Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh vypráví o jednom večeru, kdy do Prahy přijíždí na abiturientský večírek matka (L. Domesová) s malou dcerkou (B. Franclová). Nemá, komu by ji svěřila, a tak dívenka zůstává na noc sama v bytě bývalé spolužačky (D. Batulková), s níž matka vyráží na večírek. Dívenka obdrží instrukce, aby nezavírala pojistku u dveří, protože pak by se obě ženy při návratu nedostaly domů. Je noc a děvče nemůže spát. Najednou slyší zvláštní zvuky. Schová hlavu pod peřinu a s hrůzou pozoruje, že někdo vnikl do bytu. Zloděj (D. Matásek) krade obrazy, ale pak si jeho společník všimne, že v bytě někdo je. Svědka se musí za každou cenu zbavit… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

camper 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem to viděl bez prvních 7 minut, na který jsem se podíval až po filmu... (v televizi jsem to nestihl, tak jsem si začátek dostáhl) Ale i bez těch 7 minut (který mimochodem dost dobře navodily atmosféru), se mi to dost líbilo. Celkově napjatou atmosféru udržovalo přeskakování mezi klidnou maminkou na večírku a Terezkou doma.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Skvělá Běla Franclová v hlavní roli strká do kapsy všechny ostatní "opravdové" herce. Jak píše Crocuta, rovina příběhu na večírku marná, možná proto pak lépe vynikne děj v bytě. Vyvrcholení celkem napínavého příběhu je ale hodně přitažené za vlasy a i když měli tvůrci ještě prostor a vzhledem ke stopáži i čas, tak konec trapně usekli... ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Na tento film si velmi dobře pamatuji ze svého dětství, protože když jsem ho poprvé viděla, bylo mi zhruba tolik co té nebohé holčičce a noční můry jsem z něj pár měsíců měla - a musím přiznat že mě z něj mrazí i dnes. Po stránce samotného zpracování to je sice naprostá tragédie a fušeřina, ovšem to že to má napětí s notnou dávkou psychologické mrazivosti tomu nikdo neodpáře a i přes své slabiny se tento televizní počin vryje pod kůži. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V době, kdy Davida Matáska všichni znali jenom jako Kendyho, se předvedl v diametrálně odlišné roli zloděje a násilníka, který se plánuje zbavit malé svědkyně. Jak už zmínili jiní přede mnou, napínavý příběh kazí zejména scény z maminčina večírku a neuvěřitelně hloupě useknutý závěr. Televizní filmy mají běžně celovečerní stopáž a tady byly dvě tři minuty navíc evidentně problém. Trochu škoda. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Sice nejde o scénáristicky velké drama, jak by napovídalo pomalé tempo v duchu Čekej do tmy a 3 malých prasátek, ale kreativní a technicky přesvědčivá kamera (hl.kam.Jos.Špelda) v dané režijní koncepci spolu se zvukovou složkou dokáží výborně budovat napětí. Za zmínku mezi kvalitními herci stojí excelentní drobný výkon nevyužívané Lucie Domesové. Napsala Lucie Bělohradská, 3-4* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o jediný film, který natočila malá Běla Francová, představitelka Terezky. (M.B)

Reklama

Reklama