Reklama

Reklama

Harold & Vincent

(studentský film)
všechny plakáty
Sci-Fi / Drama / Krátkometrážní
Česko, 2006, 23 min

Obsahy(1)

Planeta, kterou už dávno opustil jakýkoliv přirozený život. Není tu dýchatelná atmosféra, takže lidé přežívají v uzavřených domech a objektech propojených tunely. Jedinou zábavou člověka zde zůstala každoroční soutěž talentů. Odehrává se v divadle, které je centrálním a nejvyšším bodem celé planety. V takto načrtnutém světě se odehrává silný příběh lásky k umění. Hlavní postavou filmu je citlivý Harold (Saša Nikitin), kterého chorobná a stále nenaplněná touha po slávě postupně dovádí k šílenství. Vizuální pojetí příběhu bylo inspirováno Rembrantovými obrazy, především technikou šerosvitu. Na realizaci se produkčně podílel Francois Volet, který pro film také vytvořil 2D animace. Celý film je v anglickém jazyce s pevně integrovanými českými titulky. (ČSFD)

(více)

Recenze (11)

T2 

všechny recenze uživatele

Na tomto krátkometrážnom počine je vidieť, že tvorcovská zručnosť sa nezaprie a na celej dĺžke dokáže svojím príbehom upútať, vidieť že filmársku budúcnosť Jan Chramosta ma pekne rozbehnutú a môže pekne spestriť stredoeuropsku filmovú produkciu. Držím palce a teším sa na ďalšie projekty. /75%/ ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

obrovská ujetina, na které mě zaujal jen nápad použití anglického jazyka a konec... jinak šílenost a již nikdy více. 20% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Film, který je důležitý především pro své hledání stylu... Na jednu stranu chladná, odosobnělá recepce - na druhou stranu příběh, který by chtěl participovat na diváckém prožitku. Vnitřně rozporuplný film, který míchá přestylizované scény s čistě intimními "čistými" záběry a jehož konec je možná až moc poznamenán americkou výstavbou filmů (příliš okatý, příliš moralistní, příliš násilný). Nicméně si zde Jan Chramosta odzkoušel co funguje a co ne a dokázal z toho vytěžit ve své následující tvorbě... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +několik zajímavých nápadů jak v příběhu, tak i ve zpracování, jak z mála lze vytvořit celkem uvěřitelný svět -občas těžkopádný a neveselý děj, zvláštní postavy, průměrní herci/// Tentokrát Jan Chramosta zvolil úplně odlišný žánr než v předešlém snímku. To chtělo odvahu, protože natočit sci-fi v našich podmínkách není nic jednoduchého. Technická stránka je v rámci možností dobrá. Stylizace snímku se mi ale moc nelíbila. Rovněž herce lze považovat za slabinu filmu. Nemají toho moc co předvést a i to co předvádí je hodně slabé. Přesto držím palce v další tvorbě./// Celkem 48%/// ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velmi svérázné dílko. Nevybavuji si podivnější absolventský film. Překvapila mě už ta angličtina a nezůstalo jen u tohoto jednoho překvapení, či spíše zaraženého údivu. "Harold & Vincent" podle všeho má určité kvality, ale mě osobně neoslovuje a naopak spíše nudí, je mi líto. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tady se Jan Chramosta chopil tématu, které je pro něj příliš velké sousto. Opět slabinou (jak už je zvykem Chramostových snímků) jsou herci. Díky anglicky mluvenému slovu a amatérské práci nemůžu jít pod dvě hvězdy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi popravdě moc nesedlo. Pointa je sice ucházející, ale kamera, hudba i ten robotí sound mi prostě nelahodí. Ke všemu mám pod kůží trochu vrytý odpor ke všemu, co se podobá sci-fi fantasy. Ještě, že se Honza vydal nakonec tou správnou cestou, což potvrzuje v dalších dílech. 40% ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapilo, že ani jeden z Chramostových filmů nebyl na odpad, protože ke člověku, který si sám k sobě píše biografii, mám "mírné" podezření, jestli není egoista. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Kterak bizarní cesta ke pomíjivé slávě přes mrtvoly vede; Harold ctižádostivý, Vincent dítě štěstěny, Harold žárlivý a mnohem více ctižádostivý, Vincent opět miláčkem publika, Harold "jen" Vincenta, Harold extrémně ctižádostivý, Vincent na výsluní, Harold vrah a vítězem, Vincent obětí ctižádosti. --- Úvodní titulky udeřily stylem příslibu něčeho velkého, potvrdil to nezúčastněný hlas "vypravěčky", následovala chorobná touha po slávě v podání nejprve toporného, pak už tvárnějšího Nikitina za doprovodu hudby, která poměrně dobře akcentovala s poměrně dobrým obrazem. Dost se mi líbila příznačná, až surrealistická atmosféra. Jádro pudla vězí v samotném žánru (sci-fi), který pro svou autentičnost mnohdy vyžaduje vysokou kvalitu výpravy, žel, v tomto případě tomu není jinak a ač jsou fantazie a zručnost zúčastněných na hodně dobré (opravdu) úrovni, stejně se neubráníte dojmu, že sledujete levný studentský film, zamrzí už jen kvůli námětu. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Co mě zaujalo byl jistě námět. Bezhlavý hon po tom být nejlepší, nejoblíbenější a nejtalentovanější. Ale provedení... at jsem zkoušel být tolerantní až na půdu k formě kterou tvůrci zvolili, tak mě prostě vadilo to sci-fi prostředí i ty černobílé animace. Jistě že to všechno zapadlo co celkové myšlenky, ale jednoduchý film o lidských vztazích "Dlouhá kaše" mi sedla daleko víc, než tento, spíš více než méně, ujetý filmek. ()

Reklama

Reklama