by sa dalo ešte prekusnúť. Väčšia škoda je, že aj keď je nosná kostra príbehu v rámci dvoch časových rovín s ich vzájomným prelínaním ohľadom postupného odkrývania rodinného tajomstva pomere zaujímavá, výstavba a koncepcia dejovej linky bola v niektorých miestach pomerne chaotická. Tiež na záver to chcelo ešte nejaký nápad a uvítal by som aj viac emócií. Akosi to v tomto smere na mňa pôsobilo neutrálne. Priemer. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Do starého rozľahlého sídla zasadená duchárina o jednom starom zločine mohla byť hororom v štýle The Others (plus je tu aj tá druhá svetová vojna), ale ide o rodinný, až detský film v klasickom britskom elegantnom kostýmovom štýle, kde samozrejme nesmie chýbať Maggie Smith. Nič proti tomuto prístupu, len divák postupne získa dojem, že z hľadiska prelínania dvoch svetov a ich koexistencie sa ani zďaleka nevyťažilo maximum. Podobne je na tom aj finále, kde sa dozvieme síce všetko dôležité a mohlo ísť skutočne o veľkolepé divadlo, ale proste nejde. Nakoniec si detský divák odnesie z filmu posolstvo, že aj tak nemá zmysel sa trápiť kvôli mŕtvym, pretože sa všetci stretneme v posmrtnom svete a budeme všetci šťastní. Skúste im potom vysvetľovať opak... Každopádne príjemná hodinka a pol, kde najviac neprekvapivo poteší účasť Carice van Houten. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Napříč časem vypadá vzhledově jako průměrný televizní film, ve kterém mě nejvíce zaujala (samozřejmě) Maggie Smith a nádherná výprava. Příběh sám o sobě nebyl špatný ani tuctový, ale něco tomu prostě chybělo, něco, co by mě nenutilo tak často sledovat hodiny. Ale rozhodně nelituji, že jsem tento snímek zhlédnul. Zkrátka sympatická oddychovka na volné odpoledne, která neohromí, ale ani nerozčílí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové trochu televizní, trochu šmrncnuté Lvem, čarodějnicí a skříní, pomalu vyprávěné bez větších zvratů, asi jsem čekal víc. Nelíbila se mi kamera, z anglického venkova se dá vytřískat daleko víc a tahle byla nenápaditá, šedivá. Nelíbil se mi ani hlavní "dětský" představitel, takový fracek jakýsi :-). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádkovo-příběhově dramatická duchařina s poněkud za vlasy přitaženým "cestováním" časem. Příběhové berličky se dají u takovéto televizní produkce přehlédnout. Plusem pro mě jednoznačně Timothy Spall, Maggie Smith a doba a prostředí druhoválečného anglického venkova. Zbytek hereckého obsazení a filmu prostě jen...byl. A ten použitý kamerový filtr už byl taky trochu moc. Celkově příjemně odpočinkový snímek. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Tento pohádkový snímek mě mile překvapil, Je sice trochu přitažený za vlasy, ale jako tajemná pohádka a dobrodružný filmeček potěší. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to asi špatně přečetl. Kdybych od začátku tušil, že je to spíš dětský rodinný film na odpoledne, byl bych asi spokojen. Čekal jsem něco jiného, ale OK, nějak jsem to kouknul a jako pro nedělní odpoledne to jde. ()

Yorkcz 

všechny recenze uživatele

Špatně sestavení herců kteří se moc nehodily do tohoto filmu. Dávám ** za Maggie Smith a její standardní výkon na kterém chtěli celým film zachránit. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Celkom živo si viem predstaviť knižnú podobu tohoto dobrodružného odhalovania tajomstva minulosti britskej rodiny. A nepochybujem o tom, že by vyšla v hodnotení lepšie ako tento rádoby televízny počin, ktorý postráda čo i len štipku tajomna, napätia, či spádu. Ono nemožno povedať že ide o snímok zlý...to nie...len nemá patričnú atmosféru a chuť. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fajn dobová podívaná. Přesně takovéhle britské filmy mám rád. Prvotřídní obsazení (ale samozřejmě to táhne hlavně skvostná Maggie Smith), nádherné prostředí a atmosféra, dobrodružství s velmi dobrým nápadem a ještě zajímavějším prolínánám času. Asi to šlo natočit lépe, na filmu se dají najít nějaké díry, ale v tomto případě to nevadí a já jsem spokojen. Rychle to utíká, příběh je zajímavý, nenudí a navíc je to tradičně anglicky hezké a sympatické. Pokud na film náhodou ještě někdy narazím, velmi rád se na něj znovu podívám. 75%. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Svojský film. Taková kombinace anglické představy o sci-fi či fantasy (á la Narnia) v kombinaci s hororovými či pohádkovými prvky, odehrávající se v prostředí zámku á la Black Mirror ze hry Posel Smrti. Svojská, ale rozhodně velmi koukatelná jednohubka. 4* --- Na závěr speciální bonus za to, že konečně někdo nechal Douga Bootha hrát zápornou roli :-). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Film pro věčné děti a nenapravitelné romantiky, pragmatici z něj odvázaní nebudou. Ačkoliv se řadím spíš do druhé z výše uvedených skupin, Napříč časem hodnotím pozitivně- za výpravu, za kostýmy, za tu tlustou dělící čáru mezi inteligencí a hloupostí, velkorysostí a malostí, dobrem a zlem. Někdy je potřeba vypnout, tenhle film je k tomu ideální. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Dětský herec Etel to byla jedna katastrofa,pokašlal co se dalo.V roli se plácal a režie mu moc nepomáhala.Ale kvůli paní Smith jsem to skousla ()

cogi 

všechny recenze uživatele

ze začátku jsem mírně u filmu zývala, ale jakmile mě příběh vtáhl do jeho spletitého děje, nestrhla jsem oči od notebooku. ()

Reklama

Reklama